Femto LASIK je najbolj razširjena metoda laserske operacije dioptrije

Hitra povrnitev vidne ostrine brez neprijetnih občutkov draženja.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Prenesite priročnik
Leonardo Fonseca

Moje delo v kuhinji je sedaj bolj sproščeno, ker me očala in leče končno ne ovirajo več.

Jutra pričenjate z iskanjem očal. Brez njih so okoli vas le meglene podobe. Vidno ostrino bi si radi povrnili. Zaupati želite uveljavljeni laserski metodi, ki zagotavlja natančno korekcijo in hitro okrevanje.

Popolnoma lasersko izveden poseg omogoča korekcijo tudi višjih dioptrij

Femtosekundni laser zagotavlja pravilnost oblike režnja roženice in njegovo stabilnost. Metodo odlikujejo hitro okrevanje brez bolečin in velika natančnost odprave dioptrije.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Prenesite priročnik
Prikaz metode femto LASIK

Natančna korekcija visokih dioptrij

Hitra povrnitev polne vidne ostrine

Brez draženja in bolečin po posegu

Femto LASIK metoda laserske odprave dioptrije

LASIK je kratica za Laser in situ keratomileusis, kar pomeni da z laserjem preoblikujemo srednji sloj strome roženice. Ta preizkušena, široko uveljavljena metoda je v uporabi že več kot tri desetletja. Omogoča dolgoročno stabilno korekcijo vseh oblik in stopenj dioptrije ter astigmatizma. Metoda Femto Lasik je novejša različica, kjer povrhnji reženj roženice ustvarimo s femtosekundnim laserjem. To zagotavlja večjo preciznost oblike režnja, zmanjšuje tveganje za zaplete z režnjem ter izboljšuje stabilnost režnja po posegu.

Operacija femto LASIK

Femtosekundni laser z vzdolžnim rezom ustvari reženj roženice.

Operacija femto LASIK

Laserska odprava dioptrije z Excimer laserjem v srednjem sloju roženice.

Operacija femto LASIK

Pomik režnja roženice na prvotno ležišče.

To so supervidniki, ki smo jim pomagali do boljšega vida

Spoznajte navdušujoče zgodbe tistih, ki smo jim z lasersko operacijo že pomagali do boljšega vida in kako jim je povrnitev vidne ostrine spremenila življenje. Zamislite si vaše življenje brez očal, do katerega vas ločijo le trije koraki.

Leonardo Fonseca

Operacija je bila hitra in vse je bilo zelo sproščeno. Končno sem se lahko osvobodil očal in kontaktnih leč, ki so me ovirala pri delu v kuhinji in vožnji. Operacija mi je popolnoma spremenila življenje.

Leonardo Fonseca

chef

dr. Andrej Lahajner

Vid je zame, kot kirurga, ključnega pomena. Imel sem celo zbirko očal, idealnih pa nisem našel. Po operaciji mi je najprej prišlo na misel, ali je res mogoče, da tako dobro vidim in zakaj sem toliko časa odlašal.

dr. Andrej Lahajner

kirurg

dr. Anže Mihelič

Po operaciji sem najprej pomislil, kako hitro je bilo vse opravljeno. Danes sem manj omejen pri vseh aktivnostih, saj odlično vidim tako na blizu kot na daleč. Vsem, ki razmišljajo o operaciji dioptrije pa bi priporočal naj gredo čimprej!

dr. Anže Mihelič

kirurg

Erika Ferlan

Nov svet, srečna, zadovoljna in žal mi je, da nisem tega storila že prej. Okrevanje po posegu je potekalo brez zapletov. Danes sem brez dioptrije, pred posegom sem jo imela –5.

Erika Ferlan

Lana Tunjić

Srečna sem, da sem se končno poslovila od očal. Ponovno rada sedem za volan tudi ponoči, da o jahanju brez očal sploh ne govorim! Poseg je bil kratek in neboleč, že popoldan po operaciji sem odlično videla.

Lana Tunjić

vodja administracije

Goran Ćalić

Dolgo sem vztrajal z očali, saj me je bilo operacije oči strah. Po operaciji so se razblinili vsi moji dvomi. Zdaj, ko odlično vidim, se počutim svobodneje in bolj samozavestno tako v službi kot v zasebnem življenju.

Goran Ćalić

veterinar

Tian Mrkulić

Vesel sem, da sem se odločil za operacijo in se znebil očal, ki jih nikoli nisem maral nositi. Sedaj bom lahko užival v razgledu v hribih in končno dobro videl na nogometni tekmi. Moj vid je odličen!

