SMILE je prijaznejši način laserske odprave dioptrije

Minimalno invazivna laserska metoda brez reza v roženico. Primerna tudi pri težavah s suhimi očmi in pri tanjši roženici. Zagotavlja hitro okrevanje brez neprijetnega draženja.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Prenesite priročnik
Leonardo Fonseca

Moje delo v kuhinji je sedaj bolj sproščeno, ker me očala in leče končno ne ovirajo več.

Brez očal srečujete le meglene obraze. Slab vid vam kvari najlepše trenutke. Razmišljate o laserski operaciji dioptrije in zbirate pogum za prvi korak. Čakate na popolno tehnologijo za povrnitev vidne ostrine.

Laserska metoda brez reza v roženico

Metoda SMILE pomeni pričetek nove dobe laserske odprave dioptrije. Gre za poseg brez reza v površino roženice. To ohranja njeno oživčenje in mehanično trdnost ter odpravlja tveganje zapletov z režnjem. Metoda SMILE je očesu prijaznejši način odprave dioptrije.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Prenesite priročnik
Prikaz metode SMILE

Najnežnejša metoda

Brez reza v roženico

Hitro okrevanje brez bolečin

SMILE metoda laserske odprave dioptrije

To je najnovejša metoda laserske operacije dioptrije. Beseda SMILE je kratica, ki pomeni v angleščini »Small Incision Lenticule Extraction«. Ime povzema bistvo metode, kjer z laserjem skozi drobno odprtinico iz srednjnega sloja roženice odstranimo tanko tkivno lečko. To popravi dolžino optične osi očesa in s tem odstrani dioptrijo ter astigmatizem.

Laser v srednjem sloju roženice ustvari tanko tkivno lečko in naredi kratek površinski rez.

Femtosekundni laser Zeiss Visumax 800 v srednjem sloju roženice ustvari tanko tkivno lečko.

Kirurg skozi površinski rez na robu roženice odstrani tkivno lečko.

Kirurg tkivno lečko odstrani z drobnim mikrokirurškim inštrumentom skozi milimetrsko odprtinico.

Preoblikovanje roženice popravi optiko in odpravi dioptrijo ter astigmatizem.

Korekcija dolžine optične osi odpravi dioptrijo in astigmatizem.

To so supervidniki, ki smo jim pomagali do boljšega vida

Spoznajte navdušujoče zgodbe tistih, ki smo jim z lasersko operacijo že pomagali do boljšega vida in kako jim je povrnitev vidne ostrine spremenila življenje. Zamislite si vaše življenje brez očal, do katerega vas ločijo le trije koraki.

Leonardo Fonseca

Operacija je bila hitra in vse je bilo zelo sproščeno. Končno sem se lahko osvobodil očal in kontaktnih leč, ki so me ovirala pri delu v kuhinji in vožnji. Operacija mi je popolnoma spremenila življenje.

Leonardo Fonseca

chef

Alen Čaušević

Življenje se mi je po operaciji spremenilo za 100%, na boljše. Še posebej se veselim, da bom na treningu borilnih veščin končno dobro videl. Življenje brez očal je super, vse je lažje!

Alen Čaušević

dr. Peter Paul Fritsch

Laserska operacija dioptrije mi je spremenila življenje. Ko se zbudim, pogledam skozi okno in lahko razločim vsak list v krošnji drevesa, to je neprecenljivo.

dr. Peter Paul Fritsch

pediatrični kardiolog

Žan Šebjanič

Moj vid je odličen! Končno ne rabim več kontaktnih leč. Zaradi suhih oči leč velikokrat nisem mogel nositi. Z očali pa se nikoli nisem počutil udobno. Vesel sem, da sem se odločil za operacijo.

Žan Šebjanič

reševalec

Anamarija Čotar

Vesela sem, da sem se končno odločila za operacijo. Očala so me ovirala pri delu in vsakodnevnih aktivnostih. Po operaciji se počutim odlično in svobodnejše.

