Operacija sive mrene je priložnost za popoln vid brez očal.

S premium lečo je možno obenem s sivo mreno odpraviti še dioptrijo, astigmatizem in starostno daljnovidnost.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 05. 06. 2024

Izbira leče za operacijo
Matej Zupan

Še isti večer sem dobro videl na blizu in povsem normalno prebral sporočilo na telefonu.

Opažate slabšanje vida, ki postaja zamegljen. Svetloba vam povzroča občutek neprijetnega bleščanja. Dioptrija se vam spreminja, a nova očala vida ne izboljšajo. To so značilne težave, ki jih povzroča siva mrena.

Povrnite si vid in se hkrati znebite očal.

Z izbiro premium leče za operacijo sive mrene, si lahko povrnete izgubljeno vidno ostrino na bližino in daljavo. Operacija sive mrene je priložnost za boljši vid in svobodnejše življene brez odvisnosti od očal.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 05. 06. 2024

Prenesite priročnik
Shematski prikaz očesa s premium lečo

Povrnite si dober vid

Nehajte iskati očala

Zaživite svobodneje

Premium leče za operacijo sive mrene

Premium leče omogočajo dobro vidno ostrino na vse razdalje. Z njimi odpravimo dioptrijo, astigmatizem in starostno daljnovidnost. Izbira Premium leče pomeni odločitev za svobodnejše življenje brez očal.

Standardna leča

Standardna leča

EDOF leča

EDOF leča

Premium leča

Premium leča

To so supervidniki, ki smo jim pomagali do boljšega vida.

Spoznajte navdušujoče zgodbe tistih, ki smo jim z operacijo sive mrene že pomagali do boljšega vida in kako jim je povrnitev vidne ostrine spremenila življenje. Zamislite si vaše življenje brez očal, do katerega vas ločijo le trije koraki.

Matej Zupan

Pregled in pogovor do operacije je potekal na način, ki si ga kot pacient res želiš. Operacija je minila hitro in neboleče. Še isti večer sem dobro videl na blizu in povsem normalno prebral sporočilo na svojem telefonu.

Matej Zupan

profesor

dr. Marko Demšar

Kot zdravnik dobro poznam strokovnost dr. Mikekove in ji popolnoma zaupam. Vseeno sem se operacije nekoliko bal, a je minila, kot bi trenil. Že prvi dan po operaciji sem na novo zaživel s popolno vidno ostrino. Preprosto neprecenljivo!

dr. Marko Demšar

radiolog

Bojan Kotnik

Lep čas sem nosil očala, z leti pa se mi je dioptrija stopnjevala. Ker se je žena zanimala za operacijo, sem se odločil, da se ji pridružim pri pregledu. Čudovito sva bila sprejeta. Življenje s povrnjenim vidom je krasno! Ne odlašajte z odločitvijo.

Bojan Kotnik

trgovski potnik

Ferida Mustedanagić

Eno leto sem se odločala za poseg. Ko sem končno poklicala, smo se takoj dogovorili za pregled. Celotna ekipa je bila zelo prijazna. Kmalu so me operirali in sem zelo zelo zadovoljna. Poseg priporočam vsakemu, ki slabše vidi.

Ferida Mustedanagić

Rado Cigale

Kot poklicni voznik potrebujem dober vid na blizu in daleč. Po operaciji z lečo mi gledanje v vzvratna ogledala ne povzroča več nobenih težav. Sedaj vidim tudi najmanjše črke.

Rado Cigale

voznik tovornjaka

Urška Blejc

Čakala sem pravo priložnost, da se dokončno znebim očal. Operacija ne boli in vsi so zelo prijazni. Rezultati operacije z lečo so celo presegli moja pričakovanja. Sedaj vidim bolje, kot sem kadarkoli z očali.

Urška Blejc

novinarka

Alojzija Šenk

Na desnem očesu sem bila brez vida, po operaciji pa imam polno vidno ostrino na obeh očesih. Z besedami se ne morem zahvaliti, kaj je dr. Mikek naredila za moje oči.

Alojzija Šenk

varnostnica

Miha Mikek

Operacija z multifokalno lečo mi je dala trajno neodvisnost od očal na blizu in na daleč, tako me vid danes spet 100 % podpira v vsem, kar počnem. Zame neprecenljivo.

Miha Mikek

CEO – Celtra Inc.

Andrej Kranjc

Sijajno je, ker se mi pri kuhanju ne rosijo stekla, prav tako kot je pri kolesarjenju fantastično, da mi očala ne lezejo z nosa. Pred leti so mi z lasersko operacijo odpravili dioptrijo, zato sem se ob pojavu sive mrene brez oklevanja odločil za operacijo.

