Naša prednost so naši rezultati in zadovoljstvo pacientov

V Očesnem centru Morela okulisti smo zavezani kakovostni in dostopni skrbi za vid in zdravje oči, pri čemer sta zadovoljstvo in dobro počutje pacientov vedno v središču pozornosti.


Naši začetki

Naša zgodba je v svojih koreninah pravzaprav družinska in jo je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja začela pisati zdravnica Vesna Morela. V novomeški bolnišnici je ustanovila oddelek za okulistiko ter ga razvijala z znanjem in s sodobnimi tehnikami zdravljenja, ki jih je pridobivala v tujini. Priimek Morela je že takrat postal sinonim za zaupanje, ki ga je s strokovnostjo in predanostjo pacientom vedno znova utrjevala. Pozneje se ji je v poklicu in delu pridružila še hči Kristina. Skupaj sta sanjali in uresničili željo o ordinaciji, kjer bosta lahko pacientom ponudili najboljše in najnovejše tehnike zdravljenja – take, ki so v javni zdravstveni sistem prihajale prepočasi. Kmalu sta paciente začeli sprejemati v ambulanti Očesnega centra Morela okulisti v Domžalah, nekaj let pozneje pa se je ordinacija preselila v Ljubljano, v Koseze. S poznejšo selitvijo v Tehnološki park in z odpiranjem optik se je začela uresničevati vizija celovite skrbi za vid in zdravje oči pacientov – od prvih očal do sive mrene.

Ponosni smo, da očesni center Morela okulisti ne le v Sloveniji, temveč tudi v širši regiji velja za enega vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo.

Vesna Morela

Spoznajte našo ekipo

Naše znanje

Brez lažne skromnosti lahko poudarimo, da smo Očesni center Morela okulisti ustanovili z namenom zagotavljanja storitev, primerljivih z rezultati uglednih zahodnoevropskih in ameriških ustanov. A samo vizija ne more prinesti uspeha, zato v Moreli nenehno vlagamo v vse elemente kakovosti. Pacientom se posvečajo izbrani strokovnjaki, ki se nenehno izobražujejo in storitve zagotavljajo z najsodobnejšo tehnologijo. Le tako je mogoče zagotavljati vrhunsko kakovost ponujenih storitev, kar prepoznavajo tudi mednarodne komisije.

Smo prvi center za operacije očesne dioptrije v tem delu Evrope, ki ga je akreditirala ameriška fundacija Joint Commission International. Standard smo prejeli leta 2012 in ga redno obnavljamo. Hkrati smo organizatorji edinega slovenskega strokovnega srečanja s področja odprave dioptrije, Ljubljana Refractive Surgery Meeting, ki se ga udeležujejo najuglednejši mednarodni strokovnjaki. Naši specialisti tudi predavajo in vodijo delavnice na mnogih mednarodnih strokovnih kongresih.

Na kratko

Zaupalo nam je že več kot 60.000 pacientov

3.000

operativnih posegov letno

10.000

specialističnih pregledov letno

2.000

posegov z vstavitvijo znotrajočesnih leč letno

Naša zavezanost pacientom

»Naše dobro ime, ki ga pacienti sami širijo, smo si pridobili s kakovostnimi storitvami, z individualno obravnavo, dostopnostjo in s prijaznostjo.«

dr. Kristina Mikek


Za pacienta smo vedno dostopni, saj želimo, da se počuti varnega, ko nam zaupa kaj tako dragocenega, kot je vid. Odnos z njim pogosto gradimo leta. Najprej se srečamo, ko opravi prvi pregled za očala, nato na pregledu za leče, pozneje na laserski operaciji vida in nekoč morda pri operaciji starostne daljnovidnosti ali sive mrene. S celovito ponudbo, ki jo zagotavljamo v optikah in ordinacijah, smo edini naslov, ki ga pacient potrebuje ob kakršnih koli težavah z vidom ali očmi.

Naši zaposleni

»Ponosni smo na ekipo vrhunsko usposobljenih oftalmologov, optometristov, medicinskih sester in administrativnega osebja, ki v Očesnem centru Morela okulisti z užitkom in s predanostjo skrbijo za paciente.«

dr. Kristina Mikek


Kakovost storitev in zadovoljstvo pacientov sta nedvomno odvisna od najvišjih standardov. Vsa ekipa, od specialistov do medicinskih sester, ki vas sprejmejo, je predana najboljši negi vaših oči in dobremu počutju pri nas. Naši zaposleni obiskujejo kongrese in izobraževanja ter znanje nenehno nadgrajujejo. Prav tako skrbimo za predajanje znanja med zaposlenimi. Vse delovne procese izvajamo z mislijo na najboljšo možno oskrbo pacienta.

