PRK je ekonomična laserska operacija dioptrije.

Površinska metoda laserskega preoblikovanja roženice. Počasnejše okrevanje do vzpostavitve polne vidne ostrine.

Andrej Hočevar

Po operaciji dioptrije se lahko s polno vidno ostrino neovirano posvečam športu.

Dan pričenjate z iskanjem očal. Kontaktne leče slabo prenašate in vam dražijo oči. Razmišljate o laserski odpravi dioptrije. Iščete zanesljivo in cenovno dostopno rešitev za povrnitev vidne ostrine.

TransEpi PRK je sodobna različica metode PRK brez dotika površine očesa.

PRK laserska operacija dioptrije temelji na površinskem preoblikovanju roženice. Pri različici TransEpi PRK, epitelni sloj celic odstranimo z laserjem, brez alkoholne raztopine. To zmanjšuje občutek draženja in prispeva k hitrejšemu okrevanju po posegu. TransEpi PRK je pogosto prva metoda izbora pri tanjši roženici.

Prikaz metode PRK

Brez dotika očesa

Primerna pri tanki roženici

Cenovno ugodna in preprosta

PRK / TranEpi PRK metoda laserske odprave dioptrije

Pri laserski operaciji dioptrije z metodo PRK, roženico preoblikujemo na površini. Pred tem, je potrebno s površine roženice odstraniti zaščitni sloj epitelnih celic. To lahko storimo mehanično z drgnjenjem, z alkoholno raztopino oziroma v primeru najnovejše TransEpi PRK metode kar z impulzi laserja. Pri tej metodi je okrevanje hitrejše, manj je občutkov draženja po posegu. Prednost povrhnje laserske metode korekcije dioptrije je relativna preprostost izvedbe ter majhen vpliv na mehanično trdnost roženice. Zaradi slednjega je ta metoda pogosto prvi izbor pri tanjši roženici.

Operacija PRK

Z laserjem ali alkoholno raztopino ostranimo povrhnji sloj epitelnih celic.

Operacija PRK

Laser odstrani del povrhnjega tkiva roženice in odpravi dioptrijo.

Operacija PRK

Po posegu za nekaj dni površino očesa zaščitimo s kontaktno lečo.

To so supervidniki, ki smo jim pomagali do boljšega vida.

Spoznajte navdušujoče zgodbe tistih, ki smo jim z lasersko operacijo že pomagali do boljšega vida in kako jim je povrnitev vidne ostrine spremenila življenje. Zamislite si vaše življenje brez očal, do katerega vas ločijo le trije koraki.

Andrej Hočevar

Pred operacijo dioptrije sem veliko časa porabil za kontaktne leče. Si predstavljate gnečo in živčnost pred tekmo, ko ti vse leti iz rok in si moraš vstaviti leče? S polno vidno ostrino se sedaj neovirano posvečam športu.

Andrej Hočevar

hokejist

Erika Ferlan

Nov svet, srečna, zadovoljna in žal mi je, da nisem tega storila že prej. Okrevanje po posegu je potekalo brez zapletov. Danes sem brez dioptrije, pred posegom sem jo imela –5.

Erika Ferlan

Leonardo Fonseca

Operacija je bila hitra in vse je bilo zelo sproščeno. Končno sem se lahko osvobodil očal in kontaktnih leč, ki so me ovirala pri delu v kuhinji in vožnji. Operacija mi je popolnoma spremenila življenje.

Leonardo Fonseca

kuhar / chef

Vesna Nisha Dolinar

Povedati moram, da je bila Morelina ekipa zares krasna. Bili so skrbni in pozorni, po operaciji so me poklicali in preverili, kako se počutim. Že konec tretjega dne po operaciji sem se počutila odlično. Zdaj živim brez očal.

