Estetska dermatologija

Koža je zaradi izpostavljenosti vplivom okolja najbolj podvržena procesom staranja. S sodobnimi dermatološkimi metodami lahko nastajanje starostnih sprememb upočasnimo in znake staranja omilimo.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Estetska dermatologija

Estetske terapije

Estetska dermatologija je specializirana veja dermatologije, ki se osredotoča na pomlajevanje videza kože, las, nohtov ter splošnega izgleda. Pri tem se uporabljajo različni neinvazivni in minimalno invazivni postopki, ki pomagajo zmanjševati spremembe, kot so kožne gube, pigmentacije, akne, brazgotine, neželeno odvečno dlakavost in druge estetske težave. Med najpogostejšimi postopki so botoks, polnila s hialuronsko kislino, Optilight pomlajevanje kože, kemični pilingi, terapije za odstranjevanje dlak in odstranjevanje pigmentacij. Z estetsko dermatologijo lahko pripomoremo k izboljšanju samozavesti in splošnega počutja, pri čemer vedno zasledujemo čim bolj naraven izgled.

Odprava gub z botoksom

Nekirurški postopek je zelo priljubljen kozmetični postopek s katerim zmanjšamo videz gub in drobnih linij na koži.

Odprava pigmentnih peg

Neinvazivni postopek pri katerem s posebno vrsto svetlobe vplivamo na razgradnjo pigmenta v prekomerno pigmentiranem področju kože.

Odprava nezaželenih žilic

Neinvazivni postopek pri katerem s ciljno svetlobo, ki se absorbira v krvnih žilicah in vpliva na njihovo postopno razgradnjo in zmanjšano vidnost.

Odstranjevanje dlak

Neinvaziven in neboleč poseg pri katerem s posebno svetlobo povzročimo poškodbo dlačnih mešičkov kar preprečuje nadaljnjo rast dlak.

Odstranjevanje tetovaž

Neinvaziven poseg pri katerem s posebnim spektrom visoko-intenzivne svetlobe povzročimo razgradnjo barvnih delcev tetovaže in s tem vidnosti.

Odstranitev bradavic in znamenj

S tem minimalno invazivnim kirurškim postopkom varno in celovito odstranimo nezaželene spremembe na koži.

Pot do pomlajenega videza kože je v Moreli preprosta

Spremljamo vas na vsakem koraku. Zanesljivo vas vodimo na poti od prvega pregleda do zaključka okrevanja. Smo dostopni in vedno pripravljeni za pomoč. Do pomlajenega videza vaše kože vas ločijo le trije preprosti koraki.

1

Prvi korak se zdi najtežji le dokler ga ne naredite.

Naročite se na pregled

Zdravnik bo ocenil spremembe na vaši koži ter vam predstavil možne rešitve. Pomagal vam bo izbrati pravo rešitev.

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

2

Dan, ko boste lahko pozabili na neljubo spremembo.

Pridite na izbrano estetsko terapijo

Odvisno od estetske terapije se boste morda morali oglasili večkrat. Na posamezni terapiji se boste zadržali približno eno uro.

3

Pridružite se Moji Moreli.

Uživajte v pomlajenem videzu kože

Okrevanje po estetski terapiji je odvisno od vrste terapije. Za vašo kožo bomo skrbeti tudi kasneje. Hkrati vas vabimo, da se pridružite programu Moja Morela, ki je namenjen skrbi za vaš vid, ki ga izvajamo z letnimi brezplačnimi kontrolami vida.

Nekirurška korekcija kožnih gub

Odprava gub z botoksom je priljubljen kozmetični postopek, ki zmanjšuje videz gub in drobnih linij na koži. Postopek izvedemo z injeciranjem botulinum toksina, ki sproži začasno sprostitev mišic in zmanjša videz gub. Učinkovit je pri zmanjševanju drobnih linij in gubic na obrazu, kot so čelne gubice, gubice okoli oči in gubice med obrvmi. Rezultati so običajno opazni v nekaj dneh in trajajo več mesecev. Botoks je varen in minimalno invaziven način za dosego bolj mladostnega videza brez potrebe po kirurškem posegu.