Naši specialisti

dr. Kristina Mikek

dr. Kristina Mikek

dr. med., spec. oftalmologije

Specializirana je za posege za odpravo dioptrije, operacije sive mrene ter zdravljenje keratokonusa roženice. Leta 2007 je prva v Sloveniji izvedla operacijo keratokonusa roženice z metodo crosslinking, danes pa opravi več kot 1500 očesnih operacij letno. Veliko izkušenj in nenehna strokovna izobraževanja v uglednih centrih v tujini dokazujejo njeno strokovnost, veliko zadovoljstvo pacientov pa potrjuje, da so ti njena največja skrb.

»Pri vsakem pacientu si prizadevam zgraditi dober odnos, ki temelji na dostopnosti za pacientove skrbi in vprašanja ter na brezkompromisni strokovnosti storitve.«

Urša Pečjak

Urša Pečjak

dr. med., spec. oftalmologije

Specializirana je za diagnostiko in ambulantno zdravljenje očesnih bolezni ter laserske operacije dioptrije. Skrbi za spremljanje pacientov po očesnih operacijah in izvaja posege z YAG laserjem. Specializirana je tudi za otroško oftalmologijo, znanje pa je pridobivala med večkratnim izobraževanjem v tujini. Specializacijo je zaključila z mednarodnim specialističnim izpitom v Parizu. Lasersko operacijo dioptrije pri dr. Kristini Mikek je preizkusila sama, zato lahko pacientom svetuje z izkušnjami iz prve roke.

 

Vesna Morela

Vesna Morela

dr. med., spec. oftalmologije

Odlikujejo jo dolgoletne izkušnje s področja operacij sive mrene, transplantacije roženice, leta 2003 pa je prva v Sloveniji uvedla novo metodo laserske odprave očesne dioptrije LASEK. Kot ustanoviteljica in dolgoletna predstojnica očesnega oddelka v Splošni bolnišnici Novo mesto je med najuglednejšimi oftalmologi v Sloveniji.

asist. mag. sc. Matej Beltram

asist. mag. sc. Matej Beltram

dr. med., spec. oftalmologije

Specializiran je za okuloplastične operacije, estetske posege v predelu oči in operacije sive mrene. Po zaključeni specializaciji na očesni kliniki v Ljubljani se je izobraževal na številnih uglednih klinikah, med drugim na Moorfields Eye Hospital v Londonu ter Univerzi Stanford v ZDA.

Igor Šivec Trampuž

Igor Šivec Trampuž

dr. med., spec. oftalmologije

Specializiran je za kirurgijo s področja sprednjega očesnega segmenta, predvsem operacije sive mrene in posege za odpravo dioptrije.  Specializacijo oftalmologije je opravil na Očesni kliniki v Ljubljani. Znanje s področja očesne kirurgije je pridobival na mednarodnih izobraževanjih v tujini, med drugim na uglednem inštitutu za očesno mikrokirurgijo IMO v Barceloni.

Nenad Špička

Nenad Špička

dr. med., spec. oftalmologije

Specializiran je za operacije sive mrene. Po zaključku specializacije je strokovno pot nadaljeval na očesni kliniki v Mariboru. Znanje s področja očesne kirurgije je pridobival med večkratnim strokovnim izobraževanjem doma in v tujini. Kot specialist za operacije sive mrene izvaja operativne posege v več zasebnih centrih za očesno kirurgijo.

 
Vid Prosenc

Vid Prosenc

dr. med., spec. oftalmologije

Specializiran je za diagnostiko in ambulantno zdravljenje očesnih bolezni ter za spremljanje pacientov po očesnih operacijah. Specializacijo oftalmologije je opravil na očesni kliniki v Ljubljani.

asist. Katarina Živec

asist. Katarina Živec

dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Specializirana je za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo. Po zaključeni specializaciji v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je opravila Evropski izpit iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Je članica združenja EBOPRAS (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) in SZPREK (Slovensko Združenje Plastičnih, Rekonstrukcijskih in Estetskih Kirurgov). Izvaja zahtevne rekonstruktivne posege na obrazu in telesu ter je članica večih konzilijev. Kot asistentka na Medicinski fakulteti prenaša svoje znanje na mlajše generacije.

»Kot kirurginja in ženska, ki je tudi sama imela estetski poseg, bolje razumem željo in čustva drugih žensk ob odločitvi za estetski poseg. Pacientkam želim ponuditi možnosti za dosego skladnega, naravnega in elegantnega videza s kratkim časom okrevanja.«