Pregled za očala in kontaktne leče za otroke

Dobro predpisana očala in kontaktne leče zagotavljajo odlično vidno ostrino in so obenem prijetna za uporabo in ne dražijo očesa. Pregled pri otrocih je prilagojen njihovi starosti, potrebam in možnostim sodelovanja.

Okulistične preglede za otroke izvajamo na napotnico v sklopu javne zdravstvene službe za otroke od 15. leta dalje in samoplačniško. Ob nakupu očal v Morela optiki vam strošek pregleda odštejemo od vrednosti nakupa očal.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 06. 03. 2024

Naročilo na napotnico

O pregledu

Pregled za predpis očal je kombinacija meritev dioptrije, astigmatizma in vidne ostrine ter subjektivnega preizkušanja različnih rešitev za korekcijo vidne ostrine. Predpisani optični pripomoček mora biti prijeten za nošenje, zagotavljati dobro vidno ostrino ter v primeru kontaktnih leč tudi imeti primerno prileganje površini očesa brez draženja.

Pregled vključuje

  • Keratorefraktometrijo z meritvijo dioptrije in astigmatizma.
  • Določitev vidne ostrine.
  • Meritev očesnega tlaka.
  • Meritev debeline roženice.
  • Preverjanje predpisa s testnimi očali oziroma kontaktnimi lečami.

Navodila za pregled

  • Na dan pregleda ne uporabljajte kontaktnih leč.
  • Pri nas se zadržite 45 minut.
Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 06. 03. 2024

Naročilo na napotnico

Prijava z napotnico

Na pregled za predpis očal se lahko prijavite tudi z ustrezno napotnico. Napotnico za okulistični pregled zaradi očal vam izda vaš osebni zdravnik. Okulistične preglede za otroke na napotnico izvajamo za otroke od 15. leta dalje. Za prijavo izpolnite obrazec, vsa polja v obrazcu so obvezna. Za hitrejšo obravnavo nam podajte tudi številko napotnice ali številko ZZZS kartice. Naše osebje vas bo kontaktiralo v roku enega delovnega dne.

Ime*
Priimek*
E-pošta*
Telefonska številka*
Spol*
Datum rojstva*
Št. napotnice ali ZZZS kartice*
Vaša vprašanja

Čakalne dobe

V sklopu javne zdravstvene službe vodimo čakalne vrste, zato je vaš termin odvisen od stopnje nujnosti vaše napotnice in trenutne dolžine vrste za izbrano storitev. Točen termin za predoperativni pregled vam bomo podali na podlagi predložene napotnice.

Stopnja nujnosti: redno

druga polovica februarja 2024

Stopnja nujnosti: hitro

prva polovica februarja 2024

Stopnja nujnosti: zelo hitro

druga polovica januarja 2024

Informacije osvežene na dan 21. 01. 2024