Estetska dermatologija

Odstranjevanje hiperpigmentacij

Optilight je inovativna metoda za odstranjevanje kožnih hiperpigmentacij, ki temelji na uporabi napredne tehnologije svetlobne terapije. Ta neinvaziven postopek je zasnovan za zmanjšanje nepravilnosti kožne pigmentacije pri spremembah kot so starostne pege, sončne pege, melazma in druge vrste hiperpigmentacij. Sistem Optilight uporablja posebno vrsto svetlobe, ki cilja na prekomerno pigmentirana področja kože. Svetloba se absorbira v kožnem prigmentu melaninu, kar pomaga pri razgradnji in zmanjšanju temnih madežev. Postopek je neboleč in ne zahteva posebnega okrevanja.

Estetska dermatologija

Odstranjevanje hipervaskularizacije

Optilight je napredna metoda za zmanjšanje hipervaskularizacij kože, ki se osredotoča na odstranjevanje neželenih žilic in rdečice na površini kože. Ta inovativna tehnologija uporablja ciljano svetlobo, ki se absorbira v krvne žilice, kar vodi k njihovi postopni razgradnji in zmanjšanju vidnosti. Postopek je neinvaziven in neboleč, običajno ne zahteva nobenega okrevanja, pri čemer pacienti občutijo le rahlo toploto med terapijo. Rezultati postopka se običajno opazijo po nekaj terapijah, pri čemer se rdečica zmanjšuje, koža pa postaja bolj enakomerna.

Estetska dermatologija

Odstranjevanje dlak

Optilight je učinkovita terapija za trajno odstranjevanje neželenih dlak. Sistem deluje tako, da svetlobo absorbira melanin v dlakah, kar vodi v poškodbo lasnih mešičkov in preprečuje nadaljnjo rast dlak. Postopek je neinvaziven, neboleč in ne zahteva nobenega okrevanja. Rezultati se običajno pričnejo opažati po nekaj terapijah, pri čemer se dlake postopoma redčijo in zmanjšujejo. Končni rezultat terapije je gladka koža brez dlak. Optilight je primeren za različne tipe kože in dlak. Pred terapijo je pomemben posvet s specialistom dermatologije, da se določi pravilni načrt terapije glede na individualne posebnosti kože posameznika.

Estetska dermatologija

Odstranjevanje tetovaž

Optilight terapija ponuja tudi možnost odstranjevanja tetovaž brez invazivnega kirurškega posega. Sistem Optilight uporablja poseben spekter visoko intenzivne svetlobe, ki se absorbira v pigment tetovaže. To omogoča razgradnjo barvnih delcev in postopno zmanjševanje vidnosti tetovaže. Postopek je manj boleč kot tradicionalne metode odstranjevanja tetovaž in ne zahteva dolgotrajnega okrevanja. Rezultati odstranjevanja tetovaže s terapijo Optilight se postopoma kažejo skozi več sej, pri čemer barva tetovaže postopno bledi. Optilight je varna in učinkovita možnost za vse, k želijo odstraniti obstoječe tetovaže.

Estetska dermatologija

Kirurška odstranitev bradavic in znamenj

Kirurško odstranjevanje bradavic in kožnih znamenj je postopek, namenjen varni in celoviti odstranitvi neželenih sprememb na koži. Poseg je lahko estetske narave, v primeru sumljivih znamenj pa je to najučinkovitejše zdravljenje s katerim lahko preprečimo razvoj malignega kožnega obolenja. Poseg izvedemo v lokalni anesteziji in je neboleč. V primeru odstranitve kožnih znamenj ali sprememb, ki bi lahko bile maligne narave, poskrbimo tudi za izvedbo histološke preiskave tkiva.

Estetska dermatologija

Pregled za estetske terapije

Pregled za estetsko terapijo vključuje pregled in oceno kožnih sprememb ter svetovanje o možnostih izvedbe estetske terapije.

80 €

Naročite se na pregled

Prvi možen termin: 24. 06. 2024

Splošen dermatološki pregled