Odprava visoke dioptrije s fakično lečo

Če je dioptrija pri vas zelo visoka, je vaše prvo jutranje opravilo zelo verjetno iskanje očal. In ker brez njih zagotovo slabo vidite, najbrž poznate tudi občutek nemoči, če se nepričakovano zlomijo, razbijejo ali samo založijo. A tudi za vas obstaja rešitev, s katero vam lahko omogočimo popoln vid in poskrbimo, da očala pospravite za zmeraj.

Kdo je primeren?

Če je kratkovidnost ali daljnovidnost pri vas zelo visoka, za odpravo dioptrije z laserskim posegom verjetno niste primerni, zato pa vašo vidno ostrino lahko popravimo z operacijo z vstavitvijo znotrajočesne leče. Tak poseg je podobno uspešen in varen kot laserska odprava dioptrije, čeprav je med ljudmi manj poznan. Zaradi velike razlike med vidno ostrino pred operacijo in po njej je izboljšanje kakovosti življenja z novim vidom še toliko dramatičnejše in praviloma preseže pričakovanja pacientov.

REŠITE TEST

Kakovost in dostopnost

 V zadnjem desetletju je bil pri razvoju novih oblik leč, ki jih vstavimo v oko in tako odpravimo dioptrijo, dosežen izjemen napredek. Take leče so zaradi majhnosti popolnoma neopazne in v ničemer ne spremenijo videza oči. Izdelane so iz povsem biološko kompatibilnega materiala, ki ga že več kot 50 let uporabljamo pri operacijah sive mrene in ga oko dokazano dobro prenaša. V našem centru uporabljamo le najkakovostnejše znotrajočesne leče Visian ICL

Cenik

Pogosta vprašanja

Kaj, če moje oko znotrajočesne leče ne bo dobro prenašalo?

Leče so izdelane iz istega materiala kot tiste, ki se vstavljajo v oko pri operacijah sive mrene, kjer se uporabljajo že več kot 50 let. Dokazano je, da tega materiala oko ne zavrača in da taka leča zagotavlja vseživljenjsko dober vid. Možno je sicer, da v starosti pride do zamotnitve naravne očesne leče zaradi razvoja sive mrene. V tem primeru se znotrajočesna kontaktna leča odstrani skupaj z naravno lečo pri operaciji sive mrene.

Kaj, če bo šlo kaj narobe?

Strah pred vsakim operativnim posegom je nekaj povsem običajnega in normalnega. Najlažje se ga pacient otrese, če pridobi čim več informacij o predlaganem posegu ter se seznani z izkušnjami drugih pacientov, ki so tak poseg že prestali. Zelo pomembna sta tudi zaupanje v kirurga in tehniko ter osebni stik z zdravnikom, ki bo izvedel poseg. Dolgoletne izkušnje ter strokovnost zdravnikov, vrhunska opremljenost in mednarodna akreditacija našega centra so tisto, kar zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti vsakega posega.

Ali je operacija vstavljanja očesne leče boleč poseg?

Ne. Ta operacija je povsem neboleča in jo opravimo v lokalni anesteziji s kapljicami. Možno je, da boste prehodno nekoliko občutljivejši za močno svetlobo, lahko se pojavi bleščanje, operirano oko pa je lahko bolj solzno kot običajno.

Ali vstavljena očesna leča spremeni videz očesa?

Ne, oko je po vstavitvi znotrajočesne leče videti povsem naravno. Znotrajočesna leča leži v sprednjem očesnem prekatu tik za šarenico in je položena na naravno očesno lečo. S prostim očesom jo zelo težko opazimo, tudi če oko pogledamo zelo od blizu.

Preberite tudi:

Operativni posegi

Operacija dioptrije z lečo

Če ste starejši od 40 let in opažate, da časopis ob branju držite čedalje bolj stran od sebe, vas ze...

Operativni posegi

Operacija sive mrene

Operacija sočasno omogoča tudi odpravo dioptrije.