Laserska operacija dioptrije povrne vidno ostrino

Vaši dnevi se ne bodo več začenjali z meglenim vidom

NAROČITE SE PRENESITE PRIROČNIK

Dioptrija in meglen vid vam na vsakem koraku postavljata omejitve in ovire. Dan pričnete z iskanjem očal, brez katerih se počutite izgubljeni med neprepoznavnimi obrazi. Očala vas ovirajo pri mnogih aktivnostih, kontaktne leče pa vam oči dražijo in predstavljajo še dodatno skrb.

Laserska operacija dioptrije odpravi kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem.

IZBOLJŠAJTE SVOJ VID

POZABITE NA OČALA

ZAŽIVITE SVOBODNEJE

V Moreli dolgoročno skrbimo za dober vid in zdravje oči vseh, ki nam zaupajo. To nas vodi tudi pri svetovanju za operacijo dioptrije. S strokovnostjo, izkušnjami in sodobno tehnologijo zagotavljamo najvišje standarde varnosti in kakovosti storitev.

+3000

Operacij letno

+20let

Izkušenj

+12let

Mednarodno akreditirane kakovosti

Spoznajte navdušujoče zgodbe tistih, ki smo jim že pomagali do boljšega vida.

Pred operacijo dioptrije sem veliko časa porabil za kontaktne leče. Si predstavljate gnečo in živčnost pred tekmo, ko ti vse leti iz rok in si moraš vstaviti leče? S polno vidno ostrino se lahko sedaj neovirano posvetim športu.

Andrej Hočevar

hokejist

Za metodo iLasik sem se odločila zaradi nebolečega posega in hitrega okrevanja po operaciji. Vse skupaj je trajalo le 15 minut. Naslednji dan sem že normalno nadaljevala z vsakodnevnimi obveznostmi. Zame je bila to neverjetna sprememba. Lahko bi rekla, da gre za novo kvaliteto življenja.

Veronika Blažič

zdravnica

Operacija odprave dioptrije je zagotovo ena pametnejših stvari, za katere sem se odločil, saj se mi je po njej kakovost življenja absolutno spremenila na bolje. Danes se lahko ukvarjam s športom, treniram boks in karate, kar bi z očali težko, kontaktnih leč pa se nikoli nisem mogel navaditi.

Matej Filipčič

arhitekt in režiser

Pot do odprave starostne dioptrije je v Moreli preprosta


1

Naročite se na predoperativni pregled

Zdravnik vam bo predlagal najprimernejšo rešitev za boljši vid.

2

Pridite na poseg

Zaupajte se izkušenim rokam naših kirurgov in si povrnite vid.

3

Zaživite svobodno z novim vidom

Odkrijte pozabljeni užitek življenja s popolnim vidom in pozabite na očala.

Z lasersko operacijo dioptrije lahko odpravimo težave z vidom zaradi dioptrije.

Meglen svet neprepoznavnih obrazov in moteča očala lahko čez noč postanejo stvar preteklosti. Poznamo in razumemo strahove, ki se pojavljajo pri razmišljanju o operaciji dioptrije. Z osebnim pogovorom, razumljivimi pojasnili in dostopnostjo vam bomo pomagali, da bo odločitev za operacijo preprosta. Enako kot pred posegom bomo za vas dosegljivi tudi kasneje. Postali boste del družine Morela supervidnikov, ki jim pomagamo trajno skrbeti za dober vid in zdravje oči. Do boljšega vida smo pomagali že tisočim. V nekaj preprostih korakih lahko pomagamo tudi vam. Zbrati morate le odločnost in narediti prvi korak ter se prijaviti na predoperativni pregled. Temu bo sledil samo še obisk za izvedbo posega, ki vam bo omogočil, da zaživite svobodneje. Znova boste odkrili pozabljeni užitek življenja s popolnim vidom.

Najnovejše tehnologije in preizkušene kirurške metode

Izberite kakovostno in dostopno skrb za vid, prilagojeno vašim potrebam.

 

Osnovni

Paket

490

PRK

990

ilasik

Pooperativni in kontrolni pregledi
prvi mesec
Zdravila po operacijie
beli recept
Personalizirana 3D Contoura vision korekcija
150 €
Naknadna laserska korekcija dioptrije
300 €
Crosslinking
990 €
Supracor metoda
750 €

Vključeno: Izvedba laserske odprave dioptrije z izbrano metodo, vsi potrebni pooperativni pregledi prvi mesec po operaciji. Zdravila po operaciji na beli recept.