Andrej Kranjc

upokojenec

Marija Kotnik

Eno leto sem se odločala za poseg. Ko sem končno poklicala, smo se takoj dogovorili za pregled. Celotna ekipa je bila zelo prijazna. Kmalu so me operirali in sem zelo zelo zadovoljna. Poseg priporočam vsakemu, ki slabše vidi.

Marija Kotnik

trgovski potnik

James Nicolas

Pričakoval sem, da bom imel po posegu boljši vid in tudi upal, da bodo pri branju izginile sence okrog črk. Že naslednji dan po operaciji nisem mogel verjeti, kako dobro vidim. Kot bi običajni tv sprejemnik zamenjal s super HD!

James Nicolas

dr. Anamarija Zore

Cel postopek izbire in odločitve za pravo lečo se mi je zdel preprost. Vsem, ki želite dobro videti, svetujem, da se pozanimate o možnostih odprave dioptrije. Presrečna sem, da sem se odločila za ta korak.

dr. Anamarija Zore

mikrobiologinja, raziskovalka in višja predavateljica

Gregor Pečovnik

Se tudi vi želite znebiti očal in videti z dioptrijo 0, kot sem si to želel jaz. Predlagam vsakemu, ki ima probleme z očmi, da se oglasi pri Moreli in si zagotovi odličen vid.

Gregor Pečovnik

Pot do povrnitve vida pri sivi mreni je v Moreli preprosta

Spremljamo vas na vsakem koraku. Zanesljivo vas vodimo na poti do povrnitve popolnega vida. Smo dostopni in vedno pripravljeni za pomoč. Od novega pogleda na svet vas ločijo le trije preprosti koraki.

1

Vaša odločnost je močnejša od pomislekov.

Naročite se na predoperativni pregled

Na podlagi podrobnega očesnega pregleda vam bo zdravnik svetoval pri izbiri leče in predlagal najprimernejšo rešitev za boljši vid.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 05. 06. 2024

Operacija s premium lečo je priložnost za življenje brez očal.

Mikek Kristina

Mikek Kristina
specialist oftalmologije

2

Dan, ko boste ponovno spregledali.

Pridite na poseg

Zaupajte našim izkušenim kirurgom, da vam pomagajo povrniti vidno ostrino. Pri nas se boste zadržali le 60 minut.

Morelina premium oskrba

Celovita oskrba pred in po operaciji s številnimi prednostmi, ki olajša vaše okrevanje.

Osnovna oskrba

1.340 €

2 obiska

Plus oskrba

1.970 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

2.565 €

3-letna skrb za vaš vid

3

Dobrodošli v družini supervidnikov.

Zaživite svobodneje z novim vidom

Supervidnik, tako ljubkovalno imenujemo vse, ki smo jim v Moreli povrnili vid. Odkrijte užitek življenja s povrnjenim vidom, mi pa vam bomo še naprej pomagali skrbeti za dober vid in zdravje oči.

Matej Zupan

Še isti večer sem dobro videl na blizu in povsem normalno prebral sporočilo na telefonu.

V Moreli razumemo težave slabega vida zaradi sive mrene

Z operacijo vam lahko pomagamo pri povrnitvi vida. Pomisleki, komu zaupati in kako izbrati primerno lečo, so pogosti. Z osebnim pogovorom, razumljivimi nasveti in dostopnostjo za pojasnila vam bomo pomagali, da bo vaša odločitev za operacijo preprosta. Do boljšega vida smo z operacijo sive mrene pomagali že preko 20.000 pacientom. V treh preprostih korakih lahko pomagamo tudi vam. 1. Prijavite se za pregled z oddajo naročila preko spletnega obrazca ali telefonsko. 2. Skupaj z zdravnikom izberite za vas najprimernejšo lečo. 3. Zaupajte se izkušenim rokam naših zdravnikov in s kratkim operativnim posegom ponovno spreglejte. Slab vid lahko kmalu postane le še bežen spomin iz preteklosti. Škoda je vsakega dneva, ki ga izgubite zaradi slabega vida. Naredite korak na pot do povrnitve vida in se prijavite za pregled!

Kakovostna in dostopna skrb za vaš vid. Prilagodite si jo.

Veseli nas, da se odločate za operacijo sive mrene s premium lečo. Glede na vaše potrebe si lahko prilagodite tudi stopnjo oskrbe. Za operacijo sive mrene s premium lečo nudimo tri obsege oskrbe, ki se razlikujejo v dodatnih storitvah in dolžini spremljanja po posegu.

Osnovna oskrba

1.340 €

2 obiska

Plus oskrba

1.970 €

1-letna skrb za vaš vid

Premium oskrba

2.565 €

3-letna skrb za vaš vid

Vaša pot v jasno prihodnost

Sprejmite najboljšo odločitev za vaš vid dobro informirani. Za vas smo pripravili priročnik. Razumljive informacije pri odločanju za zdravljenje so enako pomembne, kot dosegljivost zdravnika v obdobju pred in po posegu. V Moreli obojemu dajemo velik pomen.

