Operacija starostne dioptrije povrne vidno ostrino na bližino in daljavo

Brez očal za branje se boste počutili mlajši in svobodnejši.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 17. 04. 2024

Izbira leče za operacijo
Ferida Mustedanagić

Zelo sem zadovoljna, da sem se končno odločila za poseg. Življenje brez očal je prekrasno.

Opažate, da težje berete pri slabi svetlobi in na telefonu povečujete vsebine. Očala za daljavo niso več dovolj in naenkrat potrebujete še bralna očala. To so težave, ki se pojavijo po 40. letu starosti in so posledica starostne daljnovidnosti.

Operacija, ki odpravi dioptrijo in tveganje za sivo mreno

Starostna dioptrija nastane zaradi zmanjševanja sposobnosti prilagajanja očesne leče za gledanje na blizu. Z leti pogosto leča postane tudi motna, kar imenujemo siva mrena. Pri operaciji dioptrije z lečo, starostno spremenjeno lečo nadomestimo z umetno. To odpravi dioptrijo za bližino in daljavo ter prepreči možnost poslabšanja vida zaradi sive mrene. Z enim posegom se osvobodite vseh očal.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 17. 04. 2024

Izbira leče za operacijo
Shematski prikaz očesa s premium lečo

Izboljšajte si vid

Pozabite na očala

Zaživite svobodneje

Metode odprave starostne dioptrije

Izvajamo vse sodobne metode odprave starostne dioptrije. Z osebnim pristopom in razumljivimi pojasnili vam pomagamo razumeti vaše možnosti za boljši vid. Poskrbimo, da sta odločitev za operacijo starostne dioptrije in izbira metode preprosti.

Operacija z multifokalno lečo

Povrne vidno ostrino na bližino in daljavo. To je poseg, po katerem se osvobodite očal za branje in daljavo. Pogoj je zdravo očesno ozadje.

Operacija z EDOF lečo

Izboljša vidno ostrino na srednje razdalje in daljavo. To je leča, ki povzroča manj neželenih pojavov bleščanja in je dobra izbira tudi pri boleznih očesnega ozadja.

Supracor laserska operacija

S to metodo izboljšamo bližinski vid na enem očesu. Kombinacija dobrega bližinskega vida na enem očesu in dobrega vida na daljavo na drugem podaljša neodvisnost od bralnih očal vsaj za desetletje.

To so supervidniki, ki smo jim pomagali do boljšega vida

Spoznajte navdušujoče zgodbe tistih, ki smo jim z operacijo z lečo že pomagali do boljšega vida in kako jim je povrnitev vidne ostrine spremenila življenje. Zamislite si vaše življenje brez očal, do katerega vas ločijo le trije koraki.

Ferida Mustedanagić

Eno leto sem se odločala za poseg. Ko sem končno poklicala, smo se takoj dogovorili za pregled. Celotna ekipa je bila zelo prijazna. Kmalu so me operirali in sem zelo zelo zadovoljna. Poseg priporočam vsakemu, ki slabše vidi.

Ferida Mustedanagić

James Nicolas

Pričakoval sem, da bom imel po posegu boljši vid in tudi upal, da bodo pri branju izginile sence okrog črk. Že naslednji dan po operaciji nisem mogel verjeti, kako dobro vidim. Kot bi običajni tv sprejemnik zamenjal s super HD!

James Nicolas

Alojzija Šenk

Na desnem očesu sem bila brez vida, po operaciji pa imam polno vidno ostrino na obeh očesih. Z besedami se ne morem zahvaliti, kaj je dr. Mikek naredila za moje oči.

Alojzija Šenk

varnostnica

Marija Kotnik

Eno leto sem se odločala za poseg. Ko sem končno poklicala, smo se takoj dogovorili za pregled. Celotna ekipa je bila zelo prijazna. Kmalu so me operirali in sem zelo zelo zadovoljna. Poseg priporočam vsakemu, ki slabše vidi.

Marija Kotnik

trgovski potnik

Rado Cigale

Kot poklicni voznik potrebujem dober vid na blizu in daleč. Po operaciji z lečo mi gledanje v vzvratna ogledala ne povzroča več nobenih težav. Sedaj vidim tudi najmanjše črke.

Rado Cigale

voznik tovornjaka

Matej Zupan

Pregled in pogovor do operacije je potekal na način, ki si ga kot pacient res želiš. Operacija je minila hitro in neboleče. Še isti večer sem dobro videl na blizu in povsem normalno prebral sporočilo na svojem telefonu.

Matej Zupan

profesor

dr. Manca Košir

Po operaciji sive mrene z multifokalno lečo je moj vid izvrsten na blizu in daleč. Zdaj ne hodim več po stanovanju, iščoč očala. Največ mi pomeni, da lahko po operaciji oči berem in pišem tako, kot sem to počela v preteklosti.

dr. Manca Košir

publicistka

Gregor Pečovnik

Se tudi vi želite znebiti očal in videti z dioptrijo 0, kot sem si to želel jaz. Predlagam vsakemu, ki ima probleme z očmi, da se oglasi pri Moreli in si zagotovi odličen vid.

