Nazaj

Deseto, jubilejno srečanje mednarodno priznanih očesnih kirurgov

10691-2 min15. 06. 2021

V Moreli se zavedamo, kako pomembno je pridobivanje novih znanj in deljenje izkušenj med kolegi iz stroke. S tem namenom smo v začetku maja organizirali že deseto, jubilejno srečanje mednarodno priznanih očesnih kirurgov, Ljubljana Refractive Surgery Meeting. 

Dvodnevnega srečanja se je udeležilo preko 140 udeležencev, ki so z zanimanjem prisluhnili več kot 35 slovenskim in tujim očesnim kirurgom. Ti so z nami delili svoje izkušnje, predstavili novosti pri operacijah, izpostavili zanimive primere očesnih bolezni in ponudili inovativne načine izboljšanja zdravniške prakse v očesni ambulanti.   

Eden najodmevnejših predavateljev je bil zagotovo profesor Oliver Findl iz Avstrije, priznan oftalmolog za operacije dioptrije in sive mrene. Dr. Findl je predstojnik Očesne klinike dunajske bolnišnice Hanusch. Njegov obisk je bil še posebej pomemben in si štejemo v veliko čast, da smo imeli na našem srečanju med predavatelji predsednika evropskega združenja strokovnjakov za operacije sive mrene in operacije dioptrije.

Častni predavatelj srečanja je bil mednarodno priznani očesni kirurg, dr. Sheraz Daya iz Velike Britanije, ki je izredno aktiven na področju razvoja očesne kirurgije in širjenja znanj stroke. Za svoj trud je prejel številne nagrade, med drugimi nagrado Agencije za nacionalno varnost, nagrado Ameriške akademije za oftalmologijo, Choyceovo medaljo združenja kirurgov za katarakto in refraktivno krirugijo Združenega kraljestva in Irske (UKISCRS) ter Fjodorjevo medaljo grškega društva za intraokularne implantate in refraktivno kirurgijo.

Med pomembna imena očesne kirurgije sodi tudi izjemno izkušena grška kirurginja Vikentia Katsanevaki, prizadevna članica znanstvenega odbora Evropskega združenja kirurgov za sivo mreno in refraktivo. Danes je solastnica očesne klinike v Grčiji in vodja oddelka za refraktivno kirurgijo. Pohvali se lahko tudi s sodelovanjem v uredniškem odboru priznanih očesnih publikacij, kot so EuroTimes in evropske različice Ocular Surgery news.