Tian Mrkulić

študent kemije

Alen Čaušević

Življenje se mi je po operaciji spremenilo za 100%, na boljše. Še posebej se veselim, da bom na treningu borilnih veščin končno dobro videl. Življenje brez očal je super, vse je lažje!

Alen Čaušević

Vesna Nisha Dolinar

Povedati moram, da je bila Morelina ekipa zares krasna. Bili so skrbni in pozorni, po operaciji so me poklicali in preverili, kako se počutim. Že konec tretjega dne po operaciji sem se počutila odlično. Zdaj živim brez očal.

Vesna Nisha Dolinar

lastnica restavracije

Andrej Hočevar

Pred operacijo dioptrije sem veliko časa porabil za kontaktne leče. Si predstavljate gnečo in živčnost pred tekmo, ko ti vse leti iz rok in si moraš vstaviti leče? S polno vidno ostrino se sedaj neovirano posvečam športu.

Andrej Hočevar

hokejist

Žan Šebjanič

Moj vid je odličen! Končno ne rabim več kontaktnih leč. Zaradi suhih oči leč velikokrat nisem mogel nositi. Z očali pa se nikoli nisem počutil udobno. Vesel sem, da sem se odločil za operacijo.

Žan Šebjanič

reševalec

dr. Peter Paul Fritsch

Laserska operacija dioptrije mi je spremenila življenje. Ko se zbudim, pogledam skozi okno in lahko razločim vsak list v krošnji drevesa, to je neprecenljivo.

dr. Peter Paul Fritsch

pediatrični kardiolog

Metka Krampf

Dolgo časa sem si želela imeti popoln vid in po laserski operaciji ga končno imam. Presrečna, da sem se odločila za poseg. Življenje brez očal je super!

Metka Krampf

optometristka

Anamarija Čotar

Vesela sem, da sem se končno odločila za operacijo. Očala so me ovirala pri delu in vsakodnevnih aktivnostih. Po operaciji se počutim odlično in svobodnejše.

Anamarija Čotar

medicinska sestra

Dejan Krupić

Želim si, da bi se prej odločil za poseg. Moj vid je nad pričakovanji! Sedaj vidim na kamero in pred kamero, vidim tudi, ko sem na odru. Operacijo priporočam vsakomur.

Dejan Krupić

igralec

Markus Duregger

Strah me je bilo operacije dioptrije. Po operaciji pa so se vsi moji dvomi razblinili. Moja pričakovanja so bila presežena. Moj vid je po operaciji odličen!

Markus Duregger

policist

Urša Pečjak, dr. med.

Vid je pri mojem delu zelo pomemben. Presrečna sem, da sem se odločila za operacijo. Očala me ne ovirajo več, moj vid pa je odličen!

Urša Pečjak, dr. med.

specialistka oftalmologije

Nina Novak

Pri razgibanem vsakdanjiku so me očala nenehno ovirala, predvsem pri vožnji. Čeprav je od operacije preteklo že nekaj let, se še se vedno spomnim navdušenja nad novim vidom. Bilo je in še vedno je nepopisno čisto.

Nina Novak

optometristka

Pot do odprave dioptrije je v Moreli preprosta

Le v treh korakih boste postali del družine Morelinih supervidnikov. Spremljali vas bomo na vsakem koraku do povrnitve popolnega vida in vam pomagali skrbeti za vaš dober vid in zdravje oči tudi v prihodnosti.

1

Zberite odločnost za prvi korak.

Naročite se na predoperativni pregled

Zdravnik vam bo po opravljenem pregledu in meritvah predlagal najprimernejšo metodo za odpravo dioptrije.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Laserska operacija je majhen poseg z velikanskim učinkom na izboljšanje kakovosti vida in življenja.

Mikek Kristina

Mikek Kristina
specialist oftalmologije

2

Dan, ko boste ponovno spregledali.

Pridite na poseg

Zaupajte našim izkušenim kirurgom, da vam pomagajo povrniti vidno ostrino. Pri nas se boste zadržali le 60 minut.

Morelina premium oskrba

Celovita oskrba pred in po operaciji s številnimi prednostmi, ki olajša vaše okrevanje.

Osnovna oskrba

1.340 €

2 obiska

Plus oskrba

1.640 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

1.912 €

3-letna skrb za vaš vid

3

Dobrodošli v družini supervidnikov

Zaživite svobodneje z novim vidom

Supervidnik, tako v Moreli ljubkovalno imenujemo vse, ki smo jim z odpravo dioptrije pomagali do boljšega vida. Odkrijte užitek življenja z ostrim vidom, mi pa vam bomo pomagali dolgoročno skrbeti za dober vid in zdravje oči.

