SMILE je prijaznejši način odprave dioptrije

Minimalno invazivna metoda brez reza, ki ohranja roženico

NAROČITE SE NA PREGLED Vprašajte zdravnika

Brez očal se izgubljate med neprepoznavnimi obrazi. Meglen vid vam kvari najprijetnejše trenutke. Dolgo že razmišljate o laserski odpravi dioptrije in zbirate pogum za prvi korak. Čakate na popolno lasersko tehnologijo, ki bi vam povrnila vidno ostrino.

Očesu najprijaznejši način laserske odprave dioptrije

NAJNEŽNEJŠE ZA VAŠE OČI

NAJHITREJE DO POPOLNE VIDNE OSTRINE

ZAŽIVITE SVOBODNEJE

V Moreli predano skrbimo za dober vid in zdravje oči vseh, ki nam zaupajo. Varnost posegov in dolgoročnost izboljšanja vida, sta nam najpomembnejša pri svetovanju za korekcijo dioptrije. Odličnost gradimo na znanju, več kot dveh desetletjih izkušenj in najnovejši tehnologiji. Visoko kakovost naših storitev potrjuje tudi akreditacija ugledne ameriške fundacije Joint Commission International.

+3000

OPERACIJ LETNO

+20let

IZKUŠENJ

+12let

AKREDITIRANE KAKOVOSTI

Razumemo strahove in pomisleke pred operacijo oči. Poznamo premnoge omejitve, ki jih prinaša meglen vid. Prav je, da razmišljate kako si povrniti vidno ostrino. Če ste čakali na natančnejšo, hitrejšo ter očem nežnejšo tehnologijo je sedaj pravi čas, da se odločite za poseg. Najsodobnejša metoda laserske korekcije SMILE PRO zagotavlja vse to. Pomagali vam bomo razumeti njene prednosti ter premagati dvome.

Zakaj bi se mučili z očali, če lahko zaživite svobodno s popolnim vidom. Spoznajte navdušujoče zgodbe nekaterih, ki smo jim s SMILE PRO lasersko korekcijo že pomagali do boljšega vida. Odkrijte kako jim je vrnitev vidne ostrine spremenila življenje. Poskusite si zamisliti kako bi izgledalo vaše življenje brez očal. Zdaj je pravi trenutek, da naredite prvi korak. Naročite se za predoperativni pregled.

Spoznajte navdušujoče zgodbe tistih, ki smo jim že pomagali do boljšega vida.

(izjava)

...

...

(izjava)

Nika

...

(izjava)

Anamarija

...

Odprava dioptrije v Moreli je preprosta.

Spremljamo vas na vsakem koraku. Zanesljivo vas vodimo na poti do povrnitve popolnega vida. Smo dostopni in vedno pripravljeni za pomoč. Od novega pogleda na svet vas ločijo le trije preprosti koraki: 


1

NAROČITE SE ZA PREDOPERATIVNI PREGLED

Zdravnik vam bo predlagal najprimernejšo rešitev za boljši vid.

2

OPRAVITE POSEG

Zaupajte se izkušenim rokam naših kirurgov in si povrnite vid.

3

ZAŽIVITE SVOBODNO Z NOVIM VIDOM

Odkrijte pozabljeni užitek življenja z ostrim vidom in pozabite na očala.

Najnežnejše za vaše oči

SMILE PRO laserska operacija dioptrije odpravi težave z vidom zaradi dioptrije in astigmatizma. Meglen svet nespoznavnih obrazov in moteča očala, lahko čez noč postanejo stvar preteklosti. Poznamo pomisleke in razumemo strahove, ki se pojavljajo pri odločanju za operacijo. Z osebnim pogovorom, jasnimi pojasnili in dostopnostjo, vam bomo pomagali, da bo vaša odločitev za operacijo preprosta. Enako kot pred posegom, bomo za vas dosegljivi tudi kasneje. Postali boste del družine Morela supervidnikov, ki jim pomagamo trajno skrbeti za dober vid in zdravje oči.

