Premium oskrba olajša okrevanje po operaciji dioptrije.

S primerno vlažnostjo oči in negovanimi vekami je pot do novega vida prijetnejša izkušnja.

Premium oskrba

Suhe oči so najpogostejši vzrok očesnih težav.

Povzročajo občutek draženja, tujka, rezanja, včasih le utrujenosti in spreminjanja vidne ostrine. Delo z računalnikom, klimatizirani prostori, kontaktne leče in hormonske spremembe v menopavzi težave še stopnjujejo. Po vsaki očesni operaciji se tvorba solz vsaj prehodno poslabša. To razkrije težave suhih oči ali simptome stopnjuje.

Prevladujoč vzrok težav suhih oči je moteno delovanje Meibomovih žlez. Z medicinsko nego vek in terapijama Lipiflow in OptiLight, spodbudimo delovanje Meibomovih žlez. To izboljša solzni sloj na očesni površini. Okrevanje po operaciji je hitrejše in prijetnejše.

Fotografija nega vek

Predstavljajte si Premium oskrbo kot wellness za oči.

Vsak operativni poseg je za telo stres. Na okrevanje vplivajo počutje, pripravljenost na operacijo in nega po posegu. Zadostna vlažnost očesne površine in dobro delovanje Meibomovih žlez sta najboljši izhodišči za hitro okrevanje po operaciji. Medicinska nega vek in terapija, ki spodbuja obnovo tkiva, oči sprošča in poskrbi, da je okrevanje prijetna izkušnja.

Leonardo Fonseca

Pripravljeni na operacijo

Hitro in prijetno okrevanje

Sproščene oči

Premium oskrba pri operaciji dioptrije

Premium pomeni kombinacijo preventivne oskrbe za zadostno vlažnost oči, podaljšano spremljanje in vključena naknadna zdravljenja, kar zagotavlja najboljšo možno skrb za oči.

Priprava oči na poseg

Z Lipiflow terapijo pripravimo oči na poseg. Kombinacija valujočih impulzov in gretja odmaši izvodila Meibomovih žlez ter spodbudi njihovo delovanje.

Nega vek po operaciji

Ročna masaža vek v kombinaciji s higieno robov vek in dezinfekcijskimi obkladki, umirja vnetje vek in zagotavlja gladko drsenje robov vek po očesni površini.

Regeneracija Meibomovih žlez

Optilight terapija z impulzi visokoenergijske svetlobe spodbuja tvorbo elastana in kolagena v podkožju vek ter regeneracijo Meibomovih žlez.

3-letni program oskrbe

Zdravnik je dosegljiv brez dodatnih stroškov kadarkoli po operaciji. S kontrolnimi pregledi bo sledil stanju vida in oči 3 leta po operaciji.

Odprava motnjav v lečni ovojnici

Po operaciji dioptrije z lečo, v primeru brazgotinjenja zadnje lečne ovojnice vidno ostrino povrnemo s kratkim ambulantnim posegom YAG.

Odprava motečih motnjav

Motnjave v steklovini so običajen pojav staranja. Po operaciji dioptrije z lečo lahko zaradi hitrega izboljšanja vida postanejo bolj opazne. Z lasersko vitreolizo jih lahko učinkovito odstranimo.

Naknadna korekcija dioptrije

Včasih je za najboljši vid po operaciji dioptrije potrebna še dodatna laserska korekcija dioptrije. S premium oskrbo je vključena v ceno operacije.

Paketi odprave dioptrije.

Veseli nas, da se zanimate za Morelino premium oskrbo. S premium oskrbo boste doživeli wellness za oči. Premium zajema celovito oskrbo pred in po operaciji s številnimi prednostmi, ki olajša vaše okrevanje.

Osnovna oskrba

2 obiska

2 obiska

Kontrolni pregled po refraktivni operaciji

beli recept

Zdravila
2 meseca po operaciji, ne vključujejo umetnih solz

Individualizirana 3D korekcija

YAG kapsulotomija

Naknadna laserska korekcija dioptrije

Laserska odstranitev motnjav v steklovini

Terapija suhih oči - LipiFlow
1 obisk, dve očesi

Terapija suhih oči - OptiLight
4 obiski, dve očesi

Plus oskrba

1-letna skrb za vaš vid

1 leto

Kontrolni pregled po refraktivni operaciji

Zdravila
2 meseca po operaciji, ne vključujejo umetnih solz

Individualizirana 3D korekcija

YAG kapsulotomija

Naknadna laserska korekcija dioptrije

Laserska odstranitev motnjav v steklovini

Terapija suhih oči - LipiFlow
1 obisk, dve očesi

Terapija suhih oči - OptiLight
4 obiski, dve očesi

Premium oskrba

3-letna skrb za vaš vid

3 leta

Kontrolni pregled po refraktivni operaciji

Zdravila
2 meseca po operaciji, ne vključujejo umetnih solz

Individualizirana 3D korekcija

YAG kapsulotomija

Naknadna laserska korekcija dioptrije

Laserska odstranitev motnjav v steklovini

Terapija suhih oči - LipiFlow
1 obisk, dve očesi

Terapija suhih oči - OptiLight
4 obiski, dve očesi

Primerjava prikazuje vključenost dodatnih storitev ne glede na vrsto operacije. Kaj vključuje posamezna vrsta operacije npr. laserska opeacija, opearcija dioptrije z lečo ali operacije sive mrene je podano na strani namenjeni posamezni operaciji.

Smotrna naložba v zdravje in boljše počutje oči.

