Korekcijska očala

Korekcijska očala omogočajo dober vid in videz, pomembno je samo, da poleg lepega videza okvirja izberete tudi kakovost. V optikah Morela vam nudimo več kot 2000 različnih okvirjev priznanih znamk in oblikovalcev za vse vrste dioptrij in namenov, pri izbiri pravih za osebni slog pa vam bomo vsakokrat z veseljem svetovali.

Kako do očal?

Korekcijska očala lahko naročite z ustrezno diagnozo okulista oziroma receptom, kar pomeni, da morate pred naročilom korekcijskih očal opraviti pregled za predpis očal. Priporočamo, da od pregleda do naročila očal ne mine več kot pol leta.

Tudi kadar ocenite, da se vam vid ni poslabšal, je smiselno, da se pred naročilom novih odločite za pregled, saj lahko okulist odkrije morebitne spremembe na očeh, ki še ne vplivajo na dioptrijo.

Kakšne vrste so?

Preden izberete okvir za korekcijska očala, je pomembno, da svetovalcu v optiki zaupate, za kateri namen jih potrebujete. Okvirji se namreč glede na namen očal lahko razlikujejo: morda potrebujete očala za blizu ali daleč, očala za blizu in daleč, očala, ki jih boste uporabljali samo pri delu ali pa morda samo za branje.

Ne nazadnje pa izbiro okvirja pogojujejo tudi vaš osebni slog in želje. V naših optikah bodo svetovalci upoštevali vse našteto in vam pomagali, da izberete pravi okvir.

Očala za blizu in daleč

Očala za blizu ali daleč

 Očala, ki so namenjena bodisi dioptriji samo na blizu ali samo na daleč, imajo po celotni površini stekel enako dioptrijo. Običajno so namenjena kratkovidnim pacientom, ki bodo očala nosili ves čas. Smiselno je izbrati okvir, ki se bo ujemal z vašima običajnima slogom in videzom. Če v vaši garderobi ni nobenega oblačila zelene barve, morda zelen okvir ni najboljša izbira.

 

Očala za blizu in daleč

Očala za blizu in daleč

 Ko se kratkovidnosti pridruži še starostna daljnovidnost, pacient potrebuje očala z večžariščnimi stekli, ki jih včasih imenujemo tudi progresivna oziroma multifokalna stekla. Včasih so taki pacienti potrebovali ločena očala, danes pa sta lahko dve dioptriji združeni v enem steklu, kjer počasi prehajata druga v drugo, da očala uporabnika čim manj motijo. Kadar izbirate okvir za taka očala, je pomembno, da je dovolj velik, sicer ni prostora za prehod med obema dioptrijama.

Očala za delo

Očala za delo

 Očala za delo običajno potrebujejo pacienti, pri katerih dioptrija ni visoka (govorimo predvsem o daljnovidnosti). Očala uporabljajo predvsem pri nekaterih opravilih. V takem primeru lahko izberete nevpadljiv okvir, ki bo služil svojemu namenu takrat, ko boste očala dejansko potrebovali, s slogom pa si ni treba tako zelo beliti glave.

 

Očala za branje

Očala za branje

 Očala za branje so namenjena pacientom s težavami pri branju, torej so namenjena točno določenemu opravilu. Tudi pri tem gre v resnici za daljnovidnost, zato ni primerno, da v katerikoli prodajalni izberete predizdelana očala. Namesto tega se raje naročite na pregled in poskrbite za očala, primerna vašim očem, saj boste tako zaustavili tudi napredovanje okvare vida.

Otroška Očala

Otroška očala

 Otroška očala zahtevajo še posebej tehten premislek pri izbiri, saj je za otroke značilen veliko bolj dinamičen življenjski slog kot za odrasle. Očala, ki jih izberemo za otroka, morajo biti posebej lahka in trpežna, zato se zanje najpogosteje uporabljajo posebej trpežni umetni materiali. Pri otroških očalih je vodilo, da morajo biti prožna in zelo udobna pri nošenju, hkrati pa seveda všeč tudi najmlajšemu pacientu.

Prava očala za vaš obraz

Kako izbrati pravilno obliko očal?

Pri več kot 1000 okvirjih, ki so na voljo v optikah, je včasih težko izbrati pravega, zato je dobro, da veste, kateri je najprimernejši za obliko vašega obraza. Tako se bo nabor okvirjev vsaj nekoliko zožil in boste zagotovo lažje izbrali. Je vaš obraz okrogel, ovalen, srčast ali oglat? Brez skrbi, redki imajo obraz, ki je popoln primer ene izmed teh oblik, a z nekaj nasveti boste vseeno brez težav ugotovili pravo in našli tudi ustrezna očala zanjo. Ključno pri tem je, da očala obliko vašega obraza ustrezno dopolnijo, ne pa poudarijo.

Imamo pravi paket za vsake oči

Imamo pravi paket za vsake oči

Potrebujete nova očala? Na blizu, na daleč ali kombinirana? Ena ali dvojna? Tudi leče? Ni problema. Ker so vsake oči drugačne smo za vas pripravili štiri ugodne pakete, ki se prilagajajo vašim očem in vašim potrebam.