Do boljšega vida smo pomagali že mnogim. V treh preprostih korakih lahko pomagamo tudi vam. Zbrati morate le odločnost, da naredite prvi korak in se prijavite na predoperativni pregled. Temu sledi obisk za izvedbo posega, ki vam bo omogočil, da zaživite svobodneje. Znova boste odkrili pozabljeni užitek življenja z ostrim vidom. 

Potek operacije

Pred posegom
Ob prihodu v ambulanto še enkrat preverimo vse meritve in dioptrijo. Pojasnimo vam kako boste skrbeti za oči po posegu. Podamo vam navodila za jemanje zdravil po posegu. V obe očesi vkapamo anestetične kapljice, tako oko prehodno ni občutljivo na dotik. 

Med posegom 
Sestra vas pospremi v prostor za posege in vam pomaga, da se udobno namestite na stol pod laserjem. Zdravnik okolico očesa nežno očisti in na površino očesa namesti droben optični vmesnik. Ta skrbi za stik očesa z laserjem. Ko se prepriča, da je vse pravilno nastavljeno, aktivira laser. Ta deluje manj kot deset sekund. Sledi le še nežna odstranitev tkivne lečke iz roženice, skozi milimetersko odprtinico ob robu roženice.  

Po posegu 
Zdravnik vam pomaga, da vstanete in preveri vaš vid. Pojasni vam še enkrat katera zdravila morate v oči vkapavati prve dni po posegu in kako pogosto. Prejmete tudi telefonsko številko na katero je zdravnik za vas osebno dosegljiv prve dni po posegu. Za domov potrebujete spremstvo saj je vid sprva še nekoliko meglen in sami ne morete voziti.  

Najsodobnejša laserska tehnologija SMILE PRO

SMILE je ime za najnovejšo metodo laserske operacije dioptrije. Beseda SMILE je kratica, ki pomeni v angleščini »Small Incision Lenticule Extraction«. Ime povzema bistvo te metode, kjer z laserjem skozi kratek rez iz srednjnega sloja roženice odstranimo tanko tkivno lečko. To popravi dolžino optične osi in odpravi kratkovidnost ter astigmatizem.  

Izberite kakovostno in dostopno skrb za vid, prilagojeno vašim potrebam.

Vključena dodatna oskrba

Plus

Paket

1750

Meritve za izvedbo operacije dioptrije
vključeno
Pooperativni in kontrolni pregledi
1 leto
Zdravila po operaciji
vključeno  
Personalizirana 3D Contoura vision korekcija
vključeno
Naknadna laserska korekcija dioptrije
vključeno

Vključeno: Izvedba laserske odprave dioptrije z metodo SMILE, vsi potrebni pooperativni pregledi in kontrole 1 leto po operaciji, naknadna dodatna laserska korekcija v primeru vrnitve dioptrije. Vključena vsa potrebna zdravila, zdravila ne vključujejo umetnih solz.

1-letna skrb
za vaš vid

Vključena celostna oskrba

Premium

Paket

1950

Meritve za izvedbo operacije dioptrije
vključeno
Pooperativni in kontrolni pregledi
5 let
Zdravila po operaciji
vključeno  
Personalizirana 3D Contoura vision korekcija
vključeno
Naknadna laserska korekcija dioptrije
vključeno

Vključeno: Izvedba laserske odprave dioptrije z metodo SMILE , vsi potrebni pooperativni pregledi in kontrole 5 let po operaciji, naknadna dodatna laserska korekcija v primeru vrnitve dioptrije. Vključena vsa potrebna zdravila, zdravila ne vključujejo umetnih solz.

5-letna skrb
za vaš vid

Navedene cene veljajo za 1 oko. Podrobne informacije so v ceniku.

Vaša pot v jasno prihodnost

Vaša pot v jasno prihodnost

Sprejmite najboljšo odločitev za vaš vid s pravimi informacijami! Priročnik SMILE PRO laserska operacija dioptrije je vaš vir razumljivih pojasnil in nasvetov povezanih z odpravo dioptrije.

