Morela okulisti

Od samega začetka nas vodi misel, da imamo prav vsi pravico do boljšega vida in zdravja oči.

V Očesnem centru Morela naši vrhunski strokovnjaki s pomočjo tehnološko najnaprednejše opreme skrbijo, da so posegi hitri, rezultati pa najboljši. Zadovoljni pacienti to potrjujejo, prav tako tudi mednarodna akreditacija JCI, ki nas postavlja ob bok najuglednejšim zahodnoevropskim in ameriškim ustanovam.

Naj vaš pogled izžareva zdravje vaših oči

Tradicija

Vesna Morela že med specializacijo leta 1965 sodeluje pri ustanovitvi Očesnega oddelka v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Neustavljiva želja po najboljših rezultatih za paciente in pionirski duh sta neločljivo povezana z našimi začetki. Vesna Morela je že leta 1972 z uporabo mikrokirurške metode uspešno opravila prvo presaditev roženice v tedanji Jugoslaviji. Zavezanost znanju in predanost pacientom ostajata naša maksima vse do danes.

Strokovnost

Priimek Morela je sinonim za zaupanje, zgrajen na strokovnosti in predanosti pacientom.

Od samega začetka sta strokovnost in skrb za paciente na prvem mestu. Vesna Morela in Kristina Mikek sta uveljavljeni imeni tako doma kot v tujini. K sodelovanju sta pritegnili vrhunske očesne zdravnike, optometriste in optike ter drugo osebje, ki skrbi za najboljše rezultate posegov in dobro počutje pacientov.

Kvaliteta

Našo kvaliteto med drugim potrjuje tudi akreditacija ameriške fundacije Joint Commision International.

Naši strokovnjaki se nenehno izobražujejo in nadgrajujejo svoje znanje v najbolj uglednih centrih doma in po svetu. Njihova strokovnost se kaže tako v izvedenih operacijah kot v zadovoljstvu naših pacientov, potrjuje pa jo tudi akreditacija ameriške fundacije Joint Commision International, ki velja za eno najstrožjih in najzahtevnejših na področju zdravstva v svetu.

V Moreli že več kot dve desetletji predano skrbimo za dober vid in zdravje oči vseh, ki nam zaupajo. Do življenja brez očal smo pomagali že tisočim, a s tem se naša skrb ne konča. S programom Moja Morela našim pacientom zagotavljamo preventivno skrb za zdravje oči. Kakovost storitev gradimo na znanju, izkušnjah in najsodobnejši tehnologiji. To potrjuje tudi akreditacija ameriške fundacije JCI.

+20let

Izkušenj

+20.000

Izvedenih operacij

+12let

Mednarodno akreditirane kakovosti

Naši specialisti

mag. Kristina Mikek, dr.med.
spec. oftalmologije

Specializirana je za posege za odpravo dioptrije, operacije sive mrene ter zdravljenje keratokonusa roženice. Leta 2007 je prva v Sloveniji izvedla operacijo keratokonusa roženice z metodo crosslinking, danes pa opravi več kot 1500 očesnih operacij letno. Veliko izkušenj in nenehna strokovna izobraževanja v uglednih centrih v tujini dokazujejo njeno strokovnost, veliko zadovoljstvo pacientov pa potrjuje, da so ti njena največja skrb.

Urša Pečjak, dr.med.
spec. oftalmologije

Specializirana je za diagnostiko in ambulantno zdravljenje očesnih bolezni ter laserske operacije dioptrije. Skrbi za spremljanje pacientov po očesnih operacijah in izvaja posege z YAG laserjem. Specializirana je tudi za otroško oftalmologijo, znanje pa je pridobivala med večkratnim izobraževanjem v tujini. Specializacijo je zaključila z mednarodnim specialističnim izpitom v Parizu. Lasersko operacijo dioptrije pri dr. Kristini Mikek je preizkusila sama, zato lahko pacientom svetuje z izkušnjami iz prve roke.

Igor Šivec Trampuž, dr.med.
spec. oftalmologije

Specializiran je za kirurgijo s področja sprednjega očesnega segmenta, predvsem operacije sive mrene in posege za odpravo dioptrije. Specializacijo oftalmologije je opravil na Očesni kliniki v Ljubljani. Znanje s področja očesne kirurgije je pridobival na mednarodnih izobraževanjih v tujini, med drugim na uglednem inštitutu za očesno mikrokirurgijo IMO v Barceloni.

asist. Katarina Živec, dr.med.
spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Specializirana je za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo. Po zaključeni specializaciji v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je opravila Evropski izpit iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Je članica združenja EBOPRAS (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) in SZPREK (Slovensko Združenje Plastičnih, Rekonstrukcijskih in Estetskih Kirurgov). Izvaja zahtevne rekonstruktivne posege na obrazu in telesu ter je članica večih konzilijev. Kot asistentka na Medicinski fakulteti prenaša svoje znanje na mlajše generacije.

Akreditacija

Očesni center Morela okulisti je prvi center za lasersko odpravo dioptrije v širši regiji, ki je pridobil prestižno mednarodno akreditacijo ameriške fundacije Joint Commision International. Akreditacijo, ki velja za eno najstrožjih in najzahtevnejših na področju zdravstva v svetu, smo pridobili leta 2012 in jo redno obnavljamo.

Akreditacija JCI pacientom zagotavlja, da imamo v Moreli ustrezen sistem vodenja in nadzora delovnih procesov in da dosegamo najvišje standarde kakovosti. Še več, akreditacijo JCI ima le nekaj več kot 1000 zdravstvenih ustanov po vsem svetu, to pa pomeni, da se standardi naših storitev lahko primerjajo z najuglednejšimi zahodnoevropskimi in ameriškimi ustanovami.

Lokacije in delovni čas

Očesni center Morela Ljubljana

Tehnološki park 21, Stavba D, 3. nadstropje
1000 Ljubljana - Brdo
01 510 23 40
ambulanta@morela.si

Delovni čas:
PON - ČET: od 8.00 do 19.00
PET: od 8.00 do 17.00
SOB, NED: zaprto

Očesna ambulanta Morela Bled

Zdravstveni dom Bled
Mladinska cesta 1
4260 Bled
01 510 23 40
ambulanta@morela.si

Očesna ambulanta Morela Novo mesto

Zdravstveni dom Novo mesto
Kandijska cesta 4
8000 Novo mesto
01 510 23 40
ambulanta@morela.si

Optika Morela, Tehnološki park, Ljubljana

Tehnološki park 21, Stavba D, 3. nadstropje
1000 Ljubljana - Brdo
01 620 74 77
optika.lj@morela.si

Delovni čas:
PON - SRE: od 8.00 do 18.00
ČET - PET: od 8.00 do 16.00
SOB, NED: zaprto

Optika Morela, Citypark, Ljubljana

Moskovska ulica 4
1000 Ljubljana
01 620 26 64
optika.lj@morela.si

Delovni čas:
PON - PET: od 9.00 do 21.00
SOB: od 8.00 do 21.00
NED: zaprto

Optika Morela, Europark, Maribor

Pobreška cesta 18
2000 Maribor
02 620 27 61
optika.mb@morela.si

Delovni čas:
PON - PET: od 9.00 do 21.00
SOB: od 8.00 do 21.00
NED: zaprto