1-mesečna skrb
za vaš vid

Vključena dodatna oskrba

Plus

Paket

860

PRK

1.390

iLasik

Pooperativni in kontrolni pregledi
1 leto
Zdravila po operacijie
vključeno  
Personalizirana 3D Contoura vision korekcija
vključeno
Naknadna laserska korekcija dioptrije
vključeno
Crosslinking
990 €
Supracor metoda
750 €

Vključeno: Izvedba laserske odprave dioptrije z izbrano metodo, vsi potrebni pooperativni pregledi in kontrole 1 leto po operaciji. Vključena vsa potrebna zdravila, zdravila ne vključujejo umetnih solz.

1-letna skrb
za vaš vid

Vključena celostna oskrba

Premium

Paket

1.090

PRK

1.590

iLasik

Pooperativni in kontrolni pregledi
3 leta
Zdravila po operacijie
vključeno  
Personalizirana 3D Contoura vision korekcija
vključeno
Naknadna laserska korekcija dioptrije
vključeno
Crosslinking
vključeno
Supracor metoda
750 €

Vključeno: Izvedba laserske odprave dioptrije z izbrano metodo, vsi potrebni pooperativni pregledi in kontrole 3 leta po operaciji. Vključena vsa potrebna zdravila, zdravila ne vključujejo umetnih solz.

3-letna skrb
za vaš vid

Navedene cene veljajo za 1 oko. Supracor metoda za odpravo starostne dioptrije se izvede samo na enem očesu. Podrobne informacije v ceniku.

Vaša pot v jasno prihodnost

Vaša pot v jasno prihodnost

Pripravili smo priročnik, ki vam pojasni pot vaše življenjske preobrazbe, s katero si boste zagotovili vidno boljši pogled in neprecenljivo počutje brez dioptrijskih očal ali kontaktnih leč.

V priročniku preberite:

  • 10 pravih razlogov za odpravo dioptrije
  • Kako operacijo prilagodimo pacientu
  • Vse o tehnikah laserske odprave dioptrije
  • Kako preprosta je pot do popolnega vida
  • Vse o laserjih za odpravo dioptrije
  • Odgovore na najpogostejša vprašanja
  • Praktične nasvete pred operacijo

Izpolnite obrazec in si prenesite priročnik

Pogosta vprašanja

Vid je takoj po posegu zaradi razširjene očesne zenice in močne svetlobe mikroskopa, ki osvetljuje oko med posegom, nekoliko zamegljen. Hitrost okrevanja in vzpostavitve vidne ostrine zavisi največ od tehnike operacije. V primeru Femto LASIK operacije lahko pričakujete dobro vidno ostrino že naslednji dan po operaciji. Pri tehniki PRK se vidna ostrina izboljšuje bolj postopno in okrevanje do popolne vidne ostrine traja nekaj tednov.

Nikakor. Neposredno pred izvedbo operacije v oko vkapamo kapljice anestetika. Oko je med posegom povsem neobčutljivo za dotik in bolečino. Blage do zmerne bolečine se lahko pojavijo prve dni po posegu, še posebej v primeru tehnike PRK. Te blažimo s kapljicami in predpisom analgetikov.

Pri laserski operaciji dioptrije preoblikujemo tkivo roženice. To lahko izvedemo na sami površini tako, da odmaknemo le epitelne celice, ki prekrivajo roženico ali pa v srednjem sloju roženice, tako da v samo roženico naredimo vzdolžni rez in med laserskim glajenjem povrhnji reženj roženice umaknemo. Najbolj razširjeni povrhnji laserski tehniki sta PRK in LASEK, razlikujeta se le po tem, na kak način odstranimo epitel s površine roženice. Tehniki LASIK in Femto LASIK sodita med operacije, kjer z laserjem roženico preoblikujemo v srednjem sloju. Pri prvi uporabimo za rez v roženico mikrokirurški nož, pri tehniki Femto LASIK ta rez izvedemo z dodatnim Femtosekundnim laserjem. Za pacienta je največja razlika med tehniko Femto LASIK in PRK v poteku okrevanja in vzpostavitve polne vidne ostrine. Pri tehniki Femto LASIK je vidna ostrina zelo dobra že prvi dan po posegu, okrevanje je praviloma povsem brez bolečin. Pri tehniki PRK do vzpostavitve polne vidne ostrine preteče nekaj tednov. Prve dni po posegu so lahko prisotne tudi manjše do zmerne bolečine in občutek draženja očesa.

Rezervirajte si termin

Telefonski posvet

Najhitrejša pot do informacij o odpravi dioptrije.


15 min. | brezplačno

NAROČI SE

Brezplačni posvet

Vse informacije o možnosti odprave dioptrije.


30 min. | brezplačno

NAROČI SE

Predoperativni pregled

Vsi potrebni pregledi za odpravo dioptrije.


60 min. | 100 €

NAROČI SE