Z majhnimi ukrepi pri pripravi oči za operacijo dioptrije in nego po posegu, ustvarimo veliko razliko za prijetnejše, sproščeno ter hitrejše okrevanje. Enako velik je tudi prihranek pri stroških zdravljenja.

Slabo vlažnost oči ima polovica ljudi v odrasli dobi.

Težave suhih oči so zaradi neznačilnih simptomov pogosto spregledane. Mnogim povzročajo le občutek utrujenosti oči, občasnega draženja ali srbečico robov vek. S stopnjevanjem se lahko pojavijo občutek rezanja, zbadanja ali tujka v očeh, pekoče bolečine, prekomerno solzenje in izcedek.

Suhe oči so kronično, počasi napredujoče obolenje. Prevladujoč vzrok zanje je moteno delovanje Meibomovih žlez. Te žleze na notranji sluznici vek ustvarjajo oljno sestavino solz. Ta zavira izhlapevanje solznega filma in zagotavlja enakomerno razlivanje solz po celotni površini roženice. Izvodila žlez se nahajajo na robovih vek. So razmeroma dolga in ozka ter zato podvržena zamašitvam.

Vzroki za obolenje Meibomovih žlez so večplastni. Pomanjkljiva higiena vek omogoča prekomerno množenje bakterij in kožne pršice Demodex. To sproža vnetje podkožja in žlez. Dolgotrajno delo za ekrani zmanjšuje pogostost mežikanja. Posledično je manj mehaničnih pritiskov, ki spodbujajo izločanje žlez. Z leti se aktivnost in število Meibomovih žlez zmanjšujeta. Pri ženskah je to pogojeno tudi s hormonskimi spremembami.

Razvito obolenje Meibomovih žlez prepoznamo po zmanjšanju števila žlez na sluznici vek, kroničnem vnetju robov vek ter izsušeno očesno površino, ki je pogosto razdražena.

Fotografija nega vek

Terapija Lipiflow

LipiFlow terapija spodbuja aktivnost Meibomovih žlez in odpravlja zapore izvodil žlez. Terapija temelji na kombinaciji valujočih mehaničnih impulzov ter globinskega gretja vek. To utekočini zgoščene izločke v žleznih izvodilih in olajša njihovo izločanje. To prispeva k umirjanju vnetja žlez in izboljšuje njihovo delovanje.

LipiFlow terapijo izvedemo s posebnim aparatom, ki preko vmesnika nameščenega na oko, objame notranjo in zunanjo površino vek. Med terapijo so veke izpostavljene kombinaciji segrevanja in nežne pulzirajoče masaže. Postopek je povsem neboleč in traja približno 15 minut. Učinek terapije se polno izrazi v treh tednih in traja vsaj devet mesecev. Z raziskavami je bilo dokazano, da LipiFlow terapija kar pri 80% pacientov z izrazitimi simptomi suhih oči zagotovi izrazito izboljšanje ali popolno odpravo težav.

Terapija suhih oči Lipiflow

Terapija Optilight

Zdravljenje z visoko energijskimi impulzi svetlobe (IPL) se je izkazalo kot najučinkovitejša metoda za trajno odpravo težav suhih oči. OptiLight terapija je najbolj uveljavljena različica tega zdravljenja. Je edina IPL terapija, ki jo je na podlagi klinično dokazane učinkovitosti, odobrila ameriška agencija za zdravila FDA.

Izjemna učinkovitost OptiLight terapije je posledica trojnega učinka te terapije. Deluje protivnetno in zavira sproščanje vnetnih mediatorjev v podkožju ter spodbuja tvorbo novega kolagena. Preko termičnih učinkov z utekočinjenjem izločkov v zamašenih izvodilih žlez ponovno odpira žleze in spodbuja njihovo delovanje z izločanjem oljne komponente solznega filma. Visokoenergijska svetloba uničuje obenem še bakterijsko kožno floro, zlasti pršico Demodex, ki je pomemben izvor kroničnega vnetja očesnih vek in posledično Meibomovih žlez.

Terapija suhih oči Optilight

Nega vek

Pravilna skrb za higieno vek je ključni del vsakega zdravljenja suhih oči. Z njo dopolnjujemo terapiji LipiFlow in OptiLight ter poskrbimo za dolgoročno ohranjanje zdravih vek in dobrega delovanja Meibomovih žlez. Pri negi vek s primernimi čistili mehanično odstranimo stare kožne obloge robov vek. Z nežno masažo poskrbimo za izpraznitev žleznih izvodil. Z blago dezinfekcijsko raztopino razkužimo kožo vek, kar umirja vnetje robov vek.

Fotografija nega vek

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate še dodatna vprašanja? Preverite odgovore na vprašanja o premium oskrbi pri operaciji dioptrije, ki so nam jih zastavili naši supervidniki in tisti, ki o operaciji še razmišljajo.

Koliko časa pred operacijo se izvede terapija Lipiflow?

Koliko obiskov po operaciji je potrebnih za izvedbo OptiLight terapije?

Kako pogosto se izvaja medicinska nega vek?

Je možna premium oskrba tudi pri tistih, ki so se že zdravili za suhe oči?

Kakšen vpliv na okrevanje je pričakovati od terapij Lipiflow in OptiLight?

Več informacij o Morelini premium oskrbi

Prosimo izpolnite obrazec in v njem že zastavite morebitna vprašanja. Naše osebje vas bo kontaktiralo v roku enega delovnega dne.

Ime*
Priimek*
E-pošta*
Telefonska številka*
Starost*
Vaša vprašanja