Estetski posegi pomladijo izgled oči

Z njimi odpravimo povešene veke, gubice in moteče kožne spremembe. Majhni popravki naredijo veliko razliko. Za spočite oči, ki izžarevajo energijo in lepši pogled.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 18. 07. 2024

Estetika

Okuloplastične operacije

Posegi na vekah in koži niso vedno le estetske narave. Z njimi odpravljamo tudi funkcionalne motnje vek in zdravimo bolezenske spremembe na koži okoli oči. Operacije potekajo v lokalni anesteziji. Obenem lahko odstranimo več sprememb in po potrebi kombiniramo različne posege. V Moreli veliko pozornosti namenjamo predoperativnemu pregledu in pogovoru o pričakovanjih. Po razumljivi predstavitvi možnosti zdravljenja, skupaj z zdravnikom sprejmete odločitev glede najprimernejše rešitve za vaše oči.

Korekcija povešenih vek (Blefaroplastika)

Poseg za odstranitev odvečne kože vek. Povešene veke dajejo očem utrujen videz, lahko pa tudi ovirajo pogled. Pogosteje se ga izvaja na zgornjih vekah.

Odstranitev cist, fibromov, bradavic

Sprememb na vekah in koži okoli oči je smiselno odstraniti zgodaj. S časom se lahko množijo in postajajo večje. To moti izgled oči in otežuje njihovo odstranitev.

Operacija pingvekule

Gre za zadebelitev veznice na beločnici, ki se ne širi proti roženici. Povzroča lahko draženje površine očesa. Kadar je sprememba moteča se svetuje odstranitev.

Odstranitev pterigija

Spremembo označuje preraščanje veznice na roženico. Kvari estetski izgled očesa in sčasoma lahko ovira vid. S kirurškim posegom spremembo lahko odstranimo.

Operacija halacija

Nastane zaradi zamašitve Meibomove žleze na zgornji ali spodnji veki. Posledica je okrogla zadebelitev velikosti graha. Sprva neboleča sprememba lahko postopno raste in se vname. V tem primeru se svetuje odstranitev.

Odstranitev tumorjev vek in veznice

Na vekah in veznici se pojavljajo različni benigni in redkeje tudi maligni tumorji. Za vse spremembe velja, da je pomembna zgodnja odstranitev.

Pot do pomladitve pogleda je v Moreli preprosta

Spremljamo vas na vsakem koraku. Zanesljivo vas vodimo na poti od prvega pregleda do zaključka okrevanja. Smo dostopni in vedno pripravljeni za pomoč. Od lepšega in spočitega izgleda vaših oči vas ločijo le trije preprosti koraki.

1

Prvi korak se zdi najtežji le dokler ga ne naredite.

Naročite se na pregled

Zdravnik bo ocenil spremembe vek in kože okoli oči ter vam predstavil možne rešitve. Pomagal vam bo izbrati pravo rešitev.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 18. 07. 2024

2

Dan, ko boste lahko pozabili na neljubo spremembo.

Pridite na operativni poseg

Ambulantni poseg v lokalni anesteziji traja približno eno uro. Brazgotine v pregibu kože se praktično ne opazi.

3

Pridružite se Moji Moreli.

Uživajte v pomlajenem pogledu in občutku spočitih oči

Okrevanje po operaciji vek traja le teden dni. A za vaše oči in lep pogled želimo skrbeti tudi kasneje. Pridružite se programu Moja Morela in izkoristite možnosti brezplačnih preventivnih kontrol vida.

Morela svetuje

V Moreli skrbimo, da ste ves čas seznanjeni z vsemi novostmi s področja okulistike. Vse informacije nesebično delimo in hkrati strokovne teme predstavljamo poljudno, a objektivno, ker s tem izničujemo vpliv laičnih pogledov in mnenj.

video

Z leti, ko postane naš izgled utrujen, se čedalje več ljudi odloči za osvežitev in pomladitev. Predstavljamo vam najpogostejše posege, s katerimi pomladimo izgled oči in zgornjega dela obraza...

Korekcija povešenih vek - Blefaroplastika

Koža vek se z leti tanjša in njena elastičnost upada. Posledica je postopno raztezanje kože in s tem povezano povešanje vek. To ustvarja videz utrujenih oči, z napredovanjem pa lahko tudi zmanjša vidno polje in ovira vid. Spremembe so pogostejše pri starejših, a se pojavljajo tudi pri razmeroma mladih osebah. Operacija povešenih vek je učinkovit poseg, kjer odstranimo odvečno kožo. To popravi izgled oči in funkcijo vek. Okrevanje je razmeroma kratko. S tem majhnim posegom očem v nekaj dneh povrnemo mladostnejši izgled in spočit videz.

Estetika

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate še dodatna vprašanja? Preverite odgovore na vprašanja o estetskih posegih, ki so nam jih zastavili naši supervidniki in tisti, ki o operaciji še razmišljajo.

Ali se povešene veke pojavljajo samo pri starejših?

Ali je poseg boleč?

Ali je po posegu videti brazgotino?

Pregled za estetske terapije

Pregled za estetsko terapijo vključuje pregled in oceno kožnih sprememb ter svetovanje o možnostih izvedbe estetske terapije.

80 €

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 18. 07. 2024

Pregled za korekcijo povešenih vek