Anamarija Čotar

medicinska sestra

Andrej Hočevar

Pred operacijo dioptrije sem veliko časa porabil za kontaktne leče. Si predstavljate gnečo in živčnost pred tekmo, ko ti vse leti iz rok in si moraš vstaviti leče? S polno vidno ostrino se sedaj neovirano posvečam športu.

Andrej Hočevar

hokejist

Metka Krampf

Dolgo časa sem si želela imeti popoln vid in po laserski operaciji ga končno imam. Presrečna, da sem se odločila za poseg. Življenje brez očal je super!

Metka Krampf

optometristka

Urša Pečjak, dr. med.

Vid je pri mojem delu zelo pomemben. Presrečna sem, da sem se odločila za operacijo. Očala me ne ovirajo več, moj vid pa je odličen!

Urša Pečjak, dr. med.

specialistka oftalmologije

Tian Mrkulić

Vesel sem, da sem se odločil za operacijo in se znebil očal, ki jih nikoli nisem maral nositi. Sedaj bom lahko užival v razgledu v hribih in končno dobro videl na nogometni tekmi. Moj vid je odličen!

Tian Mrkulić

študent kemije

Lana Tunjić

Srečna sem, da sem se končno poslovila od očal. Ponovno rada sedem za volan tudi ponoči, da o jahanju brez očal sploh ne govorim! Poseg je bil kratek in neboleč, že popoldan po operaciji sem odlično videla.

Lana Tunjić

vodja administracije

Dejan Krupić

Želim si, da bi se prej odločil za poseg. Moj vid je nad pričakovanji! Sedaj vidim na kamero in pred kamero, vidim tudi, ko sem na odru. Operacijo priporočam vsakomur.

Dejan Krupić

igralec

Goran Ćalić

Dolgo sem vztrajal z očali, saj me je bilo operacije oči strah. Po operaciji so se razblinili vsi moji dvomi. Zdaj, ko odlično vidim, se počutim svobodneje in bolj samozavestno tako v službi kot v zasebnem življenju.

Goran Ćalić

veterinar

Vesna Nisha Dolinar

Povedati moram, da je bila Morelina ekipa zares krasna. Bili so skrbni in pozorni, po operaciji so me poklicali in preverili, kako se počutim. Že konec tretjega dne po operaciji sem se počutila odlično. Zdaj živim brez očal.

Vesna Nisha Dolinar

lastnica restavracije

Nina Novak

Pri razgibanem vsakdanjiku so me očala nenehno ovirala, predvsem pri vožnji. Čeprav je od operacije preteklo že nekaj let, se še se vedno spomnim navdušenja nad novim vidom. Bilo je in še vedno je nepopisno čisto.

Nina Novak

optometristka

dr. Anže Mihelič

Po operaciji sem najprej pomislil, kako hitro je bilo vse opravljeno. Danes sem manj omejen pri vseh aktivnostih, saj odlično vidim tako na blizu kot na daleč. Vsem, ki razmišljajo o operaciji dioptrije pa bi priporočal naj gredo čimprej!

dr. Anže Mihelič

kirurg

Erika Ferlan

Nov svet, srečna, zadovoljna in žal mi je, da nisem tega storila že prej. Okrevanje po posegu je potekalo brez zapletov. Danes sem brez dioptrije, pred posegom sem jo imela –5.

Erika Ferlan

Markus Duregger

Strah me je bilo operacije dioptrije. Po operaciji pa so se vsi moji dvomi razblinili. Moja pričakovanja so bila presežena. Moj vid je po operaciji odličen!

Markus Duregger

policist

dr. Andrej Lahajner

Vid je zame, kot kirurga, ključnega pomena. Imel sem celo zbirko očal, idealnih pa nisem našel. Po operaciji mi je najprej prišlo na misel, ali je res mogoče, da tako dobro vidim in zakaj sem toliko časa odlašal.

dr. Andrej Lahajner

kirurg

Pot do odprave dioptrije je v Moreli preprosta

Le v treh korakih boste postali del družine Morelinih supervidnikov. Spremljali vas bomo na vsakem koraku do povrnitve popolnega vida in vam pomagali skrbeti za vaš dober vid in zdravje oči tudi v prihodnosti.

