Nazaj

Kje do informacij o rešitvah za boljši bližinski vid

mag. Kristina Mikek, dr. med.

mag. Kristina Mikek, dr. med.
specialist oftalmologije

16603 min09. 11. 2021

lečenasvetistarostna

Opažate, da pri branju iztegujete roke in vedno težje berete pri slabi osvetlitvi. To so prvi znaki starostne dioptrije. Gre za težavo, ki z leti ujame vsakega in je posledica upadanja sposobnosti očesa, za prilagajanje gledanju na bližino in daljavo. Pri večini se težava pojavi okoli 50. leta starosti, pri tistih s plus dioptrijo lahko že v zgodnjih 40. letih.   

Bralna očala niso edina rešitev  

Vsem poznana in preprosta rešitev za boljši bližinski vid so bralna očala. Kdor se nanje poskusi navaditi, kmalu spozna, da so zelo nepraktična rešitev. Privajanje nanje je toliko težje tistim, ki potrebujejo še dodatna očala z minus ali plus dioptrijo za daljavo.   

Operacija dioptrije z lečo je trajna rešitev za izboljšanje vida  

Trajna rešitev, s katero odpravimo starostno dioptrijo in obenem tudi plus ali minus dioptrijo za daljavo, je operacija dioptrije z lečo. Gre za majhen poseg, kjer starostno spremenjeno lečo zamenjamo s takšno, ki povrne bližinski vid ter obenem izboljša vidno ostrino za daljavo. Obstajajo različne očesne leče, ki se med seboj razlikujejo po optičnih lastnostih. Izbira prave je odvisna od posebnosti očesa in potreb ter pričakovanj posameznika glede vida.

Odprava starostne dioptrije >>

Pridobite več informacij o rešitvah težav starostne dioptrije

Če se mučite s stalnim iskanjem očal in vas ta ovirajo ter stalno opominjajo, da ne vidite dobro, je čas, da poiščete več informacij o možnostih za boljši vid. Prenesite si brezplačni Morelin priročnik o odpravi starostne dioptrije. V njem zdravniki na razumljiv način pojasnjujejo vse o operacijah starostne dioptrije z lečo. Prebrali boste lahko vse o različnih očesnih lečah, izvedbi operacije, okrevanju ter vidu po posegu.

Prenos priročnika >>

Primerjajte razlike v vidu med lečami

Pri prebiranju informacij o starostni dioptriji, vidu na bližino in daljavo ter različnih lečah je včasih težko razumeti razlike med posameznimi možnostmi odprave starostne dioptrije. Na spletni strani morela.si/starostna lahko na simulatorju vida primerjate, kako izgleda vid pri starostni dioptriji ter po operaciji z različnimi lečami. Pomagalo vam bo pri še boljši predstavi, kaj lahko pridobite s takšno operacijo.

Primerjava med lečami >>

S spletnim testom preverite, katera leča bi bila prava za vas  

Vas zanima, katera leča za operacijo starostne dioptrije bi bila najprimernejša za vas in zakaj? Z Morelinim spletnim testom lahko na preprost način poiščete odgovor na ta vprašanja. Rešite ga in lažje boste razumeli, kaj lahko z operacijo starostne dioptrije pridobite in kakšen bo vaš vid po operaciji.

Test za izbiro leče >>

Pridobite nasvet zdravnika s telefonskim posvetom

V Moreli prvi stik z zdravnikom ni nujno ob obisku za pregled. Do odgovorov na vaša vprašanja, povezana z operacijo dioptrije in možnostmi za izboljšanje vida, lahko pridete hitro in preprosto s telefonskim posvetom z zdravnikom. V Moreli smo prepričani, da mora biti komunikacija z zdravnikom čim bolj neposredna in tudi enostavno dostopna. Enako kot za svetovanje o možnostih odprave dioptrije bodo zdravniki za vas neposredno dosegljivi preko telefona ali elektronskega sporočila tudi celotno obdobje okrevanja po posegu.

Telefonski posvet >>

Pristopite v program Moja Morela in zaupajte skrb za zdravje oči strokovnjakom

Skrb za dober vid in zdravje oči se v Moreli z uspešno izvedenim posegom za odpravo dioptrije šele prične. Še več, z brezplačnimi preventivnimi pregledi pomagamo skrbeti za dober vid in zdravje oči vsem, ki nam zaupajo. Vključite se v program Moja Morela in pridobite brezplačno kontrolo vida, merjenje dioptrije, očesnega tlaka in slikanje za izključitev keratokonusa. Mi poskrbimo, da vas vsako leto spomnimo na pregled ter ob tem poskrbimo tudi za brezplačno ultrazvočno čiščenje in ponastavitev vaših očal.

Program Moja Morela >>

Operacija dioptrije je kratek in neboleč poseg. Vas zanima, katera operacija je primerna za vas?

S kratkim testom boste prišli do odgovora mi pa vam podarimo predoperativn pregled.