Nazaj

Igralcu Dejanu Krupiću smo pomagali do popolnega vida

13821-2 min19. 12. 2023

laserskasupervidnik

Igralec, producent, urednik televizijskih serij Dejan Krupić je dolgo nosil očala. Slikovito zna opisati kako so ga pogosto nervirala umazana stekla, kolikokrat se je na očala usedel, kako brez njih ni videl na kamero in niti prve vrste občinstva, ko je bil na odru.

Dolgo je razmišljal o operaciji dioptrije a ga je kot mnoge skrbelo, da bi šlo pri operaciji kaj narobe. Vse to, pravi le do prvega koraka, ko se je odločil, da pride na predoperativni pregled v Morelo. Ob pogovoru z zdravnicama Kristino Mikek in Uršo Pečjak pove, da je hitro izgubil vse strahove. Po opravljenem pregledu in predstavljeni rešitvi za boljši vid, se mu je zdela odločitev za operacijo dioptrije razmeroma preprosta. Že teden dni kasneje je prišel na operativni poseg. Na vprašanje kako se je počutil odgovori, da je vse potekalo tako gladko, da je bila to zanj sproščujoča izkušnja. Med posegom ni čutil nobenih bolečin, le malo pritiska, podobno kot med mencanjem očesa. Počutil se je varno in kar se mu je zdelo najbolj navdušujoče, že nekaj trenutkov kasneje je spet videl popolno. Ob tem doživeto doda, da se mu je kar smejalo, ko je po posegu vstal in pogledal naokrog. Ni pričakoval tako hitre spremembe, da bo kar naenkrat spet ostro videl brez očal. Svojo pripoved zaključi kot mnogi, da mu je žal le, da se za operacijo ni odločil prej.

Njegov nasvet za vse, ki se mučijo z očali ali kontaktnimi lečami je, da naj se opogumijo in opravijo vsaj predoperativni pregled. Z dobrimi informacijami in osebnim pogovorom z zdravnikom je odločitev za operacijo dioptrije veliko bolj preprosta. Življenje brez očal je zanj fantastično in šele zdaj odkriva koliko to pomeni imeti odličen vid.

Celoten pogovor z Dejanom Krupićem o njegovi izkušnji z operacijo dioptrije lahko preberete v novi številki časopisa Morela pogled.

Operacija dioptrije je kratek in neboleč poseg. Vas zanima, katera operacija je primerna za vas?

S kratkim testom boste prišli do odgovora.