Morela pogled v živo

Pogovorna oddaja o skrbi za boljši vid in zdravje oči. Prisluhnite strokovnjakom. Vprašajte, kar vas zanima. Spoznajte mnenja pacientov.

PRIJAVITE SE Sledite nam

dni

ur

min

sek

Naslednjič v živo: 23. 9. 2021

Vas očala ovirajo pri delu, športu in prostem času? Imate občutek, da vam nobena očala ne pristajajo in da z njimi ne vidite dobro? Ste naveličani vstavljanja kontaktnih leč, ki vam izsušijo in dražijo oči?

Z dodatnimi informacijami bo vaša odločitev za operativni poseg lažja.

Pridobite več informacij

Spoznajte mnenja pacientov

Zastavite vprašanja

23. september 2021

Tema naslednjega Morela pogleda v živo je pomladitev zgornjega dela obraza

Okuloplastika ali okuloplastična kirurgija vključuje kirurške posege, ki se ukvarjajo z vekami, solznim aparatom, orbito in na splošno z delom obraza okrog oči. Kirurgija zgornjih vek, kar strokovno imenujemo tudi zgornja blefaroplastika, je eden najpogostejših posegov na tem področju. S tovrstnimi posegi se ukvarjamo tudi plastični in estetski kirurgi in tako predstavljamo skupni imenovalec med dvema specialnostima, za kateri so značilne izjemna natančnost, tehnična dovršenost in občutek za estetiko.

Gostja septembrske oddaje bo asist. Katarina Živec, dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije.

Spoznajte gostiteljici

Specializirana je za posege za odpravo dioptrije, operacije sive mrene ter zdravljenje keratokonusa roženice. Leta 2007 je prva v Sloveniji izvedla operacijo keratokonusa roženice z metodo crosslinking, danes pa opravi več kot 1500 očesnih operacij letno.

mag. Kristina Mikek

specialistka oftalmologije

Vsakodnevno sodeluje pri pregledih za operacijo in operativnih posegih. Dodatno je specializirana za merjenje dioptrije, predpisovanje kontaktnih leč in prepoznavanje očesnih bolezni. Od leta 2015 je zadolžena za nadzor kakovosti delovanja očesnega centra.

Metka Krampf

diplomirana optometristka

Spremljanje Morela pogleda v živo je preprosto


1

Prijavite se ali nam sledite

Da ne bi zamudili oddaje, lahko naročite opomnik, ki vas bo spomnil na začetek oddaje.

2

Ob 18. uri se nam pridružite

Spremljate nas lahko na platformah Youtube in Facebook, z napravo, ki jo imate najraje.

3

Uživajte v zanimivi razpravi

Prisluhnite strokovnjakom in njihovim nasvetom in tudi sami zastavite vprašanje, ki vas zanima.

Oglejte si pretekle oddaje

2. junij 2021

Laserska operacija dioptrije

Laserska operacija dioptrije je najhitrejši način, da se poslovite od očal ali kontaktnih leč. Z lasersko operacijo dioptrije lahko odpravimo dioptrijo od -8 do +4 ne glede na stopnjo astigmatizma. V junijskem Morela pogledu v živo vam povemo vse o tehnikah laserske operacije dioptrije in preiskavah, ki jih morate opraviti, da se poslovite od očal ali kontaktnih leč

24. marec 2021

Operacija dioptrije z lečo

Z operacijo dioptrije z lečo učinkovito odpravimo težave z vidom, ki so povezane s starostno daljnovidnostjo. Izbira prave leče je bistvena za zadovoljstvo z vidom po operaciji. V marčevskem Morela pogledu v živo vam povem vse o operaciji dioptrije z lečo, najnovejših očesnih lečah za operacijo in o tem kako izbrati najprimernejšo.

20. januar 2021

Operacija sive mrene

Siva mrena je eno najpogostejših očesnih obolenj zrelih let. Z operacijo vid povrnemo ali celo izboljšamo. Pri tem je izbira prave leče bistvena za zadovoljstvo z vidom po operaciji. V januarskem Morela pogledu v živo vam povem vse o najnovejših očesnih lečah za operacijo sive mrene in o tem kako izbrati najprimernejšo.

Opomnik za Morela pogled v živo