V priročniku preberite: 

  • Kako poteka pregled za operacijo
  • O pomembnih nasvetih pred operacijo
  • Za koga je primerna SMILE PRO korekcija dioptrije
  • Kako poteka operacija
  • Vse o laserski tehnologiji 
  • O okrevanju in nasvetih po operaciji
  • Kaj pričakovati glede vida po posegu

Za prenos e-knjižice izpolnite obrazec.

Morela svetuje – SMILE laserska operacija dioptrije

Pogosta vprašanja

SMILE PRO metoda zahteva zelo kratek površinski rez v roženico. To ohranja mehanično stabilnost roženice, kar dovoljuje izvedbo posega tudi pri tanjši roženici. Pomembna prednost krajšega reza je tudi ohranitev povrhnjih živčnih vlaken v roženici, kar zmanjšuje možnost težav s suhimi očmi po posegu. Zaradi ohranitve površine roženice tudi ni možnosti premika režnja roženice, kar je prednost za tiste, ki se ukvarjajo z adrenalinskimi ali kontaktnimi športi, kjer je nevarnost poškodbe površine oči večja.

Novo generacijo Zeiss VisuMax 800 laserja s katero izvajamo SMILE PRO poseg, odlikujje izjemna hitrost laserja. Delovanje laserja traja le 9 sekund. Skupaj s pripravo in odstranitvijo lečke celoten poseg na enem očesu traja približno 15 minut.

Pri večini se polna vidna ostrina vzpostavi že dan po operaciji. V obdobju po posegu oko ni občutljivo, prav tako se ne pojavljajo bolečine ali občutki draženja.

Vid neposredno po posegu je lahko še nekaj ur bolj zamegljen. Pri večini se povsem zostri že prvi dan po posegu. Za okrevanje po SMILE laserski operaciji tako ni potrebno vzeti bolniške in lahko že naslednji dan normalno odidete na delo.

SMILE operacija je podobno kot druge laserske operacije povsem neboleč poseg. Površino očesa pred pričetkom posega naredimo neobčutljivo z anestetičnimi kapljicami. Stik Zeiss VisuMax 800 laserja s površino očesa je še posebno nežen. Delovanje laserja traja le 9 sekund in se ga prav tako ne občuti.

Okrevanje po SMILE operaciji je povsem neboleče. Prve dni po posegu si je potrebno v oko vkapavati le antibiotične kapljice in umetne solze. Z vsemi običajnimi aktivnostmi lahko nadaljujete že naslednji dan po posegu.

Učinek SMILE laserske korekcije dioptrije je trajen. V redkih primerih lahko čez čas pride do ponovnega pojava manjše dioptrije. V teh primerih je le to kadar je roženica dovolj debela možno odstraniti z dodatnim laserskim posegom.

Da, tudi po SMILE laserski operaciji dioptrije je možna kasnejša korekcija. To se lahko izvede kot površinska dodatna laserska korekcija, ali pa z dodatnim laserskim glajenjem roženice v srednjem sloju po principu Femto LASIK operacije. Zaradi natančnosti SMILE laserja je verjetnost potrebe po kasnejši dodatni laserski korekciji majhna.

Zelo redke, saj s SMILE tehniko laserske operacije zaradi kratkega reza v roženico ohranimo v njej vsa drobna živčna vlakna, ki imajo pomembno vlogo pri sprožanju tvorbe solz in vzdrževanju primerne vlažnosti očesa. SMILE laserska operacija dioptrije je primerna tudi za tiste s težavami s suhimi očmi.

Kadarkoli. V vsakem primeru se prve tedne po posegu svetuje zaščita oči na prostem s sončnimi očali. Okrevanje po SMILE laserski operaciji je hitro in že prvi dan po posegu so dovoljene vse aktivnosti.

Rezervirajte si termin

Vprašajte zdravnika

Preprosto do osebnega nasveta o SMILE odpravi dioptrije


brezplačno

NAROČITE SE

Predoperativni pregled

Vsi potrebni pregledi za odpravo keratokonusa.


60 min. | 150 €

NAROČITE SE