Miti in dejstva o progresivnih očalih

Potrebujete očala za blizu in daleč? Vas neprijetno menjavanje očal pri različnih aktivnostih ovira pri vsakodnevnih dejavnostih? Ste že razmišljali, da bi svobodneje zaživeli? Da bi dvoje očal zamenjali za ena sama, progresivna očala? Ste o teh dobili toliko mešanih informacij, da niste prepričani, ali bi bila ta za vas prava rešitev?

Miti in dejstva o progresivnih očalih

Ste se prepoznali v tej zgodbi? O progresivnih očalih kroži kar nekaj neresnic, zato danes z našo optometristko Metko Krampf razbijamo mite: kaj je res in kaj ne?

Mit št.1: Progresivna očala so (pre)draga

Morda je to veljalo pred leti, vendar dandanes ne drži. Seveda so progresivna očala dražja od enožariščnih, saj vendar nadomestijo dvoje očal. Cene pa se razlikujejo tudi med samimi progresivni očali – tista z najkakovostnejšimi progresivnimi stekli omogočajo večjo ostrino in minimalen odboj svetlobe za optimalen vid. Če pa vemo, kako močno se bo z njihovo uporabo izboljšalo naše življenje, so zagotovo vredne tudi kakšnega evra več. V Moreli imamo ravno v tem trenutku progresivna očala za zelo dostopno ceno.

Mit št. 2: Progresivna očala so samo za starejše ljudi

Tudi to ne drži. Res so tovrstna očala najpogostejša rešitev za starostno daljnovidnost, ki se začne pojavljati po 40. letu starosti, vendar jih priporočamo tudi mlajšim oziroma vsem, ki imajo predpisana očala za korekcijo kratkovidnosti ali daljnovidnosti. In brez skrbi, z njimi tudi ne boste izgledali starejši – so estetsko dovršena in na steklu ni opaznih mej in sprememb dioptrij.

Mit št. 3: Na progresivna očala se je težko navaditi

Seveda se je na vsaka nova očala potrebno privaditi, pri progresivnih očalih se lahko na primer pojavi občutek zamegljenosti, a z našimi očali ta proces običajno traja le nekaj dni. V Moreli namreč poskrbimo, da vam privajanje kar se da olajšamo: s pravilno določeno dioptrijo in natančno izdelanimi progresivnimi stekli, ki so narejena z najnovejšimi tehnologijami, in nenazadnje s koristnimi nasveti.

Mit št. 4: Progresivna očala so grda!

No, to pa je res popolna laž. Ta mit izvira iz časov, ko so imela progresivna očala debela stekla in močno vidno prelomnico med dioptrijami. Poleg tega imamo dandanes na voljo veliko izbiro okvirjev, ki se bodo zagotovo podali k vašemu obrazu, osebnosti in stilu.

Kako vem, ali so progresivna očala res prava rešitev zame?

Škoda je vašega časa in živcev za iskanje pravih očal in ugibanje o (ne)resnicah, ki krožijo o progresivnih očalih. Ali so progresivna očala prava rešitev za vas, se boste najlažje osebno prepričali v treh preprostih korakih:

  1. Rezervirajte brezplačno svetovanje v Morelinih optikah, kjer boste s strokovnjakom izbrali prava očala za vaše oči in vaš življenjski slog.
  2. Opravite brezplačni pregled vida.
  3. Zaživite svobodneje z vidno boljšimi očali.

 

Se vidimo v optikah Morela!

 

Metka Krampf

dipl. Optometrist

 Nazaj

Preberite tudi:

Specialistični pregledi

Znebiti se očal za branje

Kaj se zgodi ko “roke postanejo prekratke”? Po 40. letu starosti se začne pojavljati starostna daljnovidnost. Težave, ki so posledica starostne daljno...

Specialistični pregledi

5 stvari, ki jih razumejo le ljudje z očali

Specialistični pregledi

Miti in dejstva o progresivnih očalih

Potrebujete očala za blizu in daleč? Vas neprijetno menjavanje očal pri različnih aktivnostih ovira pri vsakodnevnih dejavnostih? Ste že razmišljali,...

Brezplačni posvet

Prijavite se na brezplačni posvet za operacijo dioptrije z našim zdravnikom. 

Telefonski posvetAmbulantni posvet