Gregor Pečovnik

Andrej Kranjc

Sijajno je, ker se mi pri kuhanju ne rosijo stekla, prav tako kot je pri kolesarjenju fantastično, da mi očala ne lezejo z nosa. Pred leti so mi z lasersko operacijo odpravili dioptrijo, zato sem se ob pojavu sive mrene brez oklevanja odločil za operacijo.

Andrej Kranjc

upokojenec

Miha Mikek

Operacija z multifokalno lečo mi je dala trajno neodvisnost od očal na blizu in na daleč, tako me vid danes spet 100 % podpira v vsem, kar počnem. Zame neprecenljivo.

Miha Mikek

CEO – Celtra Inc.

dr. Marko Demšar

Kot zdravnik dobro poznam strokovnost dr. Mikekove in ji popolnoma zaupam. Vseeno sem se operacije nekoliko bal, a je minila, kot bi trenil. Že prvi dan po operaciji sem na novo zaživel s popolno vidno ostrino. Preprosto neprecenljivo!

dr. Marko Demšar

radiolog

dr. Anamarija Zore

Cel postopek izbire in odločitve za pravo lečo se mi je zdel preprost. Vsem, ki želite dobro videti, svetujem, da se pozanimate o možnostih odprave dioptrije. Presrečna sem, da sem se odločila za ta korak.

dr. Anamarija Zore

mikrobiologinja, raziskovalka in višja predavateljica

Urška Blejc

Čakala sem pravo priložnost, da se dokončno znebim očal. Operacija ne boli in vsi so zelo prijazni. Rezultati operacije z lečo so celo presegli moja pričakovanja. Sedaj vidim bolje, kot sem kadarkoli z očali.

Urška Blejc

novinarka

Bojan Kotnik

Lep čas sem nosil očala, z leti pa se mi je dioptrija stopnjevala. Ker se je žena zanimala za operacijo, sem se odločil, da se ji pridružim pri pregledu. Čudovito sva bila sprejeta. Življenje s povrnjenim vidom je krasno! Ne odlašajte z odločitvijo.

Bojan Kotnik

trgovski potnik

Pot do odprave dioptrije je v Moreli preprosta

Le v treh korakih boste postali del družine Morelinih supervidnikov. Spremljali vas bomo na vsakem koraku do povrnitve vida in vam pomagali skrbeti za vaš dober vid in zdravje oči tudi v prihodnosti.

1

Vaša odločnost je močnejša od pomislekov.

Naročite se na predoperativni pregled

Na podlagi podrobnega očesnega pregleda vam bo zdravnik svetoval pri izbiri leče in predlagal najprimernejšo rešitev za boljši vid.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 17. 04. 2024

Z operacijo dioptrije z lečo izboljšamo vid na bližino in daljavo.

Šivec Trampuž Igor

Šivec Trampuž Igor
specialist oftalmologije

2

Dan, ko boste ponovno spregledali.

Pridite na poseg

Zaupajte našim izkušenim kirurgom, da vam pomagajo povrniti vidno ostrino. Pri nas se boste zadržali le 60 minut.

Morelina premium oskrba

Celovita oskrba pred in po operaciji s številnimi prednostmi, ki olajša vaše okrevanje.

Osnovna oskrba

1.340 €

2 obiska

Plus oskrba

1.970 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

2.565 €

3-letna skrb za vaš vid

3

Dobrodošli v družini supervidnikov.

Zaživite svobodneje z novim vidom

Supervidnik, tako ljubkovalno imenujemo vse, ki smo jim v Moreli odpravili dioptrijo. Odkrijte užitek življenja z ostrim vidom, mi pa vam bomo še naprej pomagali skrbeti za dober vid in zdravje oči.

Ferida Mustedanagić

Zelo sem zadovoljna, da sem se končno odločila za poseg. Življenje brez očal je prekrasno.

Operacija dioptrije z lečo odpravi težave starostne dioptrije

Slab bližinski vid je neprijetna težava, ki vas na vsakem koraku opominja, da ne vidite dobro. Stalno izgubljate čas z iskanjem očal. Pomisleki pred operacijo lahko ovirajo odločitev za poseg. Z osebnim pogovorom, razumljivimi pojasnili in dostopnostjo vam bomo pomagali, da bo odločitev za operacijo preprostejša. Do boljšega vida smo pomagali že več tisoč pacientom. V treh preprostih korakih lahko pomagamo tudi vam. Potrebujete le odločnost, da naredite prvi korak in se prijavite na predoperativni pregled. Temu sledi še obisk za izvedbo posega, ki vam bo omogočil, da zaživite svobodneje in odkrijete pozabljeni užitek življenja s popolnim vidom.

Kakovostna in dostopna skrb za vaš vid. Prilagodite si jo.

Veseli nas, da se odločate za operacijo starostne dioptrije z lečo. Glede na vaše potrebe si lahko prilagodite tudi stopnjo oskrbe. Pri operaciji z lečo lahko izbirate med tremi obsegi oskrbe, ki se razlikujejo v dodatnih storitvah in dolžini spremljanja po posegu.

