Nazaj

Nova generacija SMILE laserja v Moreli

10011 min10. 01. 2023

Laserska odprava dioptrije je v štirih desetletjih razvoja postala široko uveljavljena in najbolj razširjena metoda za izboljšanje vida. Z njo trajno odpravimo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem ter povrnemo polno vidno ostrino. Ta kratek poseg omogoča, da se praktično čez noč osvobodimo očal in kontaktnih leč. 

V Moreli smo predani zagotavljanju najboljše skrbi za dober vid in zdravje oči. Svoje znanje nesebično delimo in pri prenosu izkušenj sodelujemo z uglednimi mednarodnimi centri. Neprestano vlagamo v nove tehnologije in vodimo razvoj na področju operacij dioptrije. Nov pomemben korak na naši poti nenehnega izboljševanja je pridobitev nove generacije laserja za SMILE lasersko odpravo dioptrije ZEISS VISUMAX 800. 

Metoda SMILE je razmeroma nova tehnika laserske odprave dioptrije, ki se uporablja šele zadnjih deset let. Gre za naslednjo stopnjo razvoja laserskih metod odprave dioptrije, kjer podobno kot pri metodi LASIK roženico preoblikujemo v njenem srednjem sloju. Prednost SMILE metode je v manjšem laserskem rezu v roženico. To ohranja boljšo mehanično stabilnost roženice in omogoča izvedbo posega tudi pri tistih, ki imajo tanjšo roženico. Podobno kot vsaka od metod za odpravo dioptrije ima tudi metoda SMILE nekatere omejitve glede višine in oblike dioptrije, ki jo lahko z njo odpravimo. 

Nova generacija SMILE laserja ZEISS VISUMAX 800 z izpopolnjenim vmesnikom za stik s površino očesa omogoča nežnejšo in hitrejšo izvedbo operacije ter zagotavlja povsem nove standarde glede preciznosti korekcije. To je tehnologija, ki bo v naslednjih letih predstavljala vrh tehnološke odličnosti in dovršenosti v refraktivni kirurgiji.