Laser, ki odpravi starostno dioptrijo in očala za branje

Še pred nekaj leti smo lahko z laserjem odpravili samo dioptrijo za daljavo, zdaj pa lahko z robotskim laserskim sistemom Amo CATALYS® najprecizneje, minimalno invazivno zamenjamo naravno znotrajočesno lečo z multifokalno lečo. Tako istočasno odpravimo dioptrijo za daljavo in za bližino ter astigmatizem. Če ima pacient sivo mreno, se hkrati odstrani tudi to.

Če bi radi preverili, ali je poseg z vstavitvijo znotrajočesnih leč primeren tudi za vas, se naročite na brezplačni pregled v očesnem centru Morela okulisti. Pregledi potekajo v Ljubljani, Mariboru, Ankaranu in na Bledu.

Operacija z robotskim femtosekundnim laserjem

Najsodobnejša tehnika, pri kateri uporabimo robotski femtosekundni laser, z mikronsko natančnostjo usmeri laserski žarek na očesno lečo, ne da bi se pri tem dotaknil drugih pomembnih struktur v očesu. S tem izjemno natančno in standardizirano odlušči očesno lečo od njene ovojnice. Ko robot konča, kirurg s posebnim instrumentom posesa utekočinjeno naravno lečo, na njeno mesto pa vstavi multifokalno znotrajočesno lečo, ki dolgoročno izboljša vid na daljavo in na bližino. Laser ležišče leče pripravi tako precizno, da lahko kirurg v oko vstavi novo lečo na popolnoma optimalni optični osi. 

Neboleč in varen poseg

Operativni poseg vstavljanja znotrajočesnih leč je enak kot pri odpravi sive mrene, ki v medicini velja za enega najbolj varnih posegov. Operacija traja 20 minut, izvedemo jo s kapljično anestezijo. Okrevanje po takšnem posegu je hitro, dobra vidna ostrina se praviloma vzpostavi že dan po operaciji.

Trajnost rezultatov

Znotrajočesne leče so v očesu vstavljene trajno, do konca življenja. Očem ne predstavljajo tujka, ker so iz tako kakovostnih materialov, da jih telo nikoli ne zavrne. Prav tako znotrajočesne leče ne povzročajo nobenih vnetij. Ko so te enkrat vstavljene, ljudje zelo kmalu povsem pozabijo, da jih sploh imajo.Nazaj

Preberite tudi:

Specialistični pregledi

Kako pravilno izberemo očala za otroka?

Naj očala otroku ne bodo moteč pripomoček, pač pa raje modni dodatek, ki mu bo polepšal dan, in pogled na svet.

Specialistični pregledi

Če vid ni dober, je šola težja

Preverite vid svojega otroka še pred začetkom šole, da bodo njegove sposobnosti lahko prišle polno do izraza

Specialistični pregledi

Miti in dejstva o progresivnih očalih

Potrebujete očala za blizu in daleč? Vas neprijetno menjavanje očal pri različnih aktivnostih ovira pri vsakodnevnih dejavnostih? Ste že razmišljali,...

Brezplačni informativni posvet

Na posvetu vam bodo naši specialisti svetovali, katera vrsta odprave dioptrije bi bila najprimernejša prav za vaše oči.

Naročite se