Odstranitev kožnih sprememb na obrazu

Kdo je primeren?

Če vas spememba na obrazu moti iz estetskih ali funkcionalnih razlogov oziroma vas skrbi, se lahko kadarkoli odločite za odstanitev v lokalni anesteziji. Poseg odsvetujemo le pri akutnih vnetjih v področju obraza. V kolikor je kožna sprememba nevarna, jo bomo poslali na histološko preiskavo.

Cenik

Kakovost in dostopnost

Izrez kožne spremembe napravimo v lokalni anesteziji, zato je poseg popolnoma neboleč. Plastični kirurgi se dnevno ukvarjamo z estetsko in rekonstruktivno kirurgijo. Poznamo kirurške tehnike, s katerimi vam lahko ponudimo najboljši estetski rezultat, t.j. minimalno vidno brazgotino ob popolni odstanitvi kožne spremembe. Brazgotina poteka glede na t.i. Langerjeve linije na koži, na ta način razbremenimo šivno linijo in kasnejšo brazgotino skrijemo v kožne gube.  V primeru, da je tkivna vrzel po odstranitvi prevelika za direktno zaprtje kirurške rane, vrzel rekonstruiramo s t.i. kožnimi presadki ali lokalnimi režnji.

Pogosta vprašanja

Kakšno bolečino lahko pričakujem ob in po posegu?

Poseg izvedemo v lokalni anesteziji, kar pomeni, da zaboli le vbod igle z lokalnim anestetikom. Po nekaj minutah je injiciran predel neobčutljiv in tako neboleč. Po posegu, ko lokalni anestetik popusti, je bolečina minimalna in obvladljiva s protibolečinskimi zdravili.

Bo brazgotina vidna?

Rano po izrezu znamenja zašijemo z zelo finimi šivi, ki ne puščajo posledic na koži. Šivno linijo skrijemo tudi v že prisotne gube na obrazu in jo na ta način naredimo čimmanj vidno. Šive odstranimo 5 - 7 dni po posegu. Po odstranitivi šivov svetujemo masažo brazgotine z mastno kremo in izogibanje soncu.

Preberite tudi:

Estetske storitve

Glajenje gubic z botulinum toksinom (botoksom) in...

Prve gubice, ki jih v ogledalu zagledamo okoli oči, so lahko znak, da se mladost poslavlja, in napov...

Estetske storitve

Korekcija povešenih očesnih vek

Z leti koža postaja tanjša in ohlapnejša, kar povzroči, da se očesne veke postopno povesijo. Sčasoma...

Estetske storitve

Odstranitev bradavic in cist v predelu oči

V predelu okoli oči se iz najrazličnejših vzrokov lahko pojavijo spremembe, ki povzročajo vnetje, ot...