Mojci se je končno uresničila želja

"Očala so me motila zaradi prask na steklih, hitro so se zapackala. Včasih me je zaradi okvirjev bolela tudi glava", pove Mojca Plestenjak in doda, da se je zato posluževala kontaktnih leč, ki pa so jo vedno bolj motile, pojavljala se ji je srbečica, oči so jo pekle. Zaradi slabega vida in omenjenih težav je že dalj časa razmišljala o laserski odpravi dioptrije, pred kratkim pa se ji je želja končno uresničila. Nad rezultatom operacije je več kot navdušena.

Pogosti glavoboli, srbeče in pekoče oči, bleščanje zaradi luči med vožnjo v mraku, oteženo izvajanje raznih športnih aktivnosti … To je le peščica težav, s katerimi se spopadajo posamezniki, ki so zaradi slabega vida primorani nositi očala ali kontaktne leče. Dolga leta so tovrstne nevšečnosti oteževale vsakdanjik tudi 30-letni Mojci Plestenjak, ki si je bolj kot vse želela zbujati se z jasnim pogledom na svet okoli sebe, se naličiti, ne da bi jo ovirale leče ali očala, ter brezskrbno uživati v aktivnostih, predvsem plavanju in potapljanju, ki se tistim, ki nimajo težav z vidom, zdijo samoumevne. Želja po laserski odpravi dioptrije je bila velika, a je iz različnih razlogov s končno odločitvijo odlašala.

Bi se tudi vi radi tako kot Mojca znebili očal in leč? Kliknite TUKAJ in se naročite na brezplačen pregled v očesnem centru Morela okulisti.

Pred kratkim pa je napočil njen dan D, ki ji je za vedno spremenil življenje. Obiskala je očesni center Morela okulisti, kjer laserske posege za odpravo dioptrije izvajajo že več kot 30 let in velja za enega vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo, ne le v Sloveniji, temveč tudi širše v regiji. Mojca, ki je imela dioptrijo – 3.0, je svoje oči zaupala oftamologinji dr. Kristini Mikek, ki ji je dioptrijo odpravila s pomočjo metode iLasik. Gre za najbolj napredno tehnologijo pri laserskih operacijah oči, ki ji zaupajo tudi zdravniki. Prednost posega je ta, da omogoča odpravo dioptrije z izjemno natančnostjo, minimalnimi tveganji za zaplete in z najhitrejšim okrevanjem. Po slabih 20 minutah je bilo posega konec, naslednji dan pa je Mojco na pregled pospremila tudi kamera. Kot je povedala, je presrečna: "Po operaciji vidim odlično. Dioptrija je odpravljena, zato stopam tudi bolj samozavestno v vsakdanje življenje. Vesela sem, da je bila operacija opravljena ravno v očesnem centru Morela okulisti, saj zaupati oči vsakomur ne gre. So prijeten, strokoven in zaupanja vreden kolektiv. Zdravnica dr. Kristina Mikek je seveda strokovnjakinja na svojem področju, hkrati pa zelo topla in dostopna oseba, ki te vodi skozi postopek operacije."

ot še poudari za konec, ji je operacija spremenila življenje in ji prinesla veselje, kakršnega si tisti brez dioptrije oziroma cilindrov ne znajo niti predstavljati.

Poseg, ki lahko bistveno izboljša kakovost vašega življenja

Tako kot Mojci so laserske operacije oči izboljšale kakovost življenja na milijone ljudem po svetu. Oftamolog namreč na ta način pacienta osvobodi dioptrije, zato po operaciji ni več treba nositi očal ali si vsakodnevno vstavljati leč. Dandanes so tovrstne operacije zaradi napredne tehnologije zelo varne, se pa metode nekoliko razlikujejo. Kot rečeno, je ena najbolj naprednih, varnih in zanesljivih tehnologij odstranjevanja dioptrije ravno s pomočjo metode iLasik, ki si jo izvedli tudi pri Mojci. Cel poseg se izvedele z uporabo dveh laserjev, za odmik roženičnega režnja pa ni potrebno uporabiti mikrokirurškega noža kot pri predhodnih tehnikah. Oframolog s Femto laserjem najprej naredi minimalen rez v roženični reženj, ga odmakne, nato pa z Excimer laserjem zgladi roženico, s čimer odpravi dioptrijo in roženični reženj vrne nazaj. Ta je zato lahko tanjši, njegovi robovi so bolj optimalno oblikovani, prilaganje režnja na roženico pa je po posegu bistveno boljše. Rezultat posega je za paciente neprecenljiv. Treba pa je poudariti, da ni vsak primeren za lasersko odpravo dioptrije, ravno tako ni vsaka metoda odpravljanja dioptrije primerna za vsakogar. Šele s podrobnimi meritvami roženice, mrežnice in celotnega očesnega ozadja lahko oftamolog ugotovi, ali je posameznik sploh primeren kandidat za lasersko operacijo in če je, katera metoda bi bila zanj najbolj optimalna.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI PREGLED!

Če očala in leče tudi vam grenijo življenje in si bolj kot vse želite ’spregledati’ ter brezskrbno uživati v radostih življenja z jasnim pogledom na svet okoli sebe, se naročite na brezplačni pregled in posvet v očesnem centru Morela okulisti. Kot rečeno, poseg vam lahko za vedno spremeni življenje. V pozitivnem smislu, seveda.

Objavljeno:

S.C.  11.10.2018. Mojci se je končno uresničila želja. Vizita.si.  URL: http://vizita.si/clanek/zdravje/laserska-odprava-dioptrije.html (Citirano 05. 05. 2019).Nazaj

Preberite tudi:

Operativni posegi

5 nasvetov za dolgoročno odličen vid po operaciji dioptrije

Pri odločanju za operacijo dioptrije razmislite tudi o pričakovanih dolgoročnih rezultatih posega za vidno ostrino.

Operativni posegi

5 dejavnikov, ki vplivajo na izbiro tehnike laserske operacije

S pravo izbiro tehnike laserske operacije, poskrbimo za optimalen rezultat in izpolnitev pričakovanj glede okrevanja in vida po operaciji. 

Operativni posegi

Leče z razširjenim fokusom

Dodatna možnost pri operaciji dioptrije z lečo.

Brezplačni posvet

Prijavite se na brezplačni posvet za operacijo dioptrije z našim zdravnikom. 

Telefonski posvetAmbulantni posvet