Vesna Nisha Dolinar

lastnica restavracije Namaste

dr. Anže Mihelič

Po operaciji sem najprej pomislil, kako hitro je bilo vse opravljeno. Danes sem manj omejen pri vseh aktivnostih, saj odlično vidim tako na blizu kot na daleč. Vsem, ki razmišljajo o operaciji dioptrije pa bi priporočal naj gredo čimprej!

dr. Anže Mihelič

kirurg

Lana Tunjić

Srečna sem, da sem se končno poslovila od očal. Ponovno rada sedem za volan tudi ponoči, da o jahanju brez očal sploh ne govorim! Poseg je bil kratek in neboleč, že popoldan po operaciji sem odlično videla.

Lana Tunjić

administracija

dr. Andrej Lahajner

Vid je zame, kot kirurga, ključnega pomena. Imel sem celo zbirko očal, idealnih pa nisem našel. Po operaciji mi je najprej prišlo na misel, ali je res mogoče, da tako dobro vidim in zakaj sem toliko časa odlašal.

dr. Andrej Lahajner

kirurg

Alen Čaušević

Življenje se mi je po operaciji spremenilo za 100%, na boljše. Še posebej se veselim, da bom na treningu borilnih veščin končno dobro videl. Življenje brez očal je super, vse je lažje!

Alen Čaušević

dr. Peter Paul Fritsch

Laserska operacija dioptrije mi je spremenila življenje. Ko se zbudim, pogledam skozi okno in lahko razločim vsak list v krošnji drevesa, to je neprecenljivo.

dr. Peter Paul Fritsch

pediatrični kardiolog

Goran Ćalić

Dolgo sem vztrajal z očali, saj me je bilo operacije oči strah. Po operaciji so se razblinili vsi moji dvomi. Zdaj, ko odlično vidim, se počutim svobodneje in bolj samozavestno tako v službi kot v zasebnem življenju.

Goran Ćalić

veterinar

Markus Duregger

Strah me je bilo operacije dioptrije. Po operaciji pa so se vsi moji dvomi razblinili. Moja pričakovanja so bila presežena. Moj vid je po operaciji odličen!

Markus Duregger

policist

Anamarija Čotar

Vesela sem, da sem se končno odločila za operacijo. Očala so me ovirala pri delu in vsakodnevnih aktivnostih. Po operaciji se počutim odlično in svobodnejše.

Anamarija Čotar

medicinska sestra

Urša Pečjak, dr.med.

Vid je pri mojem delu zelo pomemben. Presrečna sem, da sem se odločila za operacijo. Očala me ne ovirajo več, moj vid pa je odličen!

Urša Pečjak, dr.med.

spec. oftalmologije

Metka Krampf

Dolgo časa sem si želela imeti popoln vid in po laserski operaciji ga končno imam. Presrečna, da sem se odločila za poseg. Življenje brez očal je super!

Metka Krampf

optometristka

Nina Novak

Pri razgibanem vsakdanjiku so me očala nenehno ovirala, predvsem pri vožnji. Čeprav je od operacije preteklo že nekaj let, se še se vedno spomnim navdušenja nad novim vidom. Bilo je in še vedno je nepopisno čisto.

Nina Novak

diplomirana optometristka

Pot do odprave dioptrije je v Moreli preprosta.

Spremljamo vas na vsakem koraku do povrnitve popolnega vida. Enako kot pred posegom, bomo za vas dosegljivi tudi kasneje. Postali boste del družine Morela supervidnikov, ki jim pomagamo skrbeti za dober vid in zdravje oči. Do boljšega vida smo pomagali že mnogim. V treh preprostih korakih lahko tudi vam. Potrebujete le odločnost, da naredite prvi korak in se prijavite na predoperativni pregled.

1

Zberite odločnost za prvi korak.

Naročite se na predoperativni pregled.

Zdravnik vam bo po opravljenem pregledu in meritvah predlagal najprimernejšo metodo za odpravo dioptrije.

Laserska operacija je majhen poseg z velikanskim učinkom na izboljšanje kakovosti vida in življenja.

Mikek Kristina

Mikek Kristina
specialist oftalmologije

2

Dan, ko boste ponovno spregledali.

Pridite na poseg.

Zaupajte našim izkušenim kirurgom, da vam pomagajo povrniti vidno ostrino. Pri nas se boste zadržali le 60 minut.

