Zakaj se je Manca Košir odločila za operacijo dioptrijo?

Operacije očesne dioptrije so v zadnjem desetletju doživele velik razmah in število izvedenih posegov hitro narašča. Razloga za to sta sodobna tehnologija, ki omogoča odpravo najrazličnejših oblik dioptrije in astigmatizma, ter cenovna dostopnost teh posegov. Eden pomembnih razlogov za razširjenost operacij dioptrije pri starejši populaciji je tudi velika pogostost sive mrene.

Postopno slabšanje vida je v očesni center Morela privedlo tudi dr. Manco Košir.

Pregled pri dr. Kristini Mikek je hitro pokazal, da je vzrok za slabšanje njenega vida razvoj sive mrene, ki je povzročil zamotnitev njene očesne leče.

Operacija sive mrene, kjer se odstrani zamotnjeno naravno očesno lečo in se jo nadomesti z umetno, je edini način za povrnitev dobrega vida. Za skoraj enak poseg gre tudi pri operaciji starostne daljnovidnosti, z eno razliko, da se vstavi multifokalno lečo, ki zagotavlja oster vid brez očal ne le na daleč, temveč tudi na blizu.

Dr. Kristina Mikek: »Vsakemu pacientu, ki mu ugotovimo sivo mreno in nima drugih očesnih obolenj, pojasnimo, da je možno pri posegu namesto standardne leče vstaviti multifokalno lečo. Tako hkrati s sivo mreno odpravimo še starostno dioptrijo. Siva mrena je lahko enkratna priložnost, da se pacient z enim posegom znebi tako sive mrene kot tudi očal za bližino in daljavo.«

To je bilo ob pregledu pojasnjeno tudi dr. Manci Košir, ki si je lahko hitro predstavljala, kaj bi takšna neodvisnost od bralnih očal pomenila zanjo, ki veliko bere in piše. Sam operativni poseg je potekal brez zapletov in dr. Manca Košir je že dan po posegu navdušeno razlagala o svojem novem vidu.

»Po operaciji sive mrene in vstavitvi znotrajočesnih multifokalnih leč so moje oči jasne, brez sivine, moj vid pa izvrsten tako na blizu kot na daleč. Zdaj ne hodim več po stanovanju iščoč očala, v trgovini na etiketah končno brez očal vidim celo drobni tisk, predvsem pa lahko berem in pišem tako, kot sem to počela pred mnogimi, mnogimi leti,« je navdušena dr. Manca Košir.

Bi radi preverili, ali je poseg z vstavitvijo multifokalne leče primeren tudi za vas? Izkoristite možnost brezplačnega posveta pri Moreli, ki se ga lahko udeležite v Ljubljani, Mariboru in na Bledu.

Za optimalen rezultat posega in najboljši vid sta potrebna izkušen kirurg in najsodobnejša tehnologija. V očesnem centru Morela so opravili že več kot 15.000 laserskih operacij. So eni redkih, ki izvajajo operacije z vstavitvijo umetnih leč tudi z robotskim laserjem, ki povečuje varnost in natančnost posegov.

Izkoristite možnost brezplačnega posveta in preverite, ali lahko tudi vam pri Moreli pomagajo do odličnega vida. S preprosto prijavo prek spleta ali s klicem na 01/510 23 40 boste prejeli svoj brezplačni termin.

Kot prvi center za očesno kirurgijo v Sloveniji so že pred šestimi leti pridobili akreditacijo najuglednejše mednarodne akreditacijske ustanove Join Commission International, kar priča o izjemni kakovosti storitev.

 

Objavljeno:

Dnevnik 2019. "Zakaj se je Manca Košir odločila za operacijo dioptrije?". Dnevnik.si. URL: https://www.dnevnik.si/1042872851

 Nazaj

Preberite tudi:

Operativni posegi

7 največjih zmot o Lasik operaciji dioptrije

Še vedno nosite očala ali kontaktne leče, ker imate pomisleke o operaciji dioptrije? Vas to odvrača, da bi naredili prvi korak do boljšega vida?

Operativni posegi

Trije načini kako očem prilagojena laserska operacija dodatno izboljša vid

Dodatne možnosti za še boljši vid poleg standardne laserske operacije ponuja individualizacija laserske operacije, ki vam bo doživetje popolnega vida...

Operativni posegi

Komu zaupa Nina Ivanič?

Ko so se pri Nini Ivanič po 40. letu začele pojavljati težave z vidom, sprva ni vedela, kje poiskati pravo pomoč. Po nasvetu mame se je odpravila na p...

Brezplačni posvet

Prijavite se na brezplačni posvet za operacijo dioptrije z našim zdravnikom. 

Telefonski posvetAmbulantni posvet