Leonardo Fonseca

Moje delo v kuhinji je sedaj bolj sproščeno, ker me očala in leče končno ne ovirajo več.

Sodobna različica najpogostejše laserske metode

Femto LASIK metoda je primerna za odpravo kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizma. Odlikujejo jo natančnost korekcije tudi višjih dioptrij ter hitro okrevanje, brez občutkov draženja po posegu. Meglen svet nespoznavnih obrazov in moteča očala, lahko čez noč postanejo stvar preteklosti.

Potek laserske operacije dioptrije Femto LASIK
Pred posegom
Med posegom
Po posegu

Ob prihodu na operacijo še enkrat preverimo vse meritve in dioptrijo. Pojasnimo vam, kako boste skrbeli za oči po posegu. Prejmete tudi pisna navodila za jemanje zdravil po posegu. V obe očesi zatem vkapamo anestetične kapljice, tako oko prehodno ni občutljivo na dotik. Medicinska sestra vas iz ambulante pospremi v operacijski prostor. Nadene vam ogrinjalo in zaščitno kapico. Zdravnik z ekipo vas pričaka v laserskem prostoru in vam pomaga, da se udobno namestite na ležišče.

Kakovostna in dostopna skrb za vaš vid. Prilagodite si jo.

Veseli nas, da se odločate za najbolj razširjeno metodo laserske operacije dioptrije. Sodobna različica Femto LASIK metode omogoča korekcijo vseh oblik in stopenj dioptrije ter astigmatizma. Izbirate lahko med tremi obsegi oskrbe, ki se razlikujejo po vključenih dodatnih storitvah in dolžini spremljanja po posegu.

Osnovna oskrba

1.340 €

2 obiska

Plus oskrba

1.640 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

1.912 €

3-letna skrb za vaš vid

Vaša pot v jasno prihodnost

Sprejmite najboljšo odločitev za vaš vid dobro informirani. Za vas smo pripravili priročnik. Razumljive informacije pri odločanju za zdravljenje so enako pomembne, kot dosegljivost zdravnika v obdobju pred in po posegu. V Moreli obojemu dajemo velik pomen.

Laserska operacija dioptrije

Laserske operacije dioptrije se izvajajo že več kot 40 let. V tem času se je laserska tehnologija zelo izpopolnila. Obstaja več metod laserske korekcije dioptrije.

V priročniku preberite:

  • 10 razlogov za lasersko operacijo dioptrije
  • Metode laserske operacije dioptrije
  • Potek operacije
  • Kako operacijo prilagodimo pacientu
Laserska operacija dioptrije

Femto LASIK

To je sodobna različica najbolj razširjene in uspešne laserske metode za odpravo dioptrije LASIK. Pri njej uporabimo dva laserja. S femtosekundnim laserjem naredimo v srednjem sloju roženice vzdolžni rez. Tako lahko povrhnji sloj roženice v obliki režnja prehodno odmaknemo. Z excimer laserjem zatem preoblikujemo srednji sloj roženice ter odpravimo dioptrijo. Dvignjeni vrhnji reženj roženice po posegu spet namestimo nazaj.

Prednosti Femto LASIK

Osnovna različica metode LASIK je v uporabi že več kot tri desetletja in velja za preverjeno, zanesljivo in varno. Mnogo kliničnih raziskav je potrdilo, da metoda zagotavlja dolgoročno stabilno in natančno odpravo dioptrije. Sodobnejša različica metode imenovana Femto LASIK, omogoča ustvarjanje bolj pravilno oblikovanega režnja ter izboljšuje stabilnost njegovega prileganja po posegu. Največjo prepoznavnost in priljubljenost pa je metoda LASIK dobila zaradi zelo hitre povrnitve vidne ostrine po posegu brez neprijetnih občutkov draženja.

Prikaz metode femto LASIK

Najvišja stopnja natančnosti odprave dioptrije.

Hitra povrnitev polne vidne ostrine.

Bausch&Lomb Teneo 2

Teneo 2 je tehnološko najbolj dovršen excimer laser. Hitrost odstranjevanja 1 dioptrije na sekundo pomeni, da laser za odstranitev dioptrije potrebuje le nekaj sekund. Vzorci glajenja roženice so optimizirani tako, da upoštevajo in ohranjajo naravno ukrivljenost roženice. To zvečuje kontrastnost vida in natančnost odstranitve dioptrije. S povezavo z diagnostično napravo ACE (Advanced Corneal Explorer), ki lasersko analizira optične nepravilnosti očesa, omogoča laser tudi izvedbo vseh oblik individualiziranih posegov za odpravo dioptrije.