Osnovna oskrba

1.340 €

2 obiska

Plus oskrba

1.970 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

2.565 €

3-letna skrb za vaš vid

Vaša pot v jasno prihodnost

Sprejmite najboljšo odločitev za vaš vid dobro informirani. Za vas smo pripravili priročnik. Razumljive informacije pri odločanju za zdravljenje so enako pomembne, kot dosegljivost zdravnika v obdobju pred in po posegu. V Moreli obojemu dajemo velik pomen.

Operacija starostne dioptrije

Najučinkovitejši način za rešitev vseh problemov starostne daljnovidnosti in morebitne pridružene dioptrije ali astigmatizma je operacija starostne dioptrije. V priročniku preberite: 

  • Zakaj pride do starostne dioptrije 
  • Izbira leče za operacijo 
  • Potek operacije in okrevanje 
  • Nasveti pred operacijo
Operacija starostne dioptrije

Leče za operacijo starostne dioptrije

Operacija dioptrije z lečo je poseg enak operaciji sive mrene. Namesto standardne enožariščne leče, pri operaciji dioptrije z lečo uporabimo premium lečo. Te leče imajo izpopolnjeno optiko, ki zagotavlja dobro vidno ostrino pri gledanju na različne razdalje. Obstaja več različnih premium leč, ki se med seboj nekoliko razlikujejo po optičnih lastnostih.

Multifokalna leča

Multifokalne leče zbirajo svetlobo na različnih žariščnih razdaljah. Tako zagotavljajo dober vid na bližino, srednje razdalje in daljavo. Z njo odpravimo tudi astigmatizem (cilinder), zato očal ne boste več potrebovali. Multifokalna leča je primerna za tiste z zdravim očesnim ozadjem in na začetku zahteva nekoliko prilagajanja pri gledanju.

Premium leča

Leča z razširjenim fokusom - EDOF

Leča z razširjenim fokusom zagotavlja dobro vidno ostrino na srednje razdalje in daljavo. Brez očal omogoča delo z računalnikom in vožnjo avtomobila. Očala pa boste še naprej potrebovali za branje manjšega besedila. Leča odpravlja astigmatizem (cilinder) in je primerna tudi za tiste z bolezenskimi spremembami na očesnem ozadju.

EDOF leča

Morela svetuje

V Moreli skrbimo, da ste ves čas seznanjeni z vsemi novostmi s področja okulistike. Vse informacije nesebično delimo in hkrati strokovne teme predstavljamo poljudno, a objektivno, ker s tem izničujemo vpliv laičnih pogledov in mnenj.

video

Operacija z lečo je najučinkovitejši način za rešitev vseh problemov starostne daljnovidnosti in morebitne pridružene dioptrije ali astigmatizma. Pri tem starostno spremenjeno očesno lečo zamenjamo z umetno...

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Trendi pri operacijah dioptrije z lečo. Kaj obetajo nove edof leče?

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Tri vprašanja, ki jih zastavim pri pregledu za operacijo dioptrije z lečo

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Priljubljenost operacij dioptrije narašča. Kaj pa bi vam pomenila povrnitev vidne ostrine?

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Operacija dioptrije s fakično lečo: odgovori na 5 najpogostejših vprašanj

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kako zdravnik izbere pravo lečo za operacijo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kako je dr. Kristina Mikek odpravila dioptrijo svoji sestri

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

ICL leča je prava rešitev za korekcijo vida pri visoki dioptriji

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kako operacija dioptrije z lečo izboljša bližinski vid

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Zakaj po operaciji dioptrije z lečo ni več možnosti, da vam nastane siva mrena

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Premišljena izbira leče za operacijo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Operacija starostne dioptrije z lečo

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

5 prednosti laserske tehnike operacije dioptrije z lečo

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kje do informacij o rešitvah za boljši bližinski vid

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

To so razlike med operacijo starostne dioptrije z laserjem ali lečo

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

5 zapletov po operaciji dioptrije z lečo, ki to niso

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Tri dodatne koristi operacije dioptrije z lečo

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Leče z razširjenim fokusom - dodatna možnost pri operaciji dioptrije z lečo

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Laserska tehnika Supracor ali operacija z lečo

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate še dodatna vprašanja? Preverite odgovore na vprašanja o operaciji starostne dioptrije, ki so nam jih zastavili naši supervidniki in tisti, ki o operaciji še razmišljajo.

Bom videl takoj po posegu?

Kaj je glavna razlika med navadno in multifokalno lečo?

Kako dolga je življenska doba znotrajočesne leče?

Ali lahko pride do zamotnitve znotrajočesne leče?

Se operacijo dioptrije z lečo izvede z laserjem?

Je zamenjava očesne leče boleč poseg?

Predoperativni pregled

Natančen predoperativni pregled je prvi korak poti do povrnitve vidne ostrine. S tem pregledom izključimo prisotnost morebitnih očesnih obolenj, ki bi lahko neugodno vplivala na rezultat operacije.

150 €

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 17. 04. 2024

Ostale možnosti

Če se še niste odločili za pregled, si oglejte ostale možnosti za vaš prvi korak.