Morela pogled v živo

Pogovorna oddaja o skrbi za boljši vid in zdravje oči. Prisluhnite strokovnjakom. Vprašajte, kar vas zanima. Spoznajte mnenja pacientov.

PRIJAVITE SE Sledite nam

-156

dni

-20

ur

-31

min

-37

sek

Naslednjič v živo: 23. 03. 2022

Vas očala ovirajo pri delu, športu in prostem času? Imate občutek, da vam nobena očala ne pristajajo in da z njimi ne vidite dobro? Ste naveličani vstavljanja kontaktnih leč, ki vam izsušijo in dražijo oči?

Z dodatnimi informacijami bo vaša odločitev za operativni poseg lažja.

Pridobite več informacij

Spoznajte mnenja pacientov

Zastavite vprašanja

23. marec 2022

V naslednjem Morela pogledu v živo bomo govorili o znotrajočesnih lečah in motnjavah v steklovini

Laserska odprava dioptrije je najhitrejši način, da se poslovite od očal ali kontaktnih leč. Z lasersko operacijo dioptrije lahko odpravimo dioptrijo od -8 do +4 ne glede na stopnjo astigmatizma. V novemberskem Morela pogledu v živo vam povemo vse o tehnikah laserske operacije dioptrije in preiskavah, ki jih morate opraviti, da se poslovite od očal ali kontaktnih leč

Spoznajte gostiteljici in goste

Specializirana je za posege za odpravo dioptrije, operacije sive mrene ter zdravljenje keratokonusa roženice. Leta 2007 je prva v Sloveniji izvedla operacijo keratokonusa roženice z metodo crosslinking, danes pa opravi več kot 1500 očesnih operacij letno.

mag. Kristina Mikek

specialistka oftalmologije

Vsakodnevno sodeluje pri pregledih za operacijo in operativnih posegih. Dodatno je specializirana za merjenje dioptrije, predpisovanje kontaktnih leč in prepoznavanje očesnih bolezni. Od leta 2015 je zadolžena za nadzor kakovosti delovanja očesnega centra.

Metka Krampf

diplomirana optometristka

Specializirana je za diagnostiko in ambulantno zdravljenje očesnih bolezni ter laserske operacije dioptrije. Skrbi za spremljanje pacientov po očesnih operacijah in izvaja posege z YAG laserjem. Specializirana je tudi za otroško oftalmologijo.

Urša Pečjak

specialistka oftalmologije

Specializiran je za kirurgijo s področja sprednjega očesnega segmenta, predvsem operacije sive mrene in posege za odpravo dioptrije. Specializacijo oftalmologije je opravil na Očesni kliniki v Ljubljani.

Igor Šivec Trampuž

specialistka oftalmologije

Po zaključeni specializaciji v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je opravila Evropski izpit iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Izvaja zahtevne rekonstruktivne posege na obrazu in telesu ter je članica večih konzilijev.

asist. Katarina Živec

spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Spremljanje Morela pogleda v živo je preprosto


1

Prijavite se ali nam sledite

Da ne bi zamudili oddaje, lahko naročite opomnik, ki vas bo spomnil na začetek oddaje.

2

Ob 18. uri se nam pridružite

Spremljate nas lahko na platformah Youtube in Facebook, z napravo, ki jo imate najraje.

3

Uživajte v zanimivi razpravi

Prisluhnite strokovnjakom in njihovim nasvetom in tudi sami zastavite vprašanje, ki vas zanima.

Oglejte si pretekle oddaje

25. november 2021

Laserska operacija dioptrije

Laserska operacija dioptrije je najhitrejši način, da se poslovite od očal ali kontaktnih leč. Z lasersko operacijo dioptrije lahko odpravimo dioptrijo od -8 do +4 ne glede na stopnjo astigmatizma. V novembrskem Morela pogledu v živo vam predstavljamo različne tehnike in dejavnike, ki vplivajo na izbiro metode.

23. september 2021

Pomladitev zgornjega dela obraza

Obraz je navadno prvo, kar opazimo pri človeku, in večina si želi ohraniti mladosten videz. Z leti, ko postane naš izgled utrujen, se čedalje več ljudi odloči za osvežitev in pomladitev. Predstavljamo vam najpogostejše posege, s katerimi se znebimo prvih sprememb, ki nas delajo starejše, in tako pomladimo izgled oči in zgornjega dela obraza.

24. marec 2021

Operacija dioptrije z lečo

Z operacijo dioptrije z lečo učinkovito odpravimo težave z vidom, ki so povezane s starostno daljnovidnostjo. Izbira prave leče je bistvena za zadovoljstvo z vidom po operaciji. V marčevskem Morela pogledu v živo vam povem vse o operaciji dioptrije z lečo, najnovejših očesnih lečah za operacijo in o tem kako izbrati najprimernejšo.

20. januar 2021

Operacija sive mrene

Siva mrena je eno najpogostejših očesnih obolenj zrelih let. Z operacijo vid povrnemo ali celo izboljšamo. Pri tem je izbira prave leče bistvena za zadovoljstvo z vidom po operaciji. V januarskem Morela pogledu v živo vam povem vse o najnovejših očesnih lečah za operacijo sive mrene in o tem kako izbrati najprimernejšo.

3. december 2020

Starostna dioptrija in zdravljenje keratokonusa

Odkrijte vse o odpravi dioptrije pri 40. in 50. letnikih, ki imajo prve težave s starostno daljnovidnostjo. V tem življenskem obdobju lahko probleme dioptrije učinkovito odpravimo z lasersko operacijo ali operacijo diptrije z lečo. 10. november je svetovni dan ozaveščanja o Keratokonusu, prikritem obolenju roženice, ki lahko povzroči trajno okvaro vida.

Opomnik za Morela pogled v živo