Laserski aparat Teneo

IFS Johnson & Johnson

IFS je femtosekundni laser pete generacije. Gre za laser, s katerim je bila pred več kot 15 leti uvedena nova metoda Femto LASIK. V najnovejši različici pete generacije predstavlja ta laser višek razvoja na področju femtosekundne laserske tehnologije. Zagotavlja najvišjo stopnjo zanesljivosti in natančnosti za ustvarjanje roženičnega režnja.

Laserski aparat Johnson&Johnson Intralase IFS

SUPRACOR - laserska operacija, ki vas osvobodi bralnih očal

S posebno lasersko tehniko preoblikovanja roženice, lahko izboljšamo vidno ostrino za bližino. Poseg izvedemo na posameznem očesu. Kombinacija boljšega bližinskega vida na enem očesu in boljše vidne ostrine na daljavo na drugem, podaljša neodvisnost od bralnih očal vsaj za desetletje.

Supracor laserska operacija starostne dioptrije

Starostna dioptrija se razvije zaradi izgube akomodacijske sposobnosti očesne leče. Povedano drugače, očesna leča se z leti vse manj lahko prilagaja gledanju na blizu. Z lasersko operacijo sicer ne odpravimo osnovnega vzroka starostne dioptrije, pač pa s preoblikovanjem roženice kompenziramo nezadostno lomnost očesne leče za oster bližinski vid. Laser ukrivljenost roženice pri tem preoblikuje na nek način podobno kot pri progresivni leči očal. Poseg običajno izvedemo na enem očesu, saj z njim nekoliko zmanjšamo vidno ostrino na daljavo. Na drugem očesu po potrebi lasersko korigiramo običajno dioptrijo in astigmatizem, kar zagotovi najboljšo vidno ostrino na daljavo. Kombinacija dobrega bližinskega vida na enem očesu ter dobre vidne ostrine na daljavo na drugem zagotovi neodvisnost od očal za daljavo in branje.

Prikaz metode Supracor

Morela svetuje

V Moreli skrbimo, da ste ves čas seznanjeni z vsemi novostmi s področja okulistike. Vse informacije nesebično delimo in hkrati strokovne teme predstavljamo poljudno, a objektivno, ker s tem izničujemo vpliv laičnih pogledov in mnenj.

video

Laserska operacija dioptrije odpravi kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Pacientov obisk na dan laserske operacije se začne v sprejemni pisarni, nadaljuje v ordinaciji, kjer se opravi kontrolo dioptrije pred posegom...

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kdaj ne svetujem laserske operacije dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Zgodba Vesne Nisha Gosalia Dolinar

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Alenova pot do popolnega vida

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Zdravnik Anže Mihelič se veseli popolnega vida

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kako gledam na pomisleke o operacijah dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Zakaj sem predana zagovornica laserskih operacij dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Zdravnik Andrej Lahajner je predolgo odlašal z lasersko operacijo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Priljubljenost operacij dioptrije narašča. Kaj pa bi vam pomenila povrnitev vidne ostrine?

Urša Pečjak, dr. med.blog_layout

Igralcu Dejanu Krupiću smo pomagali do popolnega vida

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Uspešnost SMILE laserske odprave dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kako izvedemo SMILE lasersko operacijo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kdaj je SMILE laserska operacija boljša izbira za odpravo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

5 prednosti smile pro laserske operacije dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kaj je SMILE laserska operacija dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

SMILE ali Femto LASIK operacija dioptrije

Urša Pečjak, dr. med.blog_layout

5 dejavnikov, ki vplivajo na rezultat laserske operacije dioptrije

Urša Pečjak, dr. med.blog_layout

TransEpi PRK – brezstična laserska odprava dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

3 stvari, ki jih preverite pred odločitvijo za operacijo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kako po operaciji dioptrije dolgoročno skrbimo za dober vid in zdravje oči

Urša Pečjak, dr. med.blog_layout

Za koga je najcenejša laserska operacija dioptrije najboljša izbira

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate še dodatna vprašanja? Preverite odgovore na vprašanja o laserski operaciji dioptrije Femto iLASIK, ki so nam jih zastavili naši supervidniki in tisti, ki o operaciji še razmišljajo.

Bom videl takoj po posegu?

Je okrevanje po posegu boleče?

Kako hitro po posegu lahko pričnem z vsakodnevnimi aktivnostmi?

Predoperativni pregled

Natančen predoperativni pregled je prvi korak poti do povrnitve vidne ostrine. S tem pregledom izključimo prisotnost morebitnih očesnih obolenj, ki bi lahko neugodno vplivala na rezultat operacije.

150 €

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Ostale možnosti

Če se še niste odločili za pregled, si oglejte ostale možnosti za vaš prvi korak.