1

Zberite odločnost za prvi korak.

Naročite se na predoperativni pregled

Zdravnik vam bo po opravljenem pregledu in meritvah predlagal najprimernejšo metodo za odpravo dioptrije.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Laserska operacija je majhen poseg z velikanskim učinkom na izboljšanje kakovosti vida in življenja.

Mikek Kristina

Mikek Kristina
specialist oftalmologije

2

Dan, ko boste ponovno spregledali.

Pridite na poseg

Zaupajte našim izkušenim kirurgom, da vam pomagajo povrniti vidno ostrino. Pri nas se boste zadržali le 60 minut.

Morelina premium oskrba

Celovita oskrba pred in po operaciji s številnimi prednostmi, ki olajša vaše okrevanje.

Plus oskrba

1.900 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

2.220 €

3-letna skrb za vaš vid

3

Dobrodošli v družini supervidnikov

Zaživite svobodneje z novim vidom

Supervidnik, tako v Moreli ljubkovalno imenujemo vse, ki smo jim z odpravo dioptrije pomagali do boljšega vida. Odkrijte užitek življenja z ostrim vidom, mi pa vam bomo pomagali dolgoročno skrbeti za dober vid in zdravje oči.

Leonardo Fonseca

Moje delo v kuhinji je sedaj bolj sproščeno, ker me očala in leče končno ne ovirajo več.

Prijaznejši način odprave dioptrije

SMILE PRO laserska operacija dioptrije odpravi težave z vidom zaradi dioptrije in astigmatizma. Meglen svet nespoznavnih obrazov in moteča očala, lahko čez noč postanejo stvar preteklosti. Poznamo pomisleke in razumemo strahove, ki se pojavljajo pri odločanju za operacijo. Z osebnim pogovorom, jasnimi pojasnili in dostopnostjo, vam bomo pomagali, da bo vaša odločitev za operacijo preprosta. Enako kot pred posegom, bomo za vas dosegljivi tudi kasneje. Postali boste del družine supervidnikov, ki jim pomagamo trajno skrbeti za dober vid in zdravje oči.

Do boljšega vida smo pomagali že mnogim. V treh preprostih korakih lahko pomagamo tudi vam. Zbrati morate le odločnost, da naredite prvi korak in se prijavite na predoperativni pregled. Temu sledi obisk za izvedbo posega, ki vam bo omogočil, da zaživite svobodneje. Znova boste odkrili pozabljeni užitek življenja z ostrim vidom. 

Potek laserske operacije dioptrije SMILE
Pred posegom
Med posegom
Po posegu

Ob prihodu na operacijo še enkrat preverimo vse meritve in dioptrijo. Pojasnimo vam, kako boste skrbeli za oči po posegu. Prejmete tudi pisna navodila za jemanje zdravil po posegu. V obe očesi zatem vkapamo anestetične kapljice, tako oko prehodno ni občutljivo na dotik. Medicinska sestra vas iz ambulante pospremi v operacijski prostor. Nadene vam ogrinjalo in zaščitno kapico. Zdravnik z ekipo vas pričaka v laserskem prostoru in vam pomaga, da se udobno namestite na ležišče.

Kakovostna in dostopna skrb za vaš vid. Prilagodite si jo.

Veseli nas, da se odločate za tehnološko najbolj dovršeno metodo laserske operacije dioptrije. Glede na vaše potrebe si lahko prilagodite tudi stopnjo oskrbe. Izbirate lahko med dvema obsegoma oskrbe, ki se razlikujeta le v dolžini trajanja oskrbe po posegu.

Plus oskrba

1.900 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

2.220 €

3-letna skrb za vaš vid

Vaša pot v jasno prihodnost

Sprejmite najboljšo odločitev za vaš vid dobro informirani. Za vas smo pripravili priročnik. Razumljive informacije pri odločanju za zdravljenje so enako pomembne, kot dosegljivost zdravnika v obdobju pred in po posegu. V Moreli obojemu dajemo velik pomen.