Operacija sive mrene

Slab vid, ki ga očala ne izboljšajo, občutek neprijetnega bleščanja, bledejše zaznavanje barv in včasih dvojni vid, vse to so znaki sive mrene. Operacija je edina rešitev, ki povrne vid.

V priročniku preberite: 

  • Potek operacije 
  • Izbira primerne leče 
  • Okrevanje po operaciji 
  • Vaš vid po operaciji
Operacija sive mrene

Leče za operacijo sive mrene

Ustrezna izbira leče vam bo povrnila vid, ki ga potrebujete za vse, kar počnete radi. Premium leče zagotavljajo dobro vidno ostrino na vse razdalje. Z njimi odpravimo tudi druge pomanjkljivosti, kot je astigmatizem (cilinder). Odločitev za premium leče je odločitev za življenje brez očal.

Multifokalna leča

Multifokalne leče zbirajo svetlobo na različnih žariščnih razdaljah. Tako zagotavljajo dober vid na bližino, srednje razdalje in daljavo. Z njo odpravimo tudi astigmatizem (cilinder), zato očal ne boste več potrebovali. Multifokalna leča je primerna za tiste z zdravim očesnim ozadjem in na začetku zahteva nekoliko prilagajanja pri gledanju.

Premium leča

Leča z razširjenim fokusom - EDOF

Leča z razširjenim fokusom zagotavlja dobro vidno ostrino na srednje razdalje in daljavo. Brez očal omogoča delo z računalnikom in vožnjo avtomobila. Očala pa boste še naprej potrebovali za branje manjšega besedila. Leča odpravlja astigmatizem (cilinder) in je primerna tudi za tiste z bolezenskimi spremembami na očesnem ozadju.

EDOF leča

Monofokalna torična leča

Monofokalna torična leča je primerna za tiste z astigmatizmom (cilindrom), saj na daleč ne boste več potrebovali očal. Še vedno pa boste očala potrebovali za branje ali delo na računalniku.

Standardna leča

Morela svetuje

V Moreli skrbimo, da ste ves čas seznanjeni z vsemi novostmi s področja okulistike. Vse informacije nesebično delimo in hkrati strokovne teme predstavljamo poljudno, a objektivno, ker s tem izničujemo vpliv laičnih pogledov in mnenj.

video

Siva mrena je najpogostejši vzrok za slabšanje vida v zrelih letih. Edina rešitev za izboljšanje vida pri sivi mreni je operacija, pri kateri starostno spremenjeno lečo zamenjamo z umetno...

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Zakaj mislim, da je EDOF leča najboljša izbira za operacijo sive mrene

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

Zakaj pri sivi mreni večini svetujem hkratno obojestransko operacijo

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

5 manj znanih zanimivosti o sivi mreni

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Kako poteka okrevanje po operaciji sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Siva mrena – koraki od diagnoze do povrnitve vida

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Kakšne so razlike med lečami za operacijo sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Kaj se dogaja z očesno lečo pri nastanku sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

3 oblike sive mrene in kako se razlikujejo

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Siva mrena je bila za Petra priložnost, da se je znebil očal

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Izvedba operacije sive mrene pojasnjena v 7 korakih

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Ne dovolite, da bi siva mrena krojila vaše življenje

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

7 nasvetov za hitrejše okrevanje po operaciji sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Povrnitev vida pri sivi mreni

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Kakšen je vid po operaciji sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

6 preiskav, s katerimi zagotovimo uspešno in varno operacijo sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

Rešitve za najpogostejše vzroke težav z vidom po operaciji sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

To so prednosti operacije sive mrene z nadstandardno lečo

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

3 Pomembne razlike med lasersko in klasično operacijo sive mrene

Igor Šivec Trampuž, dr. med.blog_layout

To so vprašanja, ki jih zastavite zdravniku pred operacijo sive mrene

mag. Kristina Mikek, dr. med.blog_layout

10 dejstev, ki jih morate vedeti o operaciji sive mrene

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate še dodatna vprašanja? Preverite odgovore na vprašanja o operaciji sive mrene, ki so nam jih zastavili naši supervidniki in tisti, ki o operaciji še razmišljajo.

Kako dolga je življenska doba znotrajočesne leče?

Kaj pridobim z operacijo z multifokalno lečo?

Bom videl takoj po posegu?

Predoperativni pregled

Natančen predoperativni pregled je prvi korak poti do povrnitve vidne ostrine pri sivi mreni. S tem pregledom izključimo prisotnost morebitnih očesnih obolenj, ki bi lahko neugodno vplivala na rezultat operacije.

150 €

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 05. 06. 2024

Ostale možnosti

Če se še niste odločili za pregled, si oglejte ostale možnosti za vaš prvi korak.