Tri življenjska obdobja, ko največ pridobimo z operacijo dioptrije

Tudi vas očala ovirajo? Ste naveličani, da pričenjate dan z meglenim vidom? Razmišljate o operaciji dioptrije in z odločitvijo stalno odlašate? 

V vsakem življenjskem obdobju vam lahko z operacijo dioptrije izboljšamo vid in vas osvobodimo očal. Z odločitvijo za operacijo ob najprimernejšem času, boste z operacijo dioptrije pridobili največ. Spoznajte ta tri življenjska obdobja!

Tri življenjska obdobja, ko največ pridobimo z operacijo dioptrije

Obdobje 20 – 25 let

V zgodnjih dvajsetih letih se dioptrija praviloma ustali. To je idealen čas za lasersko operacijo kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizma. Osvobodite se očal in ponovno zaživite s polno vidno ostrino. Na dioptrijska očala ali kontaktne leče lahko pozabite vsaj za naslednjih trideset let. Po 50. letu se zaradi razvoja starostne daljnovidnosti pri vseh pojavi potreba po očalih za branje. 

Investicija v lasersko operacijo dioptrije v zgodnjih 20 letih vam prihrani za več kot 30 let kupovanja dioptrijskih očal in kontaktnih leč. A to je le majhen delček v primerjavi s spremembo kakovosti življenja. Poskusite v mislih primerjati 30 let življenja z očali in lečami, s 30 leti popolne svobode in nepozabnih doživetij s popolnim vidom. Neprecenljivo! Brez očal so nepozabni trenutki lepši. Ne zamudite pravega trenutka za lasersko operacijo dioptrije. Dnevno slišimo od zadovoljnih pacientov, da jim je žal ker se za odpravo dioptrije niso odločili prej. 

Obdobje 35 – 40 let

To je za mnoge najbolj aktivno življenjsko obdobje. Enako so tudi potrebe in pričakovanja glede popolnega vida največje. Pri tej starosti lahko daljnovidnost in astigmatizem že povzročata težave z bližinskim vidom. S sodobno lasersko tehnologijo lahko v tem obdobju izboljšamo vid na daljavo, kot tudi bližinski vid. Z operacijo dioptrije lahko tako zamaknete čas, ko boste za branje potrebovali očala. 

Obdobje 50 – 55 let

V tem življenjskem obdobju, se naenkrat poleg očal za daljavo pojavi še potreba po očalih za branje. Mnogi, ki z enimi očali nekako shajajo do te starosti se ne morejo navadit stalnega menjavanja očal. Z operacijo dioptrije z lečo, vas lahko osvobodimo očal za daljavo in bližino hkrati. Poleg polne povrnitve vidne ostrine na bližino in daljavo pa s to operacijo preprečimo, da bi se vid v starosti poslabšal zaradi sive mrene. Poskusite si zamisliti kaj bi za vas pomenil dober vid in popolna neodvisnost od očal do pozne starosti. Najpogosteje slišimo odgovor neprecenljivo. 

Vsako življenjsko obdobje prinaša svoje izzive. Tako odločno kot se spopadate z njimi bodite odločni tudi, ko razmišljate o operaciji dioptrije. Odločitev za operacijo dioptrije ob pravem času vam bo prinesla več kot le svobodo od očal. Občutiti najlepše trenutke s popolnim vidom je neprecenljivo.Nazaj

Preberite tudi:

Zdravje oči

Kako izbrati prave umetne solze

Imate kdaj občutek, da vas nekaj reže po očesu? So vaše oči občasno pordele in razdražene? To so simptomi suhega očesa, ki v nekem življenjskem obdobj...

Zdravje oči

5 najslabših živil za vaše oči

Verjetno poznate vsaj nekaj za oči zdravih živil. Pa poznate tudi tista, ki se jim moramo izogibati?

Zdravje oči

Tem zimskim težavam z očmi se lahko ognete

Nizke temperature, bleščeča svetloba in suh zrak, so pogost vzrok za težave z očmi v zimskih mesecih.

Brezplačni posvet

Prijavite se na brezplačni posvet za operacijo dioptrije z našim zdravnikom. 

Telefonski posvetAmbulantni posvet