Nazaj

Udeležba na kongresu Dunaj 2023

10851 min03. 08. 2023

Največjega evropskega srečanja očesnih kirurgov specializiranih za operacije dioptrije in sive mrene se vsako leto udeleži preko 1000 zdravnikov z vsega sveta. Dogodek je za nas vedno pomembna priložnost za srečanja z mnogimi kolegi, s katerimi vzdržujemo stike. To je običajno tudi trenutek, ko se konkretno pričnemo dogovarjati in vabiti ugledne strokovnjake, za sodelovanje na Morelinem mednarodnem strokovnem srečanju, ki ga že več kot 15 let organiziramo v Ljubljani.

Na kongresu združenja ESCRS, ki tokrat poteka na Dunaju, tudi letos Morela sodeluje z močno ekipo zdravnikov in optometristov. Kristina Mikek kot inštruktor združenja ESCRS v okviru programa kongresa vodi strokovni simpozij o zdravljenju keratokonusa z metodo Crosslinking. Gre za področje na katerem dr. Mikek sodi med pionirje in aktivno pomaga širiti znanje in izkušnje že dve desetletji. Zgodnje odkrivanje in vzročno zdravljenje keratokonusa roženice z metodo crosslinking lahko učinkovito prepreči trajno okvaro vida. V Moreli se tudi preko brezplačnega programa Moja Morela predano trudimo, da bi dvignili zavest o pomenu zgodnjega odkrivanja keratokonusa in s tem preprečili nepopravljive okvare vida.

Strokovna srečanja in predstavitve na tem srečanju vodilnih strokovnjakov za operacije dioptrije so nam pomembne tudi za izmenjavo izkušenj na področju novih tehnologij. Sedaj je v ospredju laserskih operacij dioptrije predvsem nova metoda SMILE PRO, ki smo jo v začetku letošnjega leta v klinično prakso uvedli tudi v Moreli. Aktivno sodelovanje in povezovanje z najuglednejšimi strokovnjaki in centri na tem področju nam omogoča, da našim pacientom lahko ponudimo rešitve za boljši vid na najvišjem nivoju.