Nazaj

Uspešno izvedenih že 8 milijonov SMILE posegov

10161 min21. 06. 2023

Metoda SMILE je najnovejši minimalno invaziven način laserske odprave dioptrije. Tehnologijo je razvila družba ZEISS, ena svetovno najuglednejših družb na področju medicine, optike in pripomočkov za izboljšanje vida. Poseg izvedemo z uporabo femtosekundnega laserja Zeiss VisuMax. Glavna prednost te revolucionarne metode je odsotnost povrhnjega reza v roženico. Tak minimalno invazivni pristop ohranja mehanično trdnost roženice in njeno oživčenje. To omogoča varno korekcijo dioptrije tudi pri vseh s tanjšo roženico in pri tistih, ki imajo težave s suhimi očmi.

Metoda SMILE se izvaja že približno 10 let. V tem obdobju je bilo uspešno izvedenih že 8 milijonov posegov. Prav tako so bile v tem obdobju narejene mnoge raziskave, na podlagi katerih sta se izpopolnili operativna tehnika in laserska tehnologija. Skupek vseh dognanj in napredka na področju minimalno invazivne laserske korekcije dioptrije SMILE, je bil uporabljen pri razvoju nove generacije laserja Zeiss Visumax 800. Številne izboljšave v delovanju tega laserja so razlog, da posege izvedene z novo generacijo laserja imenujemo SMILE PRO.

V Moreli se predano zavzemamo, da neprestano razvijamo znanje in izboljšujemo storitve skrbi za vid in zdravje oči. Ponosni smo, da ponujamo vse sodobne metode operacij dioptrije vključno z najnovejšo metodo SMILE PRO. Ta način korekcije dioptrije svetujemo vsem, ki iščejo za svoje oči najboljše. Minimalna invazivnost in nežnost posega SMILE PRO ter natančnost in dolgoročna stabilnost korekcije dioptrije sta izjemni.