Kako pridem do modnih in kvalitetnih očal na recept?

Kdaj ste nazadnje zamenjali očala? Čeznje še dobro vidite in lepo stojijo na obrazu? Si želite modernejši okvir, a zaradi cene očal še odlašate? Ste vedeli, da lahko dobite kakovostna in modna očala na recept tudi povsem brez doplačila?

Kako pridem do modnih in kvalitetnih očal na recept?

Če ne vidite dobro, vam pripadajo očala, brezplačno. Dober vid je vaša pravica in pravica do pripomočkov za izboljšanje vida je ena od vaših pravic iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Komu pripadajo očala na recept?

Očala na recept oziroma ZZZS naročilnico za medicinsko tehnični pripomoček lahko dobite, če imate sklenjeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje ter eno od okvar ali bolezni oči, ki jih opredeljujejo Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Kako pogosto lahko dobim očala na recept?

  • Očala za daljavo lahko dobite vsaki 2 leti, otroci do dopolnjenega 15. leta vsako leto.
  • Očala za bližino (bralna očala) vam na recept pripadajo šele po dopolnjenem 63. letu starosti.

Kako pridem do očal na recept?

Do novih, kvalitetnih in modnih očal lahko pridete v štirih preprostih korakih:

  1. Obiščite svojega osebnega zdravnika in pridobite napotnico za pregled pri oftalmologu.
  2. Naročite se na brezplačni pregled pri oftalmologu s koncesijo za preglede.
  3. Oftalmolog vam bo po pregledu izdal ZZZS naročilnico za medicinsko tehnični pripomoček - recept za očala (pri nas pregleda na koncesijo še ni možno opraviti).
  4. Z naročilnico, ki je veljavna 30 dni od izdaje, se oglasite v naši optiki Morela, kjer smo za vas pripravili bogat izbor modnih in kvalitetnih očal, za katera vam ne bo potrebno nič doplačati.

Ali na recept res lahko dobim očala, ki bodo poceni, a tudi kvalitetna in modna?

Lahko. V izbor smo vključili samo očala iz kolekcije 2019-20. Vsa očala so izdelana ročno v Italiji iz kvalitetnega acetata. V ceno smo vključili tudi stekla z antirefleksnim slojem, 100% UV zaščito in zaščito proti udarcem in praskam. Obiščite nas v optikah Morela in preverite sami.

Škoda je časa in živcev za iskanje pravih očal, ki bodo kvalitetna, modna in cenovno dostopna. Doživite prijetno izkušnjo izbire očal, prihranite čas in denar in samozavestno izžarevajte svoj stil.

Se vidimo v Moreli!Nazaj

Preberite tudi:

Specialistični pregledi

Kako izbrati kakovostna sončna očala?

Če so za vas sončna očala predvsem modni dodatek, ki jih menjujete glede na razpoloženje ali obleko in jih zato kupujete, kjerkoli vam kakšna padejo v...

Specialistični pregledi

Znebiti se očal za branje

Kaj se zgodi ko “roke postanejo prekratke”? Po 40. letu starosti se začne pojavljati starostna daljnovidnost. Težave, ki so posledica starostne daljno...

Specialistični pregledi

VIVIOR MONITOR – VAŠE & NAŠE »DRUGE OČI«

V Moreli smo izjemno ponosni na našo novo pridobitev. Smo prvi v Sloveniji, ki bomo z inovativnim merilcem Vivior Monitor lahko še bolj strokovno in o...

Brezplačni posvet

Prijavite se na brezplačni posvet za operacijo dioptrije z našim zdravnikom. 

Telefonski posvetAmbulantni posvet