Glajenje gubic z botulinum toksinom (botoksom) in s tkivnimi polnili (filerji)

Kdo je primeren?

Če vas motijo utrujen videz in gubice okrog oči, na čelu, med obrvmi, na nosnem korenu in okoli ust ter koži na obrazu, se lahko kadarkoli odločite za injiciranje botoksa ali hialuronske kisline, ki je naravna, telesu lastna snov, oziroma za kombinacijo obojega. Postopek odsvetujemo le v nosečnosti, pri redkih obolenjih mišic ali živcev in pri akutnih vnetjih kože.

Cenik

Kakovost in dostopnost

Glajenje gub z botoksom in s hialuronsko kislino je popolnoma varno. Pomlajevanje obraza z botoksom in tkivnimi polnili sta danes ena izmed najpogostejših posegov v estetski medicini. Uporabljamo le najkakovostnejše pripravke mednarodno najuglednejših proizvajalcev. To skupaj z našimi izkušnjami in rednim usposabljanjem zdravnikov zagotavlja optimalne rezultate.

V našem centru se za poseg velikokrat odločijo pacienti, ki smo jim prej odpravili dioptrijo ali izboljšali vid z operacijo sive mrene. Tako ne pomladijo samo vida, ampak tudi videz. Ko spet odlično vidimo, namreč veliko bolj opazimo tudi vse gubice na obrazu in povešene veke, ki zapirajo pogled na naše oči.

 

Pogosta vprašanja

Kaj je glavna razlika med botoksom in hialuronsko kislino?

Botoks uporabljamo za glajenje dinamičnih gub, ki nastanejo kot posledica mimike našega obraza. Učinkovina v njem sprosti krč v mišici in tako zgladi gube.

Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki jo najdemo v vezivu in koži ter jo uporabljamo kot polnilo, ki koži povrne elastičnost in izgubljen volumen. Z njo zgladimo globje, statične gube, t.j. gubice, ki so prisotne tudi v mirovanju. Najbolj gosta polnila uporabljamo za povrnitev volumna (lica, brada), redkejša pa za glajenje gubic (nazolabialni gubi). Srednje gosta polnila uporabljamo za pomladitev ustnic in pa korekcijo podočnjakov. Najučinkovitejše za doseg mladostnega, spočiteg videza je kombinacija obeh preparatov, torej botoksa in hialuronske kisline.

Obstajajo stranski učinki uporabe botoksa in polnil?

Varnost vbrizgavanja preparatov botoksa in hialuronske kisline je bila dokazana s številnimi raziskavami. Dolgoročnih negativnih stranskih učinkov ni. Kratkotrajno se lahko na mestu vbrizga pojavi rdečina, ki običajno izzveni v nekaj dneh, zelo redko pride do podplutbe, ki prav tako izgine v nekaj dneh.

Ali dolgotrajna uporaba botoksa lahko povzroči brezizraznost obraza?

To bi se zgodilo le pri pretirani uporabi. S postopnim vbrizgavanjem po individualnem načrtu pa ustvarimo oziroma povrnemo obrazu spočit, mladosten videz. Ker učinek botoksa ni trajen, je strah pred tem odveč.

Ali je treba botoks in polnila uporabljati vse življenje?

Sploh ne! Lahko pa, če začnemo terapijo uporabljati dovolj zgodaj, nastanek gub v predelu oči in obraza odmaknemo v poznejša leta. Injiciranje botoksa ima polega kratkoročnega učinka, t.j. zmanjšanje gubic  (in tako svežega, spočitega videza) tudi dolgoročni učinek, saj na ta način preprečimo, da se gubica poglablja. Najboljši učinek s temi sredstvi dosežemo pri zmerni uporabi, ki se ponavlja v primernih presledkih, običajno na šest do dvanajst mesecev.

Preberite tudi:

Estetske storitve

Odstranitev bradavic in cist v predelu oči

V predelu okoli oči se iz najrazličnejših vzrokov lahko pojavijo spremembe, ki povzročajo vnetje, ot...

Operativni posegi

Zdravljenje keratokonusa roženice

Z najsodobnejšo metodo zdravljenja keratokonusa, CXL – crosslinking, je možno zaustaviti napredovanj...

Operativni posegi

Odprava visoke dioptrije s fakično lečo

Če je dioptrija pri vas zelo visoka, je vaše prvo jutranje opravilo zelo verjetno iskanje očal. In k...