SMILE PRO

Metoda SMILE PRO predstavlja pomemben napredek na področju laserskih operacij dioptrije. Je prva minimalno invazivna laserska metoda za odpravo dioptrije in astigmatizma. V priročniku preberite: 

  • O SMILE laserski tehnologiji 
  • Pomembni nasveti pred operacijo 
  • Za koga je primeren SMILE PRO 
  • Potek operacije in okrevanje 
SMILE PRO

SMILE PRO, najsodobnejša laserska tehnologija

SMILE je ime za najnovejšo metodo laserske operacije dioptrije. Beseda SMILE je kratica, ki pomeni v angleščini »Small Incision Lenticule Extraction«. Ime povzema bistvo te metode, kjer z laserjem skozi kratek rez iz srednjnega sloja roženice odstranimo tanko tkivno lečko. To popravi dolžino optične osi in odpravi kratkovidnost ter astigmatizem.

Prednosti SMILE

Kratek rez v površino roženice zagotavlja ohranitev mehanične togosti roženice. Metodo SMILE lahko zato varno uporabimo tudi pri tanjši roženici. Ohranitev celovitosti povrhnjega sloja roženice zmanjšuje možnost težav s suhimi očmi in odpravlja tveganje zapletov zaradi premika povrhnjega režnja. To je pomembno pri kontaktnih in adrenalinskih športih, kjer obstaja večja nevarnost za poškodbe površine očesa.

Prikaz metode SMILE

Kratek rez v roženico ohranja njeno mehanično stabilnost.

Celovitost roženice zmanjšuje možnost težav s suhimi očmi.

Zeiss VISUMAX 800

Metoda SMILE PRO predstavlja naslednji korak v razvoju SMILE laserske odprave dioptrije. Gre za izpopolnjeno metodo, ki še zvišuje natančnost, hitrost in nežnost tega tehnološko najbolj dovršenega načina odprave dioptrije. Več kot desetletje izkušenj s SMILE tehnologijo je botrovalo razvoju številnih izboljšav v novem laserju ZEISS VISUMAX 800. SMILE PRO laserska korekcija dioptrije povrne popolni vid in omogoči svobodno življenje brez očal. Hitreje, še precizneje in nežneje za oko.

Laserski aparat Zeiss Visumax

Morela svetuje

V Moreli skrbimo, da ste ves čas seznanjeni z vsemi novostmi s področja okulistike. Vse informacije nesebično delimo in hkrati strokovne teme predstavljamo poljudno, a objektivno, ker s tem izničujemo vpliv laičnih pogledov in mnenj.

video

Laserska operacija dioptrije odpravi kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Pacientov obisk na dan laserske operacije se začne v sprejemni pisarni, nadaljuje v ordinaciji, kjer se opravi kontrolo dioptrije pred posegom...

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Uspešnost SMILE laserske odprave dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kako izvedemo SMILE lasersko operacijo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Kdaj je SMILE laserska operacija boljša izbira za odpravo dioptrije

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

5 prednosti smile pro laserske operacije dioptrije

Pogosta vprašanja in odgovori.

Imate še dodatna vprašanja? Preverite odgovore na vprašanja o laserski operaciji dioptrije SMILE, ki so nam jih zastavili naši supervidniki in tisti, ki o operaciji še razmišljajo.

Prednosti SMILE PRO?

Koliko časa traja poseg?

Kako hitro je okrevanje po posegu?

Bom videl takoj po posegu?

Je poseg boleč?

Je okrevanje po posegu boleče?

Kako dolgo traja učinek SMILE PRO operacije?

Je možna kasnejša naknadna korektura dioptrije po SMILE PRO?

Kako pogoste so težave s suhimi očmi po posegu?

Kdaj je najprimernejši čas za lasersko operacijo?

Predoperativni pregled

Natančen predoperativni pregled je prvi korak poti do povrnitve vidne ostrine. S tem pregledom izključimo prisotnost morebitnih očesnih obolenj, ki bi lahko neugodno vplivala na rezultat operacije.

150 €

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Ostale možnosti

Če se še niste odločili za pregled, si oglejte ostale možnosti za vaš prvi korak.