Morelina premium oskrba

Celovita oskrba pred in po operaciji s številnimi prednostmi, ki olajša vaše okrevanje.

Osnovna oskrba

630

2 obiska

Plus oskrba

759

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

1.089

3-letna skrb za vaš vid

3

Dobrodošli v družini supervidnikov.

Zaživite svobodneje z novim vidom.

Supervidnik, tako v Moreli ljubkovalno imenujemo vse, ki smo jim z odpravo dioptrije pomagali do boljšega vida. Odkrijte užitek življenja z ostrim vidom, mi pa vam bomo pomagali dolgoročno skrbeti za dober vid in zdravje oči.

Andrej Hočevar

Po operaciji dioptrije se lahko s polno vidno ostrino neovirano posvečam športu.

Ekonomična laserska operacija dioptrije

TransEpi PRK metoda je primerna zlasti za odpravo nižjih in srednjih dioptrij ter astigmatizma. Pogosto je najprimernajše izbira za izboljšanje vidne ostrine pri tanjši roženici ali nepravilnem astigmatizmu. Je cenovno dostopna in preprosta za izvedbo.

Potek laserske operacije dioptrije PRK
Pred posegom
Med posegom
Po posegu

Ob prihodu na operacijo še enkrat preverimo vse meritve in dioptrijo. Pojasnimo vam, kako boste skrbeli za oči po posegu. Prejmete tudi pisna navodila za jemanje zdravil po posegu. V obe očesi zatem vkapamo anestetične kapljice, tako oko prehodno ni občutljivo na dotik. Medicinska sestra vas iz ambulante pospremi v operacijski prostor. Nadene vam ogrinjalo in zaščitno kapico. Zdravnik z ekipo vas pričaka v laserskem prostoru in vam pomaga, da se udobno namestite na ležišče.

Kakovostna in dostopna skrb za vaš vid. Prilagodite si jo.

Se odločate za metodo PRK, to je najstarejša laserska metoda pri kateri z excimer laserjem preoblikujemo površino roženice in s tem odpravimo dioptrijo in astigmatizem. Izpopolnjena metoda, TransEpi PRK, zagotavlja, da je poseg popolnoma brezstičen. Za PRK / TransEPI PRK lasersko operacijo nudimo tri paketa, ki se razlikujeta v dodatnih storitvah in dolžini trajanja oskrbe po posegu.

Osnovna oskrba

630

2 obiska

Plus oskrba

759

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

1.089

3-letna skrb za vaš vid

Vaša pot v jasno prihodnost

Sprejmite najboljšo odločitev za vaš vid dobro informirani. Za vas smo pripravili priročnik. Razumljive informacije pri odločanju za zdravljenje so enako pomembne, kot dosegljivost zdravnika v obdobju pred in po posegu. V Moreli obojemu dajemo velik pomen.

Laserska operacija dioptrije

Laserske operacije dioptrije se izvajajo že več kot 40 let. V tem času se je laserska tehnologija zelo izpopolnila. Obstaja več metod laserske korekcije dioptrije.

V priročniku preberite:

  • 10 razlogov za lasersko operacijo dioptrije
  • Metode laserske operacije dioptrije
  • Potek operacije
  • Kako operacijo prilagodimo pacientu
Laserska operacija dioptrije

PRK / TransEpi PRK

Pri metodi PRK z excimer laserjem preoblikujemo površino roženice. Je za izvedbo razmeroma preprosta metoda, katere pomanjkljivost je počasnejše okrevanje vidne ostrine ter neprijeten občutek draženja očesa prve dni po posegu. Zaradi možnosti prehodnega brazgotinjenja in motnjav roženice je ta metoda manj primerna za odstranjevanje višjih dioptrij.

Prednosti TransEpi PRK

TransEpi PRK je izpopolnjena različica metode PRK, ki omogoča korekcijo dioptrije praktično brez dotika površine očesa. Namesto alkoholne raztopine sloj epitelnih celic pri metodi TransEpi PRK odstranimo kar z laserjem. Prednost tega je manj težav z občutkom draženja ter hitrejše okrevanje po posegu. Ta metoda je pogosto prva izbira pri tistih s tanjšo roženico ter za odpravo nepravilnih oblik astigmatizma.

Prikaz metode PRK

Korekcija dioptrije praktično brez dotika površine očesa.

Prva izbira pri tanjši roženici in nepravilni obliki astigmatizma.

Bausch&Lomb Teneo 2

Taneo 2 je tehnološko najbolj dovršen excimer laser. Hitrost odstranjevanja 1 dioptrije na sekundo pomeni, da laser za odstranitev dioptrije potrebuje le nekaj sekund. Vzorci glajenja roženice so optimizirani tako, da upoštevajo in ohranjajo naravno ukrivljenost roženice. To zvečuje kontrastnost vida in natančnost odstranitve dioptrije. S povezavo z diagnostično napravo ACE (Advanced Corneal Explorer), ki lasersko analizira optične nepravilnosti očesa, omogoča laser tudi izvedbo vseh oblik individualiziranih posegov za odpravo dioptrije.

Laserski aparat Teneo

Morela svetuje

V Moreli skrbimo, da ste ves čas seznanjeni z vsemi novostmi s področja okulistike. Vse informacije nesebično delimo in hkrati strokovne teme predstavljamo poljudno, a objektivno, ker s tem izničujemo vpliv laičnih pogledov in mnenj.

video

Laserska operacija dioptrije odpravi kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Pacientov obisk na dan laserske operacije se začne v sprejemni pisarni, nadaljuje v ordinaciji, kjer se opravi kontrolo dioptrije pred posegom...

blog_layout

Uspešnost SMILE laserske odprave dioptrije

blog_layout

Kako izvedemo SMILE lasersko operacijo dioptrije

blog_layout

Kdaj je SMILE laserska operacija boljša izbira za odpravo dioptrije

blog_layout

5 prednosti smile pro laserske operacije dioptrije

blog_layout

Kaj je SMILE laserska operacija dioptrije

blog_layout

SMILE ali Femto LASIK operacija dioptrije

blog_layout

5 dejavnikov, ki vplivajo na rezultat laserske operacije dioptrije

blog_layout

TransEpi PRK – brezstična laserska odprava dioptrije

blog_layout

3 stvari, ki jih preverite pred odločitvijo za operacijo dioptrije

blog_layout

Kako po operaciji dioptrije dolgoročno skrbimo za dober vid in zdravje oči

blog_layout

Za koga je najcenejša laserska operacija dioptrije najboljša izbira

blog_layout

Pri kateri starosti je najboljši čas za lasersko operacijo dioptrije

blog_layout

Laserska operacija dioptrije

blog_layout

Zakaj je Femto LASIK najpogosteje izbrana laserska operacija dioptrije

blog_layout

10 najpogostejših vprašanj o laserski operaciji dioptrije

blog_layout

Tako v Moreli izgleda skrb  za vid in zdravje oči  po operaciji dioptrije

blog_layout

Strokovna skrb za oči vam bo pomagala ohraniti dober vid po operaciji dioptrije

blog_layout

5 nasvetov za hitrejše okrevanje po laserski operaciji dioptrije

blog_layout

To so razlike med operacijo starostne dioptrije z laserjem ali lečo

blog_layout

5 zapletov po laserski operaciji dioptrije in kako se jim ognemo

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate še dodatna vprašanja? Preverite odgovore na vprašanja o laserski operaciji PRK, ki so nam jih zastavili naši supervidniki in tisti, ki o operaciji še razmišljajo.

Bom videl takoj po posegu?

Je okrevanje po posegu boleče?

Kako hitro po posegu lahko pričnem z vsakodnevnimi aktivnostmi?

Predoperativni pregled

Natančen predoperativni pregled je prvi korak poti do povrnitve vidne ostrine. S tem pregledom izključimo prisotnost morebitnih očesnih obolenj, ki bi lahko neugodno vplivala na rezultat operacije.

150

Ostale možnosti.

Če se še niste odločili za pregled, si oglejte ostale